Şimdi Ara

Üniversite son sınıfa geçtim... Ne yapsam... İhtimaller havuzu...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok dert gibi değil ama kafamı toparlamak açısından size anlatayım diyorum.

Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde son sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim.

Son seneme çok fazla dersim kalmadı. Bu yaz staja başladım, anladığım kadarıyla epey şey öğrenmişim okulumda.

Şimdi son sınıfta önümde birkaç seçenek var. Bu arada mobil yazılımda Android'de bayağı iyiyim. Ne gelirse yazarım biraz araştırmayla yani. Bunu da göz önünde bulundurun okurken. iOS'i de bu sene öğrenmeyi düşünüyorum.

Şimdi seçeneklerime gelecek olursak:
    - Güzel bir firmada part-time başlayıp, seneye full-time'a geçmek. 2. stajımı yapacağım yer Türkiye'nin en iyi yazılım şirketlerinden birisi. Orada part-time kalabileceğimi düşünüyorum. Eğer kalırsam muhtemelen 2-2,5 gün çalışmam gerekecek, ve 1000-1500 lira cebime para giricek. Ve de full-time'a geçerken okul bittiğinde iş aramamış olucam.

- TÜBİTAK-Kosgeb gibi yerlerin desteğine başvurarak kendi fikrimi hayata geçirmek. Bunu gözüm kesiyor aslında, ama tek başıma zorlanırım gibi geliyor, ortak alasım da yok. Ne yapsam bilemedim.

- Kendi fikrimi direk hayata geçirmek, oturup kendim yazmak bilgisayarda.

- Yüksek lisans ve doktora için özellikle yurt dışı hedefiyle ortalama için geçtiğim dersleri tekrar almak

Eve çıkmak ve bilgisayarı yenilemek gibi masraflarım duruyor şuan. İlk 2 seçenekten 2'sinde de eve çıkıp bilgisayar da alabiliyorum. Ama bir yandan ortalamam 3'e çok yakın olacak gibi şuan, 2.85'le mezun olmak yerine yükseltmeye ders almak da seçenekler arasında. Böylelikle yurtdışı yüksek lisans gibi yerlere başvurabilirim.

Öte yandan her zaman kendi şirketimi kurmak istemişimdir. KOSGEB şuan mobil uygulamalara, oyunlara geri ödemesiz 100.000 destek veriyor. Ki kafamdaki fikir bayağı güzel bence.

Sizin fikirleriniz nelerdir? Özellikle bilgisayar mühendisleri/mühendisler varsa fikrinizi duymak isterim.

• Bir bilgisayar mühendisi değilim ama e spor etkinliğinde kenarda oturan bir sürü android oyun yazılımcısı vardı tabi bu onların kötü olduğuna bi işaret çünkü gidip baktığımda saçma sapan oyunlar yaptıklarını gördüm. Oyun sektörünün dışında bence daha hayatımızda yapılmamış lazım olan çok uygulama var bence herhangi birini yapmalısınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • odtü bil. müh. hedefleyen biri olarak senin yerinde olsam bir an önce kendi paramı kazanıp kendi ayaklarımın üzerinde durmanın planını yapardım.benim hayalimde üniden sonra yurt dışına gitmek var şahsen. sen kendi projem var, kendi şirketimi kurmak istiyorum vs. diyorsun güzel. ancak bence ilk önce kendi ayaklarının üzerinde dursan daha iyi olur. çalışırken aynı zamanda kendi projenle de ilgilenebilirsin, ayrıca işe girince çevren de genişleyecek, mesleki bilginde gelişecek doğal olarak. yani önce kendi ayaklarının üzerinde dur, kendini geliştir, tecrübe edin derim
  • benim önerim bir yazılımcı olarak part-time olarak başladığın firmada 3-5 sene tecrübe edin. Okulla tecrübe çok farklı şeyler. Bu arada da part-time olduğun için projelerine ayıracak hem zamanın hem maddiyatın olur. KOSGEB'e de başvurabilisin projenden bu kadar eminsen. Ama her zaman tecrübe > okul.
  • quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

Bir bilgisayar mühendisi değilim ama e spor etkinliğinde kenarda oturan bir sürü android oyun yazılımcısı vardı tabi bu onların kötü olduğuna bi işaret çünkü gidip baktığımda saçma sapan oyunlar yaptıklarını gördüm. Oyun sektörünün dışında bence daha hayatımızda yapılmamış lazım olan çok uygulama var bence herhangi birini yapmalısınız.

Oyun programlama ilgimi çekmiyor zaten, yani ilgimi çekiyor ama profesyonel olmadığı sürece çekmiyor.

Şimdiye kadar markete giden 2 uygulama yaptım, ikisi de oyun değil uygulama idi.

@Rookie PG
    Devlet desteği alırsam da kendi paramı kazanabilicem zaten. Kendi ayaklarım üzerinde durucam hem de kendi şirketim üzerinden, eğer olursa.

• hangi okul hocam
  • Link versene

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.