Şimdi Ara

UNİVERSİTE DE YKS ÇALIŞMAK??? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
184
Cevap
13
Favori
11.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu yıl sayısal 220k yım sayısal seçimim tamamen olmasa da biraz aile isteğiyle gerçekleşti ancak kendimi hep ea ya yatkın görürdüm eğer kayıt olmazsam belirli bi üni değil istanbul içi saygın bir ünide hukuk ekonomi ya da iktisat istiyorum tercihen boun iktisat itü ekonomi ya da türk alman hukuk olabilir bölüm olarak karma bir tercih yaparım tabi herşeyden önce bu sıralama işi geliyor hocam
    220k meselesine gelirsek ne ben ne ailem ne yakınlarım sayısalda da benden böyle birşey beklemiyordu ancak benim lise boyunca en çok gezip tozduğum yıl 12 olabilir dolayısıyla kendim ettim kendim buldum derler benim de kafamdaki düşünce şu oldu nitelikli ea öğrencisi az olması ve ea yüksek sıralamaya sahip birçok sayısalın olması bana tırmanma olaslığını daha fazla gösterdi kırık obpye rağmen sayısal kalıp çekeceğim 40-50k ise orta ölçekli bir üni okumaktansa ea ilk 5-10k içinde belki daha yüksek bunu benim tempom belirler top class bir üniversiteye gitmek daha çok kafama yattı gerçekleştirebilirsem ama bu sene de çalışmazsam korkusu içimde o yüzden belki gelen tercihime yerleşme durumum da olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exodia474 -- 29 Ağustos 2018; 15:49:40 >

• L. Kilmister kullanıcısına yanıt
    iyi dileklerin ve güzel yazından ötürü ben çok teşekkür ediyorum hocaam ea bana göre sayısala göre daha kolay tırmanılan bir bölüm dolayısıyla dediğin gibi sağlam bir matematik yaparsan gerçekten 40k üzerini rahatlıkla göreceksindir edebiyat kısmıysa bana kolay geliyor biraz ezberim kuvvetli belki ondan ötürü ancak olmayacak birşey umarım ikimiz de hedefimize ulaşırız hukuk kazanmak tr bazında belki dişten kolaydır ancak istanbul içi baktığında sıralamalar çok yüksek gerçekten fakat 6k 7k 10k 15k olmayacak şeyler değil tahminim 30 ayt matematik ve ortalama bir edebiyat kurtaracaktır umarım güzel birer hikaye yazarız sen gibi ılımlı insanları burada görmek çok güzel tekrar başarılar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exodia474 -- 29 Ağustos 2018; 15:45:13 >
  • Geçen yıl BOUN Iktisat' a yanılmıyorsam 7 kişi kırık OBP ile giriş yapmış kırık OBP de olsa ilk 2.5k yapılabiliyormuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok teşekkür ederim hocam tekrardan. ben de edebiyata yatkındım lisede ama içimdeki fizik aşkını hiçbir zaman söndüremedim. bu sene boğaziçi fizik istiyordum ama olmadı. ben de boğaziçi bilgisayar ve öğretim teknolojileri yazdım. burada ilk sene hem güzel bir şekilde ingilizce öğreneceğim, hem de ders sonrası kütüphanye gidip matematik ve edebiyat çalışacağım sene boyunca. hazırlık okumamın en büyük faydası seneye bahçeşehire fakan girebilirsem hazırlığı kolayca atlayabilmek olacak. matematik netlerim 20 falandı bu sene. 30'a çekmek çok zor olmasa gerek. dediğim gibi, fizik ya da finans okumak istiyordum yıllardır. tercih dönemi inanılmaz hızlı geçti, ne yaptığımı bile doğru düzgün anlayamadım. tercih yaptığım bölüm de çok güzel iş imkanları açısından fakat fizik veya finans gibi aşık olabileceğim bölüm değil. tekrar çok başarılar dilerim hocam. sene içinde yardıma ihtiyacın olursa ben burdayım çekinmeden sorabilirsin her istediğini, yardımlaşırız :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bu işi 2 sene yapmış birisi olarak son derece keyifli bir iş diyebilirim. (Aslında üniversitedeyken girdiğim sınav sayısı 3 ama bu sene finaller bitene kadar hiç bakmadığım için çalışmış saymıyorum :D)

Keyifli, çünkü bu işi yapıyorsanız büyük bir ihtimalle bölümünüze pek bağlı değilsinizdir. (İlk 100 bursu gibi spesifik bir amacınız yoksa)

Böyle olunca da bölüm derslerinde boğulurken, ne yapacağım burada hissiyle cebelleşirken o çalışmayı yapmak kafanızı dağıtmakla kalmıyor, bir amaç, bir aidiyet hissi de veriyor. "Tek seçeneğim bu değil lan, burada olduğumdan çok daha mutlu olabilirim" düşüncesi takla atıyor zihninizde.

Çıkış noktası hoş değil tabii, keşke herkes ilk yerleştiği yerde mutlu olsa; ama mutlu olamayan kitlenin çoğunlukta olduğu bir toplumda bence yabana atılmamalı bu eylem. Psikolojik rahatlığın verdiği muazzam sınav anı avantajı da cabası :D

Not : Kırık obp ile sayısaldan yüksek hedefli bir bölüm kasmak cidden zor, keyif kısmı biraz strese dönüşebilir. Diğer bütün ihtimallerde dediklerim geçerli, obp'niz kırılmayacaksa (2.senenizdeyseniz) böyle bir sınırlama da yok tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: L. Kilmister

çok teşekkür ederim hocam tekrardan. ben de edebiyata yatkındım lisede ama içimdeki fizik aşkını hiçbir zaman söndüremedim. bu sene boğaziçi fizik istiyordum ama olmadı. ben de boğaziçi bilgisayar ve öğretim teknolojileri yazdım. burada ilk sene hem güzel bir şekilde ingilizce öğreneceğim, hem de ders sonrası kütüphanye gidip matematik ve edebiyat çalışacağım sene boyunca. hazırlık okumamın en büyük faydası seneye bahçeşehire fakan girebilirsem hazırlığı kolayca atlayabilmek olacak. matematik netlerim 20 falandı bu sene. 30'a çekmek çok zor olmasa gerek. dediğim gibi, fizik ya da finans okumak istiyordum yıllardır. tercih dönemi inanılmaz hızlı geçti, ne yaptığımı bile doğru düzgün anlayamadım. tercih yaptığım bölüm de çok güzel iş imkanları açısından fakat fizik veya finans gibi aşık olabileceğim bölüm değil. tekrar çok başarılar dilerim hocam. sene içinde yardıma ihtiyacın olursa ben burdayım çekinmeden sorabilirsin her istediğini, yardımlaşırız :)
    bizde de aynı durum oldu tercih yapsak mı yapmasak mi ben de bilgisayarı çok severim cmpe isterdim tercihimi bir özel ünide %50 cmpe gelecek şekilde ayarladım en kötü ihtimalle bundan dooalayı kırılacak biraz ön yargı vardı bana karşı kalırsan yine çalışmazsın gibisinden sonra dershanemin rehber öğretmeni iyi şeyler söyleyince biraz yumuşama oldu ama bir hışımla tercih yaptık işte .
    Sana gelirsek hem edebiyata yatkın hem de 20 mat yapabilen bir öğrenci olarak iyi çalışmayla +30 mat görebileceğini umuyorum edebiyat ise bu seneki edebiyatı gördükten sonra neden ailemi ikna edip baştan tm olmadım diye kafamı duvarlara vurdum. Hedefin içinse potansiyelli biri olarak ve şu anda boğaziçi tutturacak biri olarak hedefini yine boundan yana tutman senin yararına olur bahçeşehir de iyidir de sen hedefi yüksek tut boun olmazsa belki koç belki özyeğin belki gsü gibi bir yer makul gelecek ekonomi iktisat bölümü olarak baktığında umuyorum ki güzel şeyler olur hakkımızda

