Şimdi Ara

Üniversite Bırakma Hikayem -Tip için-[Ege Bilgisayar][SS'li] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
89
Favori
41.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BeklenenAdam

Ya bolumu cok sevmiyorum ama olabilir hala ama sehirden nefret ediyorum resmen. Brn kafada bitirdim selcugu sinava hazirlanicam ama ailem inat edip dersaneye yollamayabilit bu durumda kendimde ne kadar calisabilirim muamma. Ayrica sehirdisi yilda en az 8binlira gidiyor o paraya yazik. Degmiyecek cunku. Okulum turkce olmasi ayri bi uzak durma nedenim. Baslarken bilseydim yazmazdim bile.

+1

viper idolümsün
  • Kusura bakmayin imla kurallari icin. Kafam cok karisik. Okul puanimin yariya dusmesi cok sikinti bir durum. 20puan 20bin kisi demek 30kolsam 50k ya aticak. Viper reyiz bana yol goster diger arkadaslarda yorumlarini katarsa cok sevinirim ruhsal buhrandayim cunku.

Ayrica konularini okuyorumda 1. Hafta mesela o tablonun hepsini kac kaynaktan hallettin kacar konu bitirmissin biraz acarmisin mesela pazartesi mat sali geo seklindemi yoksa gunun yarisi mat yarisi bio mu yoksa kitap bitmeden kalkmak yok gibi mi?

Arastirdigima gore okulu dondurma sansin yok okulun ilk haftasi yapmam gerekiyormus. Ya tamamen birakip oyle baslicam calismaya, yada devam edip issiz kalicam gibi olacak. Trk derdim issizlik degil tabi ki. Kendi kafamda ankarada bilgisayar muh. Istiyorum bolumde farkli olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rektangular -- 7 Kasım 2013; 13:26:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeklenenAdam

Kusura bakmayin imla kurallari icin. Kafam cok karisik. Okul puanimin yariya dusmesi cok sikinti bir durum. 20puan 20bin kisi demek 30kolsam 50k ya aticak. Viper reyiz bana yol goster diger arkadaslarda yorumlarini katarsa cok sevinirim ruhsal buhrandayim cunku.

Ayrica konularini okuyorumda 1. Hafta mesela o tablonun hepsini kac kaynaktan hallettin kacar konu bitirmissin biraz acarmisin mesela pazartesi mat sali geo seklindemi yoksa gunun yarisi mat yarisi bio mu yoksa kitap bitmeden kalkmak yok gibi mi?

Arastirdigima gore okulu dondurma sansin yok okulun ilk haftasi yapmam gerekiyormus. Ya tamamen birakip oyle baslicam calismaya, yada devam edip issiz kalicam gibi olacak. Trk derdim issizlik degil tabi ki. Kendi kafamda ankarada bilgisayar muh. Istiyorum bolumde farkli olacak

Kardesim net birsey yok. Mesela bitirmek tabiri benim icin konu anlatimli kitaptan calismak cozmlu testleri ve normal testleri cozmek. Sonrada soru bankasindan bitirmek oluyor. E haliyle o zaman o hafta hangi konuyu koyduysam o konu icin bu sistemle calisiyordum. Illa o gun bitecek degil o hafta bitsin yeter. Mattan skildimmi o gun ne varsa diger derslerden o hafta onu ac calis. Bnun gbi. Bolum birakmak kolay degildir iyi dusun tasin. Oss zor surec basa cikmasi zor. Hele ki uni birakan bir guruha dahilsen daha da zor buna emin ol. O sebeple iyi dusun tasin kardesim

• Hocam Ege Bilgisayar nasıldı? Yani kodlamadan, bilgisayar başında kalmaktan senin gibi sıkılmayan biri değilim. Hedefim de tam olarak ege bilgisayar :) Ama okuyanlar hep iyi olmadığını söylüyor, o puana gidebileceğin daha iyi mühendislikler var deniliyor falan. Sen ne düşünüyosun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoN3

Hocam Ege Bilgisayar nasıldı? Yani kodlamadan, bilgisayar başında kalmaktan senin gibi sıkılmayan biri değilim. Hedefim de tam olarak ege bilgisayar :) Ama okuyanlar hep iyi olmadığını söylüyor, o puana gidebileceğin daha iyi mühendislikler var deniliyor falan. Sen ne düşünüyosun?

Aynen oyle kardesim. Ben ege bilgisayari sevmedim. Yani dusundgum hayal ettigim i degildi. Hocalar cok ilgisiz imkanlar cok zayif. Hocalar kendi alaninada ilgisiz yani sadece ogrenciye degil. Bu oldukca kotu. Bircok hocasi degismis. Iyi hocalar hep gitmis. Ama belki odtu itude olsam birakmazdim diyorum. Cnku ege bilg. Soguttu beni muhendislikten. Ne bir proje dogru duzgun ne bisey. Hicbir vizyon sahibi insan yok. Herkes parami aliyim dersimi anlatayim modunda. Ha kendine katma olayina bakarsan disariyla surekli baglanti halnde olursan iyi kendne baeyler katarsin ama bolum sana pek birsey saglamiyor kardesim

• quote:

Orijinalden alıntı: viper_3

quote:

Hocam Ege Bilgisayar nasıldı? Yani kodlamadan, bilgisayar başında kalmaktan senin gibi sıkılmayan biri değilim. Hedefim de tam olarak ege bilgisayar :) Ama okuyanlar hep iyi olmadığını söylüyor, o puana gidebileceğin daha iyi mühendislikler var deniliyor falan. Sen ne düşünüyosun?

Aynen oyle kardesim. Ben ege bilgisayari sevmedim. Yani dusundgum hayal ettigim i degildi. Hocalar cok ilgisiz imkanlar cok zayif. Hocalar kendi alaninada ilgisiz yani sadece ogrenciye degil. Bu oldukca kotu. Bircok hocasi degismis. Iyi hocalar hep gitmis. Ama belki odtu itude olsam birakmazdim diyorum. Cnku ege bilg. Soguttu beni muhendislikten. Ne bir proje dogru duzgun ne bisey. Hicbir vizyon sahibi insan yok. Herkes parami aliyim dersimi anlatayim modunda. Ha kendine katma olayina bakarsan disariyla surekli baglanti halnde olursan iyi kendne baeyler katarsin ama bolum sana pek birsey saglamiyor kardesim

Yukardaki cümleyi okuyunca ne yazdığımı bile anlayamadım :D Ya ben kendi başıma html, php sonra da ortalama c++ öğrendim. (anadolu lisesi öğrencisiyim meslek falan değil internetten kendi başıma öğrendim bu dilleri) Yani kod yazma işinden zevk alan biriyim ve bu konuda kendimi geliştireceğimi düşünüyorum. Elektrik Elektronik'te de yazılım dersleri falan gösteriliyor Ege Bilgisayar yerine Ege EE düşün falan dediler. Ama benim gönlümde yatan Bilgisayar mühendisliği :/ Herneyse merak ettiğim şu, bu kodlama işini üniversitede nasıl öğretiyolar? Asıl etken hocalar mı yoksa kişinin kendisi mi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: viper_3

quote:

Yukardaki cümleyi okuyunca ne yazdığımı bile anlayamadım :D Ya ben kendi başıma html, php sonra da ortalama c++ öğrendim. (anadolu lisesi öğrencisiyim meslek falan değil internetten kendi başıma öğrendim bu dilleri) Yani kod yazma işinden zevk alan biriyim ve bu konuda kendimi geliştireceğimi düşünüyorum. Elektrik Elektronik'te de yazılım dersleri falan gösteriliyor Ege Bilgisayar yerine Ege EE düşün falan dediler. Ama benim gönlümde yatan Bilgisayar mühendisliği :/ Herneyse merak ettiğim şu, bu kodlama işini üniversitede nasıl öğretiyolar? Asıl etken hocalar mı yoksa kişinin kendisi mi?

Kardesim oncelikle kodlama olayina cok kafayi takmissin. Bilgisayar muhendisli kodlama degildir. Bir yapiyi ogrenmektir bir mantigi kavramaktan gecer. Kodlama ezbere dayali belli algoritmalari ezberleyince yaparsin herkes yapar. Bu yuzden herkes kendini bilg. Muhendisi zannediyor memlekette. Ama yok is oyle degil.

Kodlamada onemli olan ogrenci derste hicbirsey anlamazsin zaten. Ama senin meslek seciminde bilg muh ondeyse sebeplerini dusun. Olay kodlama degil. Mesela basit ornek php dili ogretilmiyor. Yani bnun gbi bir cogu daha ogretilmiyor. Zaten bilgisayar muhendisi dedigin adam yazilimci olmak zorunda degil bir cok alanda gelistireblir kendini. Bir sistemin yonetimi stabilitesi vs. ama sen sadece kodlama yaparim dersen o zaman yazilim muhendisligi olsun hedefin. Hatta sana ayri bir onerim var ki ege bilg. Tutturacak puanin olursa hic durma dogru izmir ekonomi yazilim yada bilg muh. E git. Aylik 400 lira burs haricinde bircok guzelligi var. bolumde az kisi olmasi kucuk okulun hocalarla kolay kaynasma avantaji,bircok yurutulen proje,bolumun degil okulun sana is ve staj avantajlari saglayacak olmasi,ve hocalarla cok rahat birebir kontak kurma sansi. Bunu dusun. Egeye gelme derim ben. Hatta su anki aklim olsa egeyibyazmazdim ekonomi yazardim.

En buyuk sebebpse kardesim ege univ. Sade ve sadece saglik bilimlerine yatirim yapar. Dis ve tip. Ecza bile bir adim geride. Yani tip dis ecza disi bir bolum egede okunmz net ve kesin bilgidir kanimca. Sana basit ornek bereyim. Bizim bolumun kapisi 1960-70lerden kalmaydi. Daha gecen sene degistirdiler artik tahta kapi soyulup ta dili kilidi tutmayinca. Dusun diger imkanlari ve yapilan yatirimi;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hypervenom

bende odtü eem hazırlıktayım ama içimde ege tıp kaldı seneye bende hazırlanacağım inşallah olur

itü ehm deyim ben de, ciddi anlamda tıp istemiyorsan bir daha düşün bence. elektronik zevklidir üzerinde çalışabileceğin bi board falan al kurcala biraz baktın sevemedin geçersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet//

quote:

bende odtü eem hazırlıktayım ama içimde ege tıp kaldı seneye bende hazırlanacağım inşallah olur

itü ehm deyim ben de, ciddi anlamda tıp istemiyorsan bir daha düşün bence. elektronik zevklidir üzerinde çalışabileceğin bi board falan al kurcala biraz baktın sevemedin geçersin.

yanlış anlaşılmasın ama insan sevdiğine gitmeli zorla guzelık olmaz... bu arada bende itü makınayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: masa70

quote:

quote:

yanlış anlaşılmasın ama insan sevdiğine gitmeli zorla guzelık olmaz... bu arada bende itü makınayım

Yok zaten zorla sevdirmeye çalışmıyorum. Eğer ikisinin içinde de bulunmadıysa insan neyi sevdiğine karar verebilmesi zor oluyor. Tercih zamanının asıl stresi bu zaten. Hani elektronikle hiç ilgilenmediyse önce bi denesin sevmezse kesin geçsin zaten.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yok zaten zorla sevdirmeye çalışmıyorum. Eğer ikisinin içinde de bulunmadıysa insan neyi sevdiğine karar verebilmesi zor oluyor. Tercih zamanının asıl stresi bu zaten. Hani elektronikle hiç ilgilenmediyse önce bi denesin sevmezse kesin geçsin zaten.

haklısınız hocam

• quote:

quote:

quote:

hocam itü makina'nın ortamı nasıl.yani bulunduğu muhit falan olsun okul içerisi.hocalar falan.

• bu arada konu sahibi arkadaş,seni gerçekten tebrik ediyorum.

bundan sonraki hayatında başarılar.
  • öncelikle böyle bi yazıyı bulduğuma cok sevindim.Tek olmadığıma sevindim.Ve beni destekledi.Ben 2012 girişliyim ankara üniversitesi gıda müh. okuyorum. suan 1. sınıfım. ben neredeyse tüm eğitimim boyunca hep tıp istedim.ygs de heyecanıma ve paniklememe yenildim.lysde yükseltsem bile ygs beni batırdı.neyse sonuca gireyim ben kasım 2013 de tekrar girmeye karar verdim. öncesinde hep aklımda vardı ama içimdde o gücü bulamıyordum .ama ben aynı zamanda bölümümüde götürüyorum.zaten derslerin geneli lys konuları onları orda hallediyorum.herhangi bir dersh gitmiyorum.Kendi çalışmam ile götürüyorum.dershane denemelerine girmeye baslıycam bu pzt itibariyle.inş bu emeklerim benimde boşa gitmez.motivasyonuma katkınız için tekrardan cok tesekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ?blgn?

öncelikle böyle bi yazıyı bulduğuma cok sevindim.Tek olmadığıma sevindim.Ve beni destekledi.Ben 2012 girişliyim ankara üniversitesi gıda müh. okuyorum. suan 1. sınıfım. ben neredeyse tüm eğitimim boyunca hep tıp istedim.ygs de heyecanıma ve paniklememe yenildim.lysde yükseltsem bile ygs beni batırdı.neyse sonuca gireyim ben kasım 2013 de tekrar girmeye karar verdim. öncesinde hep aklımda vardı ama içimdde o gücü bulamıyordum .ama ben aynı zamanda bölümümüde götürüyorum.zaten derslerin geneli lys konuları onları orda hallediyorum.herhangi bir dersh gitmiyorum.Kendi çalışmam ile götürüyorum.dershane denemelerine girmeye baslıycam bu pzt itibariyle.inş bu emeklerim benimde boşa gitmez.motivasyonuma katkınız için tekrardan cok tesekkürler

Rica ederim dostum bir miktar umut verebildiysem ne mutlu bana :) umarım hayallerine ulaşırsın..

• viper_3 kullanıcısına yanıt
    inşallah basarırım.aslında bir sorum olacak cevremde tıp okuyon arkadaslarımdan hic memnun olmayan ve pişman olanlar var bazen acaba odtude iyi bir müh mi okusam acaba diye dusunce gelmıyo degil her ihtimalde iyi bi sıralama elde etmeliyim siz memnunmusunuz?tekrar tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ?blgn?

inşallah basarırım.aslında bir sorum olacak cevremde tıp okuyon arkadaslarımdan hic memnun olmayan ve pişman olanlar var bazen acaba odtude iyi bir müh mi okusam acaba diye dusunce gelmıyo degil her ihtimalde iyi bi sıralama elde etmeliyim siz memnunmusunuz?tekrar tesekkurler

Ben memnunum dostum. Muhendislikte aradigimi ve istedigim tatmini tibbin verecegini dusunuyorum. Dersler kesinlikle cok daha guzel daha hayatin icinde ve elle tutulabilir. Ama kesinlikle iyi bir tip fak. Da okuman gerek. Benm fakultem 20 senelik bir fakulte olmasina ragmen ufak tefek eksikleri oturmayan seyleri var. yeni kurulan fakultelerde kesinlikle okunabilecegini dusunmuyorum.

• viper_3 kullanıcısına yanıt
    cok haklısınız muhendislik benide hic tatmin etmedi ins bende okuyabilirim ayrıca kesinlikle iyi bir üniversitede okumaya katılıyorum ankarada istiyorum ins olur
  • ?blgn? ? kullanıcısına yanıt
    ayrıca ygs de 4k lardaydınız dimi peki netleriniz nasıldı 140 net ustu olmalı diye duyumlar aldım oyle mi gercekten
  • Demek ki neymiş; sevmediğin,alakan olmayan bölümü seçmeyecekmişsin.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.