Şimdi Ara

üniversite beklediğim gibi çıkmadı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: umut_baris

Yanlış anlamayın da hocam beni şimdi ben itü odtü kazanmış olsam ortamım değişmeyecek mi?

Mühendislik okumasına rağmen moron olan var mıdır cidden?

İstanbul Üniversitesi'nde okuyan arkadaşım bile "beklentilerini yüksek tutma, boş insan çok" diyor.

Ya cidden bu kadar boş mu gençlik abi? Ben de gencim ama genel durumu kestiremiyorum maalesef.

ben odtu elektronigi bitirdim (gerci neredeyse 10 yil olacak ama pek degismemistir). ortam olarak farkli...
    mesela sabah beyler nabiyonuz var mi kahvalti yapan cay kahve icen dersin sabah 8de, derse yarim saat kala...
    adamlar der ki ne kahvesi odevi, lab presini, sinavini ... ulan dersin selam verdim depresyona girdim...

sonra bu adamlar hep iste standforda, georgia teche, mit'ye falan girdi, googlda quallcomda (snapdragon denen her telefonda yok 500du 505i cikti falan diye forumda milletin birbirini yedigi) calisiyorlar simdi...

pek batak oynayan yoktu yani...

• @ufem ben girişken birisiyimdir ama bunu burda yapamıyorum neden derseniz adamlar kaprisden geçişmiyor. allah var güzel de kızlar yani. ters bir şey söyler canımı sıkar ben altta kalmam ben de bir şey söylerim felan gereksiz uzar gider.

@Indıgo giyimim iyidir. derslerde en aktif öğrencilerden biri benim. heralde en son notlardan medet umacağım.

@umut_baris hocalar iyi iyi de öğrenciler sakat bizim. ama aynen dediğiniz gibi liseden hiçbir farkı yok. e daha muhabbet de kuramadığım için liseden de kötü durum.

@Conservator tamam olacağım

@yakup13 inşallah dostum. benim isteğim vizeler başladam muhabbetin iyice koyulaşması çünkü dersler biraz ağır ve mutlak kopya gerektiriyor. illa kaynaşmamız lazım. amam millet çok zeki heralde ihtiyaç duymuyor.

• Indigo I kullanıcısına yanıt
    2 önlisans koridorlarının tozunu yutmuş birisi olarak bir üniversiteyi Adana/Kozan 2007 de diğerini Isparta/Yalvaç'ta 2010 da okumuş birisiyim harbiden ben şanslıymışım.Kozan'daki ön lisansda hocalar harbiden sağlamdı doçent yrd prof. falan girerdi dersimize herifte sağlam ingilizce vardı arkadaş ortamıda fena değildi.Aradan 5-6 yıl geçti hala konuştuğum halimi hatırımı sorun var .Isparta/Yalvaç'ta ise hocalar tırttı.1-2 tane C# dersine giren adam vardı herifin 200-300 tane leşi vardı her vize-final dönemi okul curcunaya dönerdi sınıflar birleştirir okul karantine bölgesi gibi yığınak yapılırdı.Sonra herif dayanamadı topukladı(yada topuklandı).Arkadaş ortamı ise mükemmeldi kardeş olduk bildiğiniz okul biteli 2 yıl oldu aynı grup telefon facebook devam imkan bulursakta görüşürüz buluşuruz.
    Özel ünilerde yukardada yazılmış bu zengin tayfasının ortamı dışardadır üstü başı marka değilse burun kıvırırlar kızları ise farklı bir dünyadır tabi her özel okul böyle değildir %90 böyledir
    bizim grupta öyle aman aman zengi yoktu klasik anadolu insanıyız işte fakir ucu ucu geçinen memur emekli esnaf vs gelir eşit olunca "bizden"oluyorsun ayrımcılık olmuyor

ama sakın okul bırakmaya falan kalkmayın pire için yorgan yakılmaz özel üniversitedesin alabildiğin max eğitimi al en azından hocalar bilgilidir.Arkadaş ortamını dert etme aslında şanslısın sınıfta sivrilen ol konuşan ol çekingen olma zaten 1 kız ile yakınlaşmaya başlar arkadaş ortamı sonra engin denizlere yelken açılırsın
    zengin tayfasının ortamına girmek büyük meseledir bunlar kendi standartlarından aşağısı birisini kabul etmek istemezler.Sen sivrilen ol ondan sonra seninle arkadaş olmaya çalışırlar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

o egolu hocalara zamanında içimden az sövmedim, insanı deli ederler özellikle alan derslerinde ezbere ders anlatanlar, soru sorarsın adam gibi cevap veremez, formül veya kuralın sebebini sorarsın azarlamaya kalkar... sonra gel de sev okulu

2 yıllık okuyorum, adam makinacı ama alana yabancı. Mecburen mi vermişler yoksa o mu istemiş bilmiyorum ama yaptığı aynen şu,

Derse geliyor abi, müfredatta başlıklar neyse, onlardan seçiyor bir tane, açıyor interneti, şunu yazın, sonra gidiyor başka bir konuya atlıyor, şunu da yazın, sonra bir şeyler soruyor işte, öyle öyle dersi bitiriyor.

45 dakikalık 2 tane dersi var böyle. Oynatmaya az kalıyor yeminle.

Şurası bitsin tek isteğim o valla ya, sonrası hedefim yurt dışı.