• SteinsGate S kullanıcısına yanıt
    kesinlikle olmayacak birşey değil tabi burada obp nin kaçtan kırıldığı da önemli benim 81.84 den kırılacak girenler belki 90+ ise ve hamdaki yüksek sıradan dolayı üstlerde obp etkisi müthiş olmuyor boun iktisata girecek bir ham için dolayısıyla hepmimiz için olur neden olamasın
  • tam burslu kıbrıs hukuk gelse yeter hocam
  • ygslysstudent kullanıcısına yanıt
    İnşallah gönlünden ne geçiyorsa o olsun hocam sıralama olarak bir miktar daha kolay bir hedef olmuş Kıbrıs ne için istiyorsunuz özel değilse merak ediyorum ben kendim yaşadığım şehre bağlıyım biraz hiç ayrılmayı düşünmedim de ayrılmak isteyenler ne düşünerek istiyor merak ediyorum

• farklı bı ulke farklı bı mekan hocam kıbrıs....
    hedefım amerıkan gırne unıversıtesı..
    Turkıye dekı en koklu unıversıtelerden bıle yurdısı olanakları ıyı dıye duydum ....
    Kıbrıs lılar zaten avrupa ve ıngıltere vıze sınde Turk vatandaslarından bır adım ondeler galıba, kıbrıslılara daha kolay vıze cıkıyor....
    hayırlsı olsun hocam ....
    bıde kıbrıs ozel unıversıtelerde, Turkıye nın en iyi prof larıda bulunuyor adam ankarada 300 kışıye anlattıgı, derslerınde sınıfta yer bulunmayan prof lar, kıbrısta 50 kışıye ders anlatıyolar bunu kıbrısta okumus pdr mezunu hocamız anlattı
    oyle ıste hocam hayırlısı olsun calısmak lazım ınsallah.
  • Ben hazırlık okuduktan sonra birinci sınıfta tekrar sınava çalıştım 13k yaptım okula gitmedim hiç bi sene uzatmayı göze aldım

Araştırmışsınız geçerli güzel nedenleriniz var İngiltere konusunda zaten kesin haklısınız madem böyle bir düşünceniz var inşallah diyorum ki kırık puan da olsa olmayacak iş değil İdeallerinizi gerçekleştirirsiniz hayat kıbrısta sterlinin işin içine girmesinden biraz pahalı ancak gülü seven dikenine katlanır misali diyorum ben

• quote:

Orijinalden alıntı: irmo1

Ben hazırlık okuduktan sonra birinci sınıfta tekrar sınava çalıştım 13k yaptım okula gitmedim hiç bi sene uzatmayı göze aldım
    Girdiğiniz sene kaç k yapmistiniz ?

• hocam 3+1 ev 500 sterlın miş aylık kırası...
    hocam o kadar da pahalı degılmıs yemek gezmek vb. nerdeyse turkıyenın turıstık yerlerıyle aynı gıb gıbı.... fakat herkez cekınıyor bıraz ...
  • Sayısal 77k idim.bu yıl eşit ağırlıktan girdim ama.ve benim obp kırık değildi üniversiteye yerleştikten 1 sene sonra girdiğim için

• gunners49 kullanıcısına yanıt
    hukuk hocam
    Hocam sonuçta işin içinde kur olunca düştü yükseldi falan bir anda ödediğin miktar değişiyor ama 500 sterlin orası için bence de çok uçuk sayılmaz hakkında hayırlısı inşallah istediğin üni gidersin zaten burslu olduktan sonra açıkçası elin açılmış oluyor eğitim ücreti yerine birçok şeyi karşılama fırsatın olacak

• Bu yeni sistemde obp eskiye göre daha öne çıktı bide kırık obp ile 10kdaki adamı 30 35 atabilir bence yerlesirsen bile 2.senede gir

Neresi geldi hocam ?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.