YGS den Tercih yapanları Eyer sadece ygs den tercih yapmayı düşünüyor iseniz bu yazımızı okuyunuz. Öncelikle ygs ye girdiniz istediğiniz bölüm ygs puanıyla gidilebilecek bir bölüm ve gideceğiniz bölümün gerektirdiği puanı da aldınız ancak bunun yanında düşünmeniz gereken başka şeylerde var mesela gideceğiniz bölüm ve şehir puanı 300 puan sizinde puanınız 320 puan olsun örnek olarak siz tabi iki istediğiniz bölümü 1.tercihe yazacakısınız ancak bu bölümü yazmadan önce üniversite kampüsü nerede, ders geçme notu kaç, ulaşımı nasıl, nerede kalacağım gibi soruları kendinize sormalısınız ve bir ayrıntı daha çoğu mühendislik bölümlerini seçen arkadaşlar tercih yaparken dikkat li olmuyor ve mühendislik fakültesi sanırken teknoloji fakültesine gidiyor ve mallesef bu durumu tercihler açıklandıktan sonra anlayabiliyor ve teknoloji fakülteleri de genelikle ilçelerde olur öğrencide gidince beğenmeyip merkezi puanıyla yatay geçiş yapıyor ancak yatay geçişle de 1.dönem aldığı dersler bazıları uyuşmadığından alttan kalıyor yada hazırlık okuduğu için geçişte yapamıyor böyle sıkıntılara girmek istemiyor iseniz baştan iyice araştırmanızı öneririm tercih zamanında hocalar tatilde tercihe rehberlik edecek kimse mi yok evet bu sorunları bende yaşadım ancak artık üniversite öğrencisi oluyorsunuz bu sorunları kendiniz göğüs gelmelisiniz. Hem LYS hemde YGS tercih yapmak istiyorum diyorsanız Böyle bir durumda normaldir ben sayısal sözel eşit ağırlık hepsinin lys sınavına girdim ve hepsinden tercih yaptım ancak böyle bir şey sonucundada kafanız tercih zamanında çok karışır acaba hangi bölüme gitsem diye tabi baştan aklınızda bir bölüm var ise karışmaz. Tercihte başarı sıralamasını baz alın
Tercih yaparken puana bakamyın önemli olan başarı sıralamasıdır ve doğru puan kitapçığına baktığınızdan emin olunuz aksi durumda çabanız boşa gidebilir ve puanınızın en az 50 – 60 puanı düşük yerleride tecihlerde yazmanızı öneririm tabi eyer bu bölüm bu şehir olmazsa olmaz demiyor iseniz. universite-tercih-rehberi Üniversite tercihlerinde yapılması gerekenler 1.- İstediğiniz sevdiğiniz bölüme öncelik verin başkalarının değil sonra çok pişman olursunuz. 2.- Tercihlerinizin hepsinde fakülte şehrin neresindedir ulaşım nasıldır detaylı araştırınız. 3- Gideceğiniz üniversitenin geçme notu çok önemlidir kaç puanla bir dersi geçebiliyorsunuz iyi araştırınız. 4- İşinizi Ek tercihe bırakmayınız ik tercihte istediğinizi elde ediniz aksi durumda yine evde kalabilirsiniz. 5.- Seçeceğiniz bölümü İş imkanlarını iyi araştırınız ilerde bitirdikten sonra işsiz kalmayın şuan bir çok üniversitelinin durumu gibi. 6- Seçeceğiniz bölümü okuyan birileriyle konuşun ve o bölümