Şimdi Ara

Üniversite / Meslek Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Lise 3. sınıf öğrencisiyim düz bir lisede sayısal bölümdeyim.
    Meslek/üniversite gibi seçimlerde yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar (:

Öncelikle gerçeklerden bahsedelim bu zamana kadar hiç oturup ders çalıştıgımı hatırlamam. Sınav gecesinden sınav gecesine. Genelde zayıfsız ve teşekkürle geçerim okulu. Şimdi iyi bi dershanedeyim. Test kitaplarım tertemiz. ygs-lys puanım yaklaşık 270 lerde.
    Bu zamana kadar ilgimi Diş hekimliği ve iç mimarlık çekti. Ama her türlü mesleği sevebiliyorum sadece içinde sanat olması şartıyla.
    ( bi makine mühendisliğindede sanat var tabi bence o ayrı )
    Bildiğiniz gibi diş hekimliği puanı oldukça yüksek. Böylece bi kaç alternatif çıkıyor bana. Eger diş hekimliği okumaya karar verirsem büyük ihtimalla sofya tıp üniversitesine gidicem. 7 yıl kadar bi eğitim süresi. Yaklaşık 130 milyar gibi bir paraya patlicak bana. Denklik , başka bi ülkenin zorluğu, dil öğrenme, kültür farklılığı ve ordaki gece hayatınıın hızlılığınıda katarsak oldukça zor olucak benim için.
    Diğer bi seçeneğim burda özelde en azından destek burslu okumak.
    Başka bir seçeneğimde tabiki kazanmak.

Ama bunların hepsinden önce benim düşündüğüm çok daha önemli şeyler var. Bir kere eger Türkiye´de okursam İstanbul/İzmir den başka bir şehir düşünmüyorum. Hatta %80 İstanbul diyebilirim. Ama henüz meslek seçemedim.
    Meslekte aradığım özellikler;
    + Dediğim gibi sanat olacak ve bir adı olacak.
    + Başlarda 1500 tl gibi başlayabilirim ama 4 - 5 sene sonra maaş en az 3000 tl olmalı ve sabit kalmalı.
    + Kendini geliştirmeyi, okumayı seven biriyim. Diceksiniz o zaman niye çalışmıyorsun lisede. Çünkü henüz bi hedefim yok ve bi hedef belirlemeden çalışmak çok zor. Ayrıca İç mimar olacaksam diyelimki kimya ne alaka. Tabi bu eğitim sisteminin çarpıklığı oda uzar gider. Neyse.
    + Rahat ve zevkli bir çalışma ortamı. Şirket olabilir, büro olabilir. Daha çok rakiplerimin olduğu ve rekabetimin olup kendimi geliştirebileceğim bi meslek istiyorum. Örneğim eczacı olup ( herkesin kendi seçimidr kimse alınmasın ) oturup dükkanımda işimi yapmak istemiyorum. Kendimi ilerletebileceğim hatta belki bu işte ün yapabileceğim bi meslek istiyorum.

Ama henüz kesin bir meslek yok kafamda bunları tamamlayabilen. Sadece diş hekimliği buna giriyor. Ama dediğim gibi zorluklar ve İstanbuldan ayrılmamak istemem önceliklerimden. Bu arada üniversitede hedefim olduğu için oldukça iyi çalışacagımdanda eminim.

Şimdi ben bu 1buçuk yılda düzgün ama aşırı olmayan verimli bir çalışmayla neler yapabilirim , puanımı ne kadar yükseltebilirim ?
    Ve bana önerebileceğiniz meslekler nelerdir ?

Not: Lütfen gerçeklerden, gördüklerimizden, bildiklerimizden bahsedelim. Atıyorum; gemi mühendisi ol 5bin tl ile başlarsın işe gibi değilde tanıdığım, arkadaşım, yada araştırmalar şunu gösteriyor gibi.

Teşekkürlerr..

• Hiç mi yardım edicek biri yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik ve Üniversite
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.