Teoriyi bile öğretemiyorlar, bildiğin ezberle geç metodu var.

Bana ters abi, kabullenemiyorum. Başarısızlığım şu eğitim sistemi, sınav sistemi yüzünden abi.

Bazen sinirden acayip dolduğum anlar oluyor hocam.

Var mıdır böyle hocalara karşı tavsiyeniz? Hangi bölümde, kaçıncı sınıftasınız hocam?

Bu sene yeniden sınava girmeyi düşünüyorum zaten.

Niye hâla vakit kaybediyorsunuz orada ? Diploması için falan m? Ben lise sondayım ama tahmin edebiliyorum az çok türkiyedeki üniversitelerin durumlarını.İyi bir üniye (eğlenceli) gidelimde eğlenelim düşüncelerindeyim ben yemişim dersiniDevamsızlıkta uyuzluk yapmasınlar bilgiyi ben evde öğrenirim.Yani bu dediklerim en azından Türkiye şartlarında geçerli.İmkan sağlayıp Almanya'ya gitme durumum olursa orada sağlam güzel bir eğitim almak süper olurdu

@Hit Adam;

Kız,eğlence ortamı falan hiç mi yok özel üni de?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 29 Ekim 2014; 12:35:13 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: radar_

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: radar_

quote:

Üniversite böyledir ne sandın? Devlette de böyledir.Kimse kimseyi umursamaz.Hele üstün başın pek güzel değil ve sessiz biriysen pek muhattap bile olmak istemezler.İster kabul et ister etme 3 üniversitede okudum hepsi aynı.

+1

ama bu çıkarımda bulunmak için üç üniversite bitirmeye gerek yoktu

Tecrübeye saygı olsun diye söyledim.Bu üniversite böyle başkasına gideyim farklıdır aradığımı bulurum diye düşünmesin diye.

esprisine diyorum ya :)

Zaten bende 3 tane bitirmemiştim Beğenmedim bıraktım.

Yanlış anlamayın da hocam beni şimdi ben itü odtü kazanmış olsam ortamım değişmeyecek mi?

Mühendislik okumasına rağmen moron olan var mıdır cidden?

İstanbul Üniversitesi'nde okuyan arkadaşım bile "beklentilerini yüksek tutma, boş insan çok" diyor.

Ya cidden bu kadar boş mu gençlik abi? Ben de gencim ama genel durumu kestiremiyorum maalesef.

Kıbrısta üniversite okurken Tr'ye geçiş yaptım.Geçiş yaptığım üniversite 2006 da kurulmuş bir üniversite yani çok şey bekleme üniversiteden.Buradaki öğrenciler bile Kıbrısa göre çok değişik :D düşün işte farkı eğer oraya gidersen arkadaş çevren daha sağlam olur

Tek üzüldüğüm şey ise Kıbrısta alanında sağlam hocalar bulunuyordu.Onlardan ayrılmak üzdü beni.

• PARS BİLİŞİM @ elbette okulu bırakmam eğlence için gelmedim eğitim almaya geldim. yalnızca bu arkadaşlık kuramama sorunu beni biraz sıktı. şehir biraz sıkıcı aslında o da var. mutlaka birileriyle görüşüğ konuşmak istiyor insan. böyle devam ederse muhtemelen yarı dönemde geçiş yaparım başka bir okula.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hit Adam

PARS BİLİŞİM @ elbette okulu bırakmam eğlence için gelmedim eğitim almaya geldim. yalnızca bu arkadaşlık kuramama sorunu beni biraz sıktı. şehir biraz sıkıcı aslında o da var. mutlaka birileriyle görüşüğ konuşmak istiyor insan. böyle devam ederse muhtemelen yarı dönemde geçiş yaparım başka bir okula.

Hocam okuldan ziyade yurt arkadaşın yok mu ? onlarla daha fazla vakit geçiyor okula göre.
  • Henry Dorsett Case kullanıcısına yanıt
    bizim yurt kız erkek karışık. ortamı çok güzel bir yer. ortak kullanım alanları var, ps, bilardo, lig tv, yemekhane felan şahane. bizim memleketten bir kız arkadaşla tanıştım. kız da bayağı cana yakın bir şeydi. ama onuda hafta 1 belki 2 defa görüyorum. her görüştüğümde de bütün yokluğun acısını ondan çıkarmak istemiyorum kafanı şişirmek felan.

yurdun müdürü aynı zamanda erkek basketbol takımı koçu. yurttakilerin %50 i basketbolcu çocuklar. boylar 1.90 felan. adamlarla denk değiliz yani.
  • Hocam şuanda ben Isparta/yalvaç'ta okuyorum dediğiniz gibi bizim sınıf çabuk kaynaştı herkesin herkesle muhabbeti var toplasan 2 hafta tam derslere girmişizdir ama herkes iyi arkadaşlar böyle anlatınca bizim sınıf baya iyi kalıyor :D
  • carpediemgzr kullanıcısına yanıt
    Bazı ilginçlikleri mevcuttur ama kılıçarslan kampusu üzerine fakültenin gelmesiylede coşmuştur Bölüm nedir?
  • Yobaz misin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum ben antalya makinede muh Okuyorum hicte Oyle degil yani ortam arkadaslik tamamen sana bagli 1.5 ay oldu basliyali o kadar cok arkadasim oldu ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bankacılık ve Sigortacılık hocam
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.