Şimdi Ara

Üniversite 1. sınıfı okuyan veya okumuş olanlar(Müh. Fak.) bir bakın be (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

quote:

Orijinalden alıntı: Koz.Maça

quote:

Fizik ve Matematik AA getir.Kalanları da CB,BB,BA getirirsen olur gibi.
    Bunu da nasıl yapacağını söylemeyeyim üniversiteye gelmiş adamsın.

benim yukarda demek istediğim lisedeki gibi mi bir çalışma sistemi gerekir? bunu bilmiyorum işte lisede paso test çözdük üniversitede öyle bir şey yok neye çalışcaz hocalar sadece yazdırdığı notlardan mı soruyor vs ? saçma bir soru oldu gibi ama anlatabildim umarım.

ayrıca üniversiteye geldikte hazırlık kadar tıraş bir şey görmedim ben herkes lise 5 diyodu harbi öyleymiş.

Hayır lise gibi değil.Üniversite keyfi bi ortam sonuçta.Yani gördüğün şeylere istekli olman lazım ki bi işe yarasın.
    Ha yok ben sadece ortalama yapacağım diyorsan hiç bişey öğrenmeden de ortalama yapabilirsin.
    Her gün derste gördüğün şeyleri tekrar et yarım saat falan.Vizeler ve Finallerden 1 ay önce de çalışmaya başla.Hocaların derste çözdüğü soruları çöz.
    Eski sınavlarda sorduğu sorular gezer zaten ortalıkta onları da çöz yeter.Hocaların soru tipini tanı yani kısaca.
    Bir de derslere girmemezlik etme not tut.

çok sağol hocam işte istediğim cevap buydu eyvallah dediklerinin hepsini yapcam artık gerisi kısmet olursa olur tekrar teşekkürler.

• quote:

bilm-i yorum

Bende hazırlığım bu sene hocam. Bilgisayar gibi derslerden muaf sınavlarına girmelimiyiz sende? Bilgisayarı bildiğimiz için ortalamamızı yükseltemez miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThunderVoid -- 2 Nisan 2013; 2:00:01 >
  • ben fırattan marmaraya geçiş yaptım.(teknoloji-mekatronik müh.)

1. sınıfta derslerin pek değişeceğini sanmıyorum aşağı yukarı aynıdır.

öncelikle şunu söyleyeyim olmaz diyenlere bakma bende bir zamanlar hayal olarak görüyordum ama çok zor değilmiş herkes olmaz diye diye 1.sınıfta yatıyor.eğer çan eğrisi varsa işin daha kolay.

1.sınıfta öyle üst düzey dersler veya mesleki dersler verilmiyor.ben dershanedeyken de çalışmamıştım elazığ a gittim.elazığ da sadece son gün çalıştım vize finallere ama her derse gittim sadece takip edip not tuttum öyle haftalık tekrar falan yapmadım zeki bir insan değilim önemli olan derslerde hocaların nereyi önemli gördüğü.onu yakaladığın zaman hocaların nerden soracağını da çakıyorsun.gerisi çorap söküğü gibi geliyor zaten.ilk dönem ortalamam o kadar iyi olmamasına rağmen ikinci dönem arkadaşların ve pederin gazıyla(monster leptop alacaktı almadı) güzel bir ortalama yakaladım.

3.20-3.80 yapıp 2. dönemde bölüm birincisi olarak çıktım başvurumu yaptım. ortalamamı düşüren ders edebiyat ve kimya idi. diğerlerinde ekstra birşey yok.şu anda tek pişmanlığım maddi durumumu göz önüne almadan buraya geldim.Sakaryaya gitsem cebimde param olurdu en azından

Gideceğin yeri de iyi araştır koşullu dersler olabilir onları tekrar alman gerekecek bu yüzden ilk yıl ciddi anlamda sıkıntılı geçiyor(en azından benim için öyle şu an).

kafana takılan birşey olursa sorabilirsin. uzun oldu sanki

Edit: fazla batağa takılma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖmErenay -- 2 Nisan 2013; 2:13:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fth-bsky

yaparsın ama diğerlerinde balı belli bir kontejan olur genelde ve 1. sınıf genelde bildiğin derslerden oluşur ve dersleri takip et sürekli ders çalışmana gerek yok aama bütün derslere girip dinlemen lazım birde üst sınıflara sor yardım al ne sorar nasıl sorar tarzı bunlar yeterli olur ve gerçekten istiyorsan yaparsın 3.20 bırak 4.00 bile yaparsın o kadar zor değil.

teşekkürler hocam inşallah.
  • ilk sene yaptın yaptın gerisi yaş. Derslere girip not tuttun mu yeterde artar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVoid

quote:

bilm-i yorum

Bende hazırlığım bu sene hocam. Bilgisayar gibi derslerden muaf sınavlarına girmelimiyiz sende? Bilgisayarı bildiğimiz için ortalamamızı yükseltemez miyiz?

