Şimdi Ara

***UNİVERSAL TURBO FIRÇA VE S-BAG TOZ TORBASI İNCELEMESİ*** (ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE İÇİN) ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
4.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • diğer konuda bahsetmiştim... http://forum.donanimhaber.com/m_108495407/tm.htm
    philips fc-8657 süpürgenin turbo başlığı beklentilerimi karşılamadığı için universal turbo fırça siparişi vereceğim demiştim...süpürgemarket'ten hazır sipariş vermişken 20'li s-bag toz torbası da istedim, toplamda 83 lira ...

UNİVERSAL TURBO FIRÇA BAŞLIK ... 38 liralık fiyatına göre kalitesi yeterli, açıkçası ben daha uyduruk bir şey gelecek diye endişeliydim ...

ön kısmı şeffaf plastik ve fırça temizliğini kolaylaştırma amaçlı çıkarılabilir tasarlanmış, iyi bir düşünce ... ancak o şeffaf parçanın yapısı daha kırılgan olduğundan dikkat etmek lazım, duvara-koltuk ayaklarına sert çarpmamak lazım çatlayıp kırılma riski var, ayrıca çıkarıp takarken de dikkat edip zorlamamalı ...

fırça çok hızlı dönüyor, ses olarak mağazalarda denediğim markalı turbolardan daha sessiz diyebilirim...

boru bağlantısı her süpürgeye uyum sağlaması için vidalı-sıkmalı tasarlanmış ... tekerlekler biraz büyük olmalıydı diye düşünüyorum, halı üzerinde daha rahat hareket edebilirdi ...

asıl beklentim turbo fırçanın halı üzerinde yağ gibi kaymasıydı ancak bu hususta beklentimin yarısını karşıladı diyebilirim ... bu tarz turbo başlıklar beklentiyi tam karşılayamıyor, bunu sağlayabilmesi için turbo başlığın "elektrikli" olması gerekiyormuş bunu anladım (libelle, aura veya fakir prestige 2000 gibi) ...

S-BAG TOZ TORBASI ... 20'li paket 45 lira ... torbaların görünümü, malzemesi hoş görünüyor ... süpürgenin orjinal toz torbasının ağız kısmı kartondu, bunlar ise plastik ... hacim olarak orjinalle aynı ebatta ...

paketten ayrıca yedek MOTOR KORUMA FİLTRESİ de çıkıyor ... sanırım makasla 4'e bölünüp kullanılsın diye büyük düşünülmüş ancak 1-2 cm. küçük kaldığından gerçekte tek sefer kullanılmak durumunda kalınacak gibi ... 1-2 cm. daha büyük olsa 4 sefer kullanılabilirdi, belki ona bir çözüm bulabilirim ... malzeme olarak süpürgenin içindeki filtreden hayli yumuşak, sertliğini ve ebadını süpürgenin orjinaline göre ayarlasalardı daha iyi olurdu ...

sonuç; turbo başlık ve s-bag torba fena değil ...
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    SONUÇ; turbo başlığın elektrikli olmasına dikkat edin, bu tür "vakumlu" fırçalardan fazla performans beklemeyin ...

***UNİVERSAL TURBO FIRÇA VE S-BAG TOZ TORBASI İNCELEMESİ*** (ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE İÇİN) ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 17 Ocak 2019; 0:23:58 >

• s-bag torba ve motor koruma filtresi...

***UNİVERSAL TURBO FIRÇA VE S-BAG TOZ TORBASI İNCELEMESİ*** (ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE İÇİN) ...***UNİVERSAL TURBO FIRÇA VE S-BAG TOZ TORBASI İNCELEMESİ*** (ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE İÇİN) ...***UNİVERSAL TURBO FIRÇA VE S-BAG TOZ TORBASI İNCELEMESİ*** (ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE İÇİN) ...***UNİVERSAL TURBO FIRÇA VE S-BAG TOZ TORBASI İNCELEMESİ*** (ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE İÇİN) ...***UNİVERSAL TURBO FIRÇA VE S-BAG TOZ TORBASI İNCELEMESİ*** (ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE İÇİN) ...***UNİVERSAL TURBO FIRÇA VE S-BAG TOZ TORBASI İNCELEMESİ*** (ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE İÇİN) ...

