Arkadaşlar ben sadece sınavsız geçiş hakkını kullanarak tercih yapacağım. İstanbul da oturuyorum ve tercih kılavuzuna göre en yakın kocaeli üniveritesi var ve 50 kontenjan açmışlar hereke ( gebze ) myo..
şimdi öncelik olarak Anadolu teknik liseleri - anadolu meslek liseleri - teknik liseler ve en son endüstri meslek mezunlarına yer veriliyor. ( ben endüstri mezunuyum )
yukarıda saydıklarım öncelikli olanlar yani düz lise mezunu bir kişi benimle aynı yeri tercih ederse ben öncelikli oluyorum meslek lisesi olduğum için. şimdi sizlere sorum şu 63.59 diploma puanı ile 50 kontenjanlık hereke myo ya girme şansım nedir ? tercih edeceğim bölüm mekatronik. bir de kocaeli üniversitesi karamürsel myo var onunda kontenjanı 60. bu iki myo dan birine girme şansım nedir? tahminleriniz stresimi azaltacaktır :)
2 yıllıklarda meteb içi dışı olayı da var.yani öncelik o şehrin içerisinde ki meslek liselerinden mezun olanlara sonra diğer sehirlernden başvuru yapanlara. hereke 1.öğretim dışarıdan giriş olmuş ama en son anadolu teknik girmiş karamürselde yine dışarıdan giriş olmuş ama bunada en son teknik girmiş gelme ihtimali olabilir yinede ümit vermek istemem. istanbul içi özel ünilein tam burslularını filan tercih edecek misiniz
hayır özel üniversite tercihi yapmayacağım. dediğiniz gibi ikisi myo da dışarıdan öğrenci alıyor. ancak şu dediğiniz en son atl almış en son teknik lise almış. bu olay nedir açıklar mısınız ? geçen sene en son atl falan mı almışlar anladığım kadarı ile ?