Muaf olma durumunu şöyle anlatayım.

O ders konusunda kendine güveniyorsan (AA getirmek gibi) muaf olma.Çünkü dönemlik olarak ortalamanda etki eder ve bu güzel birşey.
    Kendimi örnek vereyim ben ingilizceden muaf oldum olma sebebim de muafiyet sınavında 70i geçtiğimizde okulu %30 ingilizce okuyorduk.Dolayısıyla bunun diploma da ek olarak yansıması olacak.Bu sebepten ben sınavı bilerek geçip muaf oldum ve ingilizce dersini almadım 1.sınıfta.Ama almadığım için kredi sayımda eksikler var.Yani 240 olması gereken kredim okul bitimine doğru 236larda olacak bu sebepten üniversite ortak seçmeli derslerinden birini alıp tamamlamak zorundayım.
    Muaf olmanın böyle bir sıkıntısı var bizim okulda.Bahsettiğim durum sizde de geçerliyse sınava girip muaf olun çünkü diploma yanına gelen ek size yarar sağlar az da olsa.
    Ama böyle bir durum yoksa muaf olma ve dersi al.Gerçi bilgisayar dersi olarak bahsettiğin şey sanırım temel bilgi teknolojileri dersi gibi birşey olsa gerek.
    Programlama gibi bir ders ise biliyor olsan bile kesinlikle muaf olma.Al o dersi.Ortalamanı yükseltirsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Fizik ve Matematik AA getir.Kalanları da CB,BB,BA getirirsen olur gibi.
    Bunu da nasıl yapacağını söylemeyeyim üniversiteye gelmiş adamsın.

benim yukarda demek istediğim lisedeki gibi mi bir çalışma sistemi gerekir? bunu bilmiyorum işte lisede paso test çözdük üniversitede öyle bir şey yok neye çalışcaz hocalar sadece yazdırdığı notlardan mı soruyor vs ? saçma bir soru oldu gibi ama anlatabildim umarım.

ayrıca üniversiteye geldikte hazırlık kadar tıraş bir şey görmedim ben herkes lise 5 diyodu harbi öyleymiş.

Hayır lise gibi değil.Üniversite keyfi bi ortam sonuçta.Yani gördüğün şeylere istekli olman lazım ki bi işe yarasın.
    Ha yok ben sadece ortalama yapacağım diyorsan hiç bişey öğrenmeden de ortalama yapabilirsin.
    Her gün derste gördüğün şeyleri tekrar et yarım saat falan.Vizeler ve Finallerden 1 ay önce de çalışmaya başla.Hocaların derste çözdüğü soruları çöz.
    Eski sınavlarda sorduğu sorular gezer zaten ortalıkta onları da çöz yeter.Hocaların soru tipini tanı yani kısaca.
    Bir de derslere girmemezlik etme not tut.

çok sağol hocam işte istediğim cevap buydu eyvallah dediklerinin hepsini yapcam artık gerisi kısmet olursa olur tekrar teşekkürler.

Rica ederim kolay gelsin.

• quote:

quote:

quote:

bilm-i yorum

O ders konusunda kendine güveniyorsan (AA getirmek gibi) muaf olma.Çünkü dönemlik olarak ortalamanda etki eder ve bu güzel birşey.
    Kendimi örnek vereyim ben ingilizceden muaf oldum olma sebebim de muafiyet sınavında 70i geçtiğimizde okulu %30 ingilizce okuyorduk.Dolayısıyla bunun diploma da ek olarak yansıması olacak.Bu sebepten ben sınavı bilerek geçip muaf oldum ve ingilizce dersini almadım 1.sınıfta.Ama almadığım için kredi sayımda eksikler var.Yani 240 olması gereken kredim okul bitimine doğru 236larda olacak bu sebepten üniversite ortak seçmeli derslerinden birini alıp tamamlamak zorundayım.
    Muaf olmanın böyle bir sıkıntısı var bizim okulda.Bahsettiğim durum sizde de geçerliyse sınava girip muaf olun çünkü diploma yanına gelen ek size yarar sağlar az da olsa.
    Ama böyle bir durum yoksa muaf olma ve dersi al.Gerçi bilgisayar dersi olarak bahsettiğin şey sanırım temel bilgi teknolojileri dersi gibi birşey olsa gerek.
    Programlama gibi bir ders ise biliyor olsan bile kesinlikle muaf olma.Al o dersi.Ortalamanı yükseltirsin.