• universal turbo fırça, philips turbo başlıkla birlikte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 4 Ağustos 2015; 13:19:04 >

• Hayırlı olsun hocam umarım uzun yıllar boyunca sorunsuz kullanırsanız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: memnun olan

Hayırlı olsun hocam umarım uzun yıllar boyunca sorunsuz kullanırsanız

teşekkür ederim, inşallah sorun çıkarmazlar...
  • İnşallah.Ben de yeni makine aldım bugün inşallah sorunsuz kullanırım sizin yeni süpürgeniz benim de makinem hayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İnşallah.Ben de yeni makine aldım bugün inşallah sorunsuz kullanırım sizin yeni süpürgeniz benim de makinem hayırlı olsun

hayırlı olsun, haberimiz olmadı ne aldınız?..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bosch WAW28560TR aldım yarın teslim edilecek. Evde hemen çamaşır biriktirmem lazım

• quote:

Bosch WAW28560TR aldım yarın teslim edilecek. Evde hemen çamaşır biriktirmem lazım

çok iyi bir model seçmişsiniz, aynısını kızkardeşime tavsiye etmiştim, o da fiyat araştırıyor...
    çam. mak. bölümünde paylaştınız mı?..
    asıl önemli soru; kaça aldınız?..malum bizi de ilgilendiriyor bu aralar...

• Hocam zaten ben 1-2 hafta kullanıp inceleme yapacağım makineyi peşin fiyatına 2200₺ 9 taksit bonus kart ile aldım gelir gelmez evde elime ne geçerse çamaşırları yıkacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam zaten ben 1-2 hafta kullanıp inceleme yapacağım makineyi peşin fiyatına 2200₺ 9 taksit bonus kart ile aldım gelir gelmez evde elime ne geçerse çamaşırları yıkacağım

internette fiyatlara baktım, kargo dahil bonusa 6 taksit 1.980 liraya satanlar var GG'de (world 9 taksit)...siz bayiden aldınız sanırım...

not: foruma giriş-çıkış tuhaflaştı sizde de öylemi?..

• Evet bayiden aldım. İnternetten almak ile uğraşmak istemedim. Arasıra bende de gariplik oluyor citizen gene iş başındadır .Hocam konuyu kirletmek istemiyorum pm den konuşmak daha mantıklı değil mi sizce size karşı kusuru olmaz ise

• Bayberty kullanıcısına yanıt
    Turbo başlıktan memnun musunuz? ben de makineme bir turbo başlık almak istiyorum ancak çok ses yapıyor. Öte yandan parke fayans üzerindeki performansı nasıl bilmiyorum. Bir fikir verirseniz sevinirim.

• celutska kullanıcısına yanıt
    açıkçası pek memnun değiliz kenarda bir yerde duruyor şimdi sorsam hanım ve kızlar nerede olduğunu bilmezler ...
    parke fayans üzerinde sorun yok tam turbo gibi çalışıyor ancak biz onu halı üzerinde yağ gibi kaysın diye almıştık ...
    halılar öyle uzun tüylülerden değil ama yine de üzerinde akmıyor aşırı kol kuvveti gerekiyor, bizimkiler bu durumdan muzdaripti o nedenle bıraktılar ...

yaş arttıkça hanımlar kendilerini daha az yoran ürünler istiyor, biz de bunu düşünerek almıştık ama verim alamadık ...
    gerçek turbo fırçalı çok iyi süpürgeler var (libelle ve ihlas aura) ama onlar çok pahalı, makul fiyatlı olarak fakir prestige 2000 modeli var ancak o dönem tam almaya niyetlenmişken öğrendik ki turbo başlığı haricen servislerde satılıyormuş, yine de keşke onu alsaydık diye düşünüyoruz ...

@celutska

Sizin sıkıntınız turbo başlığın kaliteli olmamasından olabilir mi? Ben Electrolux'un orijinal turbo başlığını almayı düşünüyorum mesela. Gerçi turbo başlıkların çalışma mantığına bakılırsa geneli böyle. Youtube'da incelediğim turbo başlıkların (turbo brush) hemen hepsi halı üzerinde baskı uygulayarak kullanılıyordu. Zira fırçaların halının içine girmesi gerekiyor, fırça halıya nüfuz edince de başlığı hareket ettirmek kolay olmuyor. Bilemedim...Diğer yandan; electrolux ergo rapido şarjlı süpürge de var bende, kendinden turbo başlıklı, halının üstünde akıyor, tek elle kullanıyoruz yani.

Evet, fırçanın halının üstünde kolayca kayması turbo başlığın yapısıyla ilgili... Şimdi taşlar yerine oturdu.

aynen katılıyorum bütün sır elektrikli turbo başlıkta ...
    halı üzerinde yağ gibi kaymayı sağlayan güç elektrikli motordan geliyor, klasik turbo fırçalarda ise bunu süpürgenin vakum gücü yapıyor ...
    aslında süpürge vakum gücüyle fırçayı çalıştırırken bir yandan da kendi emiş gücünden kaybediyor ...
    dolayısıyla iyi verim almak ve kol gücü harcamadan süpürmek isteyenler, gerçek elektrikli turbo fırçalı süpürgeye yönelmeli ...
    misal; libelle, ihlas aura ve fakir prestige 2000 ...

@celutska
    Aslında tam olarak elektrikli olmasından kaynaklanıyor diyemeyiz. Konuşmamızdan sonra halının üstünde tek elle kontrol edebildiğim elektrik şarzlı dikey süpürgemin turbo başlığını inceledim. Başlığın ekstra bir özelliği yok, elektrikli filan da değil. Ki elektrikli olsa da fark edeceğini sanmıyorum. Nedenine gelince; daha önce bahsettiği gibi turbo başlıkların halının üstünde zor ilerlemesinin başlıca nedeni fırçaların halıya batmasıydı, dolayısıyla ister elektrikli olsun ister 6.0 cc motora bağlı olsun fırçalar halıya battığı sürece kolay ilerlemeyecektir. Şarzlı süpürgemin başlığı şöyle
    dikkat ederseniz başlığa minik tekerlekler ve fırçanın halıya batmasını önlemek için bir tel koymuşlar. sonuç olarak fırça halıya batmıyor bir de tekerlekler kolay hareket etmesini sağlıyor. Böylece tek elle halının üstünde rahatça gezdirebiliyoruz süpürgeyi. Böyle bir turbo başlık işimizi görecektir diye düşünüyorum ben.

tasarımın katkısı olacağına katılıyorum ancak yine de asıl etkinin elektrikli fırçadan geldiğine şahit oldum, birkaç evde halı üzerinde nasıl yağ gibi aktığını bizzat deneyip gördüm, sadece yön veriyorsunuz süpürge neredeyse kendi ilerliyor, halıları nasıl kabarttığını da gördükten sonra iyice kanaat getirdim ki bu işin sırrı elektrikli fırçada ...

Süpürge marketten daha önceden alışveriş yapmıştım, sorun yaşamadım. Şimdi de turbo başlık almaya niyetim var. Sizin aldığınız başlık yere yapıştığından mı yoksa tasarımdan ötürü mü zor hareket ediyor?
  • enarr kullanıcısına yanıt
    sert zeminde kolay hareket ediyor kilim üzerinde de iyi, ancak tekerlekler küçük olduğundan halı üzerinde yeterince akış sağlayamıyor, halılardan kaynaklı bir sorun değil halılar standart, iyice eğilerek süpürmek ve kol kuvveti gerektiriyor, güçlü kuvvetli genç erkek için spor sayılabilir ancak ev hanımları için eziyet ...
    ben de süpürgemarket alışverişinde sorun yaşamadım, kargolama vs. iyi ... ancak bu ürünle ilgili yazdığım değerlendirmeyi yayınlamadılar ...
    sitede başka bir model daha vardı belki onun performansı daha iyidir, linkini bulursam buradan paylaşırım ...

@enarr
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.