Şimdi Ara

Üniversite İle İlişik Kesme Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
19.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir devlet üniversitesinde okuyup, 2014 Haziran ayında sınavlarımı verip iyi bir agno ile bitirdim ama asıl diploma Ocak veya Şubat aylarında verileceğinden ilişik kesme gereği görmedim.Şimdi sorum şu akşamüstü bana üniversite otomasyon sistemi sms attı ve şöyle diyor:

Değerli öğrencimiz, borçlandırma işleminiz, kayıtlı olduğunuz programın normal öğrenim süresinden fazla sürede öğreniminizi sürdürdüğünüz bilgisine bağlı olarak ilgili mevzuat kapsamında yapılmıştır.Borçlandırma işleminde yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız öğrenci işlerine müracaat edin.

Bu ne demek oluyor, ben hala öğrenciyim de haberim mi yok, bir de bana borç mu çıkarmış?

• Anladigim kadariyla okulu uzatarak bitirmişsiniz.
    yeni katlamali harc sistemiyle birlikte uzattiginiz dönemlerdeki derslerin harclarini istiyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır uzatmadım sınıf 1.si olarak mezun oldum ama ben kendim asıl diploma şubatta verileceğinden ilişik kesmedim.Ben de diyorum ki ilişik kesmedim diye mi böyle bir sms geldi.
    Otomasyona girip öğrenci olup olmadığıma dair kontrol etmiştim ve öğrenci olarak görünmüyordum.Hatta belge de almıştım otomasyondan,bunların sağı solu belli olmaz diye.2014-2015 yılında kayıtlı öğrencimiz değildir yazıyordu, imzalı şekilde.Bunlar yanlışlıkla, karıştırıp bana sms göndermesin,arkadaşlara sordum ama onlara gelmemiş sms.Tabi onlar geçici diploma için ilişik kesme işlemi yapmıştı.Bende diyorum ki ilişik kesmedim diye mi böyle oldu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokomoko -- 3 Şubat 2015; 21:14:04 >
  • Yarın bunları arayıp soracağım, bakalım ne diyecekler; böyle saçmalık mı olur kardeşim ya.Benim bölüm 5 yıllıktı,tam zamanında mezun oldum ilişik kesmedim diye de benden harç alacak değiller alsalar bile ben 1.öğretim okuyordum ve harç kalktı, hadi onu geçtim 3.60 üstünde agnom var, mutlaka ilk 10'dayım,alttan dersim yoktu.Bu salaklar yanlışlık mı yaptı ne,zaten asıl diplomayı hazırlayacakları da yok.Nerde bir salak gelip beni buluyor, bu üniversite kadrolarının % 90'ı embesil,sonra da bana çok acımasızsın diyorlar.İşini adam gibi yapan yok,hadi bütün bunları geçtim danışman böyle bir şey olsa beni arardı veya uyarırdı.Kesin yanlışlık var, bu işte.
    Bilgisi olan varsa yazsın, ben internetten baktım fazla bir şey çıkmıyor ama mezun olup ilişiğini kesmezsen de üniversite ilişiğini kesiyor diyorlar.Üniversite eğitim-öğretim mevzuatına da baktım,ilişik kesmeyle ilgili fazla bir şey yazmıyor.Sadece geçici diploma öğrenci isteği halinde ilişiği kesilip verilir sonra geçici diploma iade edilip asıl diploma alınır diyor.Ben de asıl diploma bu Şubat'ta(inşaallah) verilince gidip alacağım.

• 1.ogretim okuyorum harç kalktı kısmına cevap vereyim.
    1.ogretimlerin ödeyeceği rakam aynı bölümün 2.ogretimlerine bakılarak belirleniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben sadece ilk iki sene verdim, sınıf 1.si olduğumdan 1 sene vermemiştim kalan son 2 sene de harç kalkmıştı, 1.öğretime. Şu an durum nedir bilmiyorum.
  • Bugün aradım sordum yanlışlıkla göndermişler mesajı hatta 3yıl önce mezun olana bile aynı mesaj gitmiş,sistem hatası dedi.Ulan bu Atatürk Üniversitesi Öğrenci İşlerinin kaçıncı yanlışı, geçen sene de devam ettiğim dönemi yanlış kayda geçmişler, ben uyarmasam öyle kalacaktı.Salla başı al maaşı, çoban olamayacak adamı personel yaparsan, öğrencinin sınavda kopya çekmesine göz yumarsan, böyle eş..eşşş..lerle uğraşırsın.
    İnsan arayıp yanlış oldu diye bir bilgilendirir, mesaj atar.Akşamdan beri kafama takıldı, düşmanım bile akılllı olsun başka birşey istemem onu anladım.İnsanlık nereye gidiyor, toplumun yarısının kafası yerinde değil.
  • Aynı sorunlar yine var ve ben yine aynı üniversitenin farklı bir enstitüsünde bu kez yükseklisans yapıyorum, klasik yine çoban olamayacak insanlar öğrenci işlerinde başlarını sallıyor, açıkça söylüyorum bunlar milletin ve devletin sırtına yüktür. Herşey kaliteli ve bilinçli insanda bitiyor velhasıl.
    Ha ben sadece bu veya benzeri üniversiteler hakkında böyle düşünmüyorum, devlet dairelerinin çoğu trene bakanlarla dolu.
    İmparatorlukların varisi olan bir devletin bürokrasisi böyle mi olmalıydı?
    Peki ya islamla sereflenmiş bu şanlı ve kadim millet bu durumda, seviyede
    mi olmalıydı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Irkçı olduğunu söyleyemeyiz, ancak milliyetçi, oportünist ve pragmatik bir söylem olduğu kesin. Kaldı ki bu tür söylemleri o veya bu yöne çekmeyi de doğru bulmuyorum, insanları ve düşüncelerini sadece bir ideolojiye veya ırka bağlamak sadece onun ürünü olarak nitelemek kesinlikle doğru değildir. Hele bu çağda her taraftan bilgi bombardımanına uğrayan bireyleri sadece tek bir düşünceye indirgemek abesle iştigal olur, artık dünyadaki her düşünce, hareket ve olaydan etkilenen ondan bir parça taşıyan global bireyler olduğu ve bundan sonra tarihin ve toplumun hiç olmadığı kadar değişeceği kesin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.