Şimdi Ara

üniversite de geri ödemeli burs alayım mı sizce? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İhtiyacın yoksa alma. Al biriktir gibi şeyleri kafana takma. Ailenden para gelmezse o paradan harcarsın, bir gün pahalı bir aktivite olur oradan harcarsın filan derken biriktirdiğin para da biter. Okul bittikten 2 sene sonra ödemeye başlıyorsun ama bu 2 senenin neredeyse 1 senesi askerde geçiyor. Hadi gelince hemen iş bulamazsan ne olacak ? Ayrıca ülke şartları malum ilk işe girenlere az maaş veriyorlar sen birde az maaşla kredi ödeyeceksin maaş daha çok eriyecek. Hayata 15.000 lira borçla başlayacağız diye düşünmesi de cabası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tecrübe_53

quote:

Orijinalden alıntı: this-is-it

quote:

Almasını tavsiye etmiyorsunuzda üniversitede okurken çalışmıyorsanız ihtiyacınız her an olabilir. Sizin olmasa bile ailenizin olabilir biriktirdiginiz paraları ailenize verirsiniz. Neticede 4 sene okul okuyorsunuz ve para kazanmıyorsunuz. İhtiyacın yoksa al biriktir. Yukarıda da yazdım okul bittikten sonra da kullanabilirsiniz. Ödemesi okul bittikten 2 sene sonra ve faizi cok dusuk ihtiyacınız yoksa döviz alıp bankaya koyarsanız ödeme günü geldiginde zarar da edilmeyecegi için almak en mantıklısı.

anlamadığın olay çok çok mecbur değilse dedim. ödeme yaparken anlıyorsun durumu. al biriktir diye bi saçmalık olmaz zaten o para alınırsa birikme durumu çok zor olur. ben arkadaşlarımla gitmiştim notere ilk almaya başlaren çocuklardan biri 15000 diğeri 16000 için imza attılar ki bu paranın üstüne faiz de eklenecek ödenirken..

Düşüncenize saygım var çevremde de sizin gibi düşünen arkadaşlarım oldu ama bence yanlış bir düşünce.İlk olarak örnek verdiginiz arkadaş dogru degil çünkü zamanında ödemesini yapmadıgı için ceza faizi ödemiş ki ceza faizi kyk da çok agır.Ben zamanında ödeme kaydıyla karlı olacagını düşünüyorum.

Neticede 4 sene okul, okul bittikten sonrada 2 sene sonra ödemeler baslıyor. Kyknın faizleri çok düşük o paraya döviz alıp bankaya koysanız zarar etmessiniz. Dolar altın 6 sene önce neydi simdi ne bir bakın isterseniz. İsterseniz hesaplayın ben zamanında hesaplamıstım en kotu basa bas gelir. Cünkü tufe bankanın uyguladıgı gibi bir faiz degildir cok düşüktür.

En cok takıldıgım noktada niye biriktirmenin saçma olması ki her ayın 7 sinde trink yatan bir para.İhtiyacın yoksa ailenden alıyorsan koy bankaya dursun.Hem okul bu senin olmaz ailenin ihtiyacı olur.Neticede ögrenci insan çalışmadıgı için parası olmaz. Okul bitincede işini görebilr. Görmesede en kötü aldıgın parayı geri verirsin devlete.

bir üstteki mesajda arkadaş daha güzel açıklamış durumu. birikmez o para kolay kolay ama burda arkadaş kararını kendi versin büyük bi maddi yük iyi düşünsün kararını vermeden önce

• http://m.haberturk.com/gundem/haber/890249-ogrencinin-ogrenim-kredisi-borcu-silinecek

Bu hala geçerli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foleyisgod -- 13 Eylül 2014; 22:16:39 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Düşüncelerinize saygım var ama söylediklerinizin dayanagı yok.

Ailesinden para gelmiyorsa zaten ihtiyacı var demektir ve alması gerekir. İhtiyacı yoksa da niye biriktirilmesin. Ben onu cozemedim. Niye mantıksız olsun. Yapın hesabı her ayın 7 sinde gelen paraya dolar alsan koysan bankaya ödeme gunu geldiginde zarar etmessiniz.Galiba 42 ay alıyor olmanız lazim her sene zam gelir. Bende aldım ama benim şansıma burs çıktı.Burs cıkmasa gene alırdım.Çünkü tüfe cok düşük.Dedigim gibi okul bitince de lazım olabilir. Aileden biri sıkışabilir.4 senelik okul bu herşey olabilir.Diyelimki harcadınız ve iş bulamadınız.Ozamanda askerligi uzun dönem yapıp yedek subay maasıylada cok rahat odenebilir.
  • quote:

Düşüncelerinize saygım var ama söylediklerinizin dayanagı yok.