Programlama dersi varmış ayrıca dediğiniz gibi bilgisayar dersi (temel bilgi teknolojileri) var. Bilgisayardan çok anlamayan arkadaşlarım bile 85 civarı AA getirdiler. Kredi olayınıda tam olarak bilmiyorum. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThunderVoid -- 2 Nisan 2013; 2:42:52 >

• ort 0.87 gerisini sen düşün :D

üniversitede çalışmayana ekmek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j4cksp4row58 -- 2 Nisan 2013; 2:38:30 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bilm-i yorum

Programlama dersi varmış ayrıca dediğiniz gibi bilgisayar dersi (temel bilgi teknolojileri) var. Bilgisayardan çok anlamayan arkadaşlarım bile 85 civarı AA getirdiler. Kredi olayınıda tam olarak bilmiyorum. Teşekkürler.

Proğramlama dersi kolay gibi görünebilir ama dersi aldığınız hocayla alıcağınaz not %100 ilişkili. AA geirmek için yanlış hatırlamıyosam 90 ortalamanız olması lazım o dersten , ayrıca insan en çok basit derslerde rehavete kapılır ingilizce, edebiyat, tarihten kalan birsürü kişi oluyor. Mühendislik öğrencisiysen teknik resim gibi bi ders var, geçip kalman %80 hocana bağlı diyebilirim. Çalışmanızda şimdiden başarılar dilerim.

• yaparsan sadece ilk sene yapabilirsin çünkü lisenin devamı gibi konular

2.sınıfta baya afallıcaksın cok zorlancaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: n.bakan

quote:

quote:

quote:

quote:

bilm-i yorum

Proğramlama dersi kolay gibi görünebilir ama dersi aldığınız hocayla alıcağınaz not %100 ilişkili. AA geirmek için yanlış hatırlamıyosam 90 ortalamanız olması lazım o dersten , ayrıca insan en çok basit derslerde rehavete kapılır ingilizce, edebiyat, tarihten kalan birsürü kişi oluyor. Mühendislik öğrencisiysen teknik resim gibi bi ders var, geçip kalman %80 hocana bağlı diyebilirim. Çalışmanızda şimdiden başarılar dilerim.

Genelleştirme yapmak yanlış.
    Biliyorsanız geçersiniz bu kadar basit.% 80 hocaya falan bağlı değil birşey.

• Çok şeye göre değişir ama yapabileceğini sanmıyorum fakat şunu belirtmemde yarar var bence üniversitenin en zor geçen dönemi ilk dönemidir çünkü yeni bir şehre ortama ve yeni bir sisteme alışma evresi oluyor. Fakat hazırlık okuyorum diyorsun bu evreyi daha rahat atlatman olası. Eğer ki böyle bir düşüncen varsa şimdiden üst sınıftaki abilerinden akıl tavsiye ders notu toplamaya başla, ygs/lys çalışır gibi inekleyerek o notlara çalış. Çünkü bunu yapabilmek için çok az bir şansın olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoFear88

quote:

Orijinalden alıntı: dağınık

şöyle düşün arkadaş her dersten 60 aldı 3.94 ortalama yaptı . Çokmu çalıştı hayır , dersi çok mu dinledi oda hayır ama 3.94 yaptı yani çalışmadan yapanlar bile var düzgün çalışırsan üst sınıflardan hangi tür sorular çıkacak öğrenirsen rahat yaparsın.

yav hehe lisemi oğlum orası her dersten 60 alıp 3.94 ortalama yaptı 10 üstündenmi yaptı ortalamayı muahahaha .

Liselisin yada üni not sistemini bilmiyorsun bu çok açık.

Lisedeki gibi 85 i geçen 5 alır olayı yoktur. Notlar Aa ba bb cc gibi gidiyor aa direk en yüksek not olan 4 e karşılık gelir tabi sen liselisin yada kek bir bölüm okuyorsun mühendislikte 60 nasıl alınır bilmiyorsun 45 i geç göbek at ! Mühendislikte not ortalaması düşük olduğu için herşey çok farklı. En yüksek not neyese o ara aa alır yani en yüksek not üzerinden değerlendirme yapılır 60 65 arası 4 alır 50 60 arası 3.75 gibi gider not dağılımı tabi yani aa alan 5-6 kişi oluyor . Çan yok bizim fakültede ayrı bir sistem ama çana benziyor. Lisemi orası diyor 10 diyor güldürüyor yani . Yapamaz diyenlere bakma yapılmaz birşey değil düzenli çalış yeter. Lise diyene arkadaş mühendislik fakültesinde geçme notu olmadığı zaman 15-16 alıp AA düşürenler oldu . Liselimi diyen Lisliysen bilmeden konuşma ünideysen her bölümü kedininki kolay sanma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NoFear88

quote:

şöyle düşün arkadaş her dersten 60 aldı 3.94 ortalama yaptı . Çokmu çalıştı hayır , dersi çok mu dinledi oda hayır ama 3.94 yaptı yani çalışmadan yapanlar bile var düzgün çalışırsan üst sınıflardan hangi tür sorular çıkacak öğrenirsen rahat yaparsın.

yav hehe lisemi oğlum orası her dersten 60 alıp 3.94 ortalama yaptı 10 üstündenmi yaptı ortalamayı muahahaha .

Liselisin yada üni not sistemini bilmiyorsun bu çok açık.

Lisedeki gibi 85 i geçen 5 alır olayı yoktur. Notlar Aa ba bb cc gibi gidiyor aa direk en yüksek not olan 4 e karşılık gelir tabi sen liselisin yada kek bir bölüm okuyorsun mühendislikte 60 nasıl alınır bilmiyorsun 45 i geç göbek at ! Mühendislikte not ortalaması düşük olduğu için herşey çok farklı. En yüksek not neyese o ara aa alır yani en yüksek not üzerinden değerlendirme yapılır 60 65 arası 4 alır 50 60 arası 3.75 gibi gider not dağılımı tabi yani aa alan 5-6 kişi oluyor . Çan yok bizim fakültede ayrı bir sistem ama çana benziyor. Lisemi orası diyor 10 diyor güldürüyor yani . Yapamaz diyenlere bakma yapılmaz birşey değil düzenli çalış yeter. Lise diyene arkadaş mühendislik fakültesinde geçme notu olmadığı zaman 15-16 alıp AA düşürenler oldu . Liselimi diyen Lisliysen bilmeden konuşma ünideysen her bölümü kedininki kolay sanma.

sütçü imamda mühendisik okuyosan 60 la 3.94 yaparsın. çoğu yerde geçme notu 60-70

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoFear88 -- 2 Nisan 2013; 16:46:49 >

• Not hocaya bağlıdır.

Hoca vardır bol keseden not verir herkese(çok çalışanla az çalışanın farkı pek belli olmaz). Hoca vardır zor sorar, puanı azdır, gidiş yolu, soruya bakışın filan umrunda değildir, sonucu bulmuş birimi yazmamışsan dahi sonucu kabul etmez ve puan vermez. Hoca vardır 5 sorudan 4 ünü doğru yaparsın son soruda yaptığın hata fizik kurallarına aykırı diye normalde 1 sorunun karşılığı 20 puan iken senden 30 puan kırar ve bunu kendiside belirtir

Birinci sınıfta 3.20 3.50 ortalama çok zor filan değil. Tabi kıl hocalara çatmazsan. Normal hocalarla günlük olmasada 2 3 günde bir tekrarlıyarak vizeye finale 2 3 hafta kalınca kasarak yapılacak ortalamadır. Ama üniversite öğrencilerinin özellikle doğuda - küçük şehirlerde okuyanların %60 ının kafasında bu yatay geçiş muhabbeti vardır ve olucaktır. Sonuç ? Zamanla o şehri ve okulu kabullenip "şunun şurasında 3 yıl kaldı" diyip devam ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyTalks -- 2 Nisan 2013; 17:13:27 >

• quote:

karabük üniversitesindeyim mekatronik mühendisliği.kocaeli, bursa teknik, sakarya falan neresi olursa geçmek istiyorum.ygs işi zor benim bölüm mf4 ile aldığı için tek ygs ile bitmiyor malesef.

Aynı ünideyiz. Makine mühendisliği 2. sınıftayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cato16

quote:

karabük üniversitesindeyim mekatronik mühendisliği.kocaeli, bursa teknik, sakarya falan neresi olursa geçmek istiyorum.ygs işi zor benim bölüm mf4 ile aldığı için tek ygs ile bitmiyor malesef.

nasıldı hocam ortalama durumun 1. sınıfta ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cato16

quote:

nasıldı hocam ortalama durumun 1. sınıfta ?

1. sınıfta iyi değildim, 2 tane alttan dersim kalmıştı ilk dönemden. Temizledim hepsini, geçiş düşünüyorum şu anda. 3,2 ortalamam var. Kendimi de pek sıkmadım ama 1. sınıfta geçiş yapmak daha kolay. 2. sınıfa bırakma derim. Dersler zorlaşıyor çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.