Ailesinden para gelmiyorsa zaten ihtiyacı var demektir ve alması gerekir. İhtiyacı yoksa da niye biriktirilmesin. Ben onu cozemedim. Niye mantıksız olsun. Yapın hesabı her ayın 7 sinde gelen paraya dolar alsan koysan bankaya ödeme gunu geldiginde zarar etmessiniz.Galiba 42 ay alıyor olmanız lazim her sene zam gelir. Bende aldım ama benim şansıma burs çıktı.Burs cıkmasa gene alırdım.Çünkü tüfe cok düşük.Dedigim gibi okul bitince de lazım olabilir. Aileden biri sıkışabilir.4 senelik okul bu herşey olabilir.Diyelimki harcadınız ve iş bulamadınız.Ozamanda askerligi uzun dönem yapıp yedek subay maasıylada cok rahat odenebilir.

Kira, elektrik, su hariç 600 lira civarında bir para alıyormuş/alacakmış konuyu açan arkadaş. Sence 600 lira yeterli değil midir ? Elektriği ve suyu tasarruflu kullan oradan da biraz para artar kirayı da hesaplı getirdin mi bu 600 lira artar bile. Dolar alıp koymak mantıklı ama bu işin zarar boyutu da var ayrıca irade çok önemli zaten param var deyip canı istediklerini yapmaya kalktığında o para da eriyecek ama almazsa en azından elinde 600 lira olacak ve başka maddi dayanağı olmayacak. Askerlik ise öyle ben uzun dönem yapmak istiyorum dediğinde tamam paşam sen uzun dönem yap demiyor. Uzun dönem yedek subaylık yapmak için de şartlar var eğer tutmuyorsa yapamaz.

Tüfe düşük 4 senelik paranın üzerine 1500 - 2000 lira gibi bir faiz ödersin ama ülke şartları malum hemen 3000 lira maaşla başlatmıyorlar. Mezun oldun işe girdin aylık ev masrafları, kişisel harcamalar derken bir de üstüne kredi ödemesi çıkacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: psirik

Çok mecbursan al ancak keyfi olarak alacağım diyorsan alma. Çünkü pekçok kişi ödeme günü geldiğinde, keşke almasaydım tarzı cümleler kuruyor.

Bunu yazmak için girmiştim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: miroslavs

Kafa cok karışık. Napsam bilemedim...

basladi mi basvurular?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maddi durumun iyiyse kesinlike alio basina bela etme.. gekdigi gun bitiyor zaten :) ama bolumun iyiyse yani sonu bos dandik bi bolum degilse ailenin durumu da pek de iyi degilse onlari sikintiya sokmamak icin alabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Hyperior

quote:

Orijinalden alıntı: miroslavs

Kafa cok karışık. Napsam bilemedim...

basladi mi basvurular?

Daha başlamadı diye biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: The Raider

Maddi durumun iyiyse kesinlike alio basina bela etme.. gekdigi gun bitiyor zaten :) ama bolumun iyiyse yani sonu bos dandik bi bolum degilse ailenin durumu da pek de iyi degilse onlari sikintiya sokmamak icin alabilirsin

Pdr okuyorum hocam. Türkiye'de garanti meslek yok ki

• foleyisgod F kullanıcısına yanıt
    BU MÜMKÜN DEĞİL .....
    DEVLET KİMSEDE ALACAĞINI BIRAKMAZ !!!!!
    ben 2006 yılında bitirdiğim krediyi , 2009 yılında yapılandırdım geri ödemeye başladım , taksitleri aksattım , ceza faizi ödedim , tefeci devlet beni donuma kadar soydu!!!!! nasıl mı :
    taksitlere ben devam ediyordum ama aracımı satmak istedim , biri aracı beğendi fiyatta anlaştık notere gittik bir de ne göreyim , YÜCE DEVLET aracıma e-rehin koymuş , öğrenim kredisi sebebiyle , biz durumu çözdük 8.700 tl gibi bir borcu(2010) tek seferde yatırıp işi bitirdim , aracımın yarı parası bu adamlara gitti..... daha önce ödediğim 6-7 taksit düşmüş hali bu rakamlar , ve siz şuan 15 bin civarı bir krediden bahsediyorsunuz , DİKKATLİ OLUN UZAK DURUN......

1 TL , 1EURO , 1 DOLAR , 1 KURUŞ , HAKKIM VARSA HARAM OLSUN......
  • Devletin verdigi kredide faiz yok diye biliyorum. 300lira ordan alip maaşa gectiginde rahat odersin diye dusunuyorum. Kendi adima soylim.Ben de istanbuldayim evim ailem de burda. Ailemden de aylik 300lira civari bi miktar alirsam 300de burdan 600lira yapar. Alkol sigara kari kiz da yok cok sukur. Bana aylik olarak rahat yetecek bir miktar. Babam bana burs v.s al demedi hic. Kendin alip kendin odeyeceksin dedi. Sahsen daha rahat bir sekilde uni okumak icin en azindan maddi yonden rahat etmek icin bende almayi dusunuyorum. Okilu bitirip meslegimi elime aldigimda rahat bir sekilde oderim diye dusunuyorum.

• Ben alcam zorunluyum ailemin verebebileceği para belli. Bi daha da hayattta ne zaman eglencez ki?
    O yuzden alıcam borcun olursa meselesi de burası Turkiye borçsuz yaşamayan yok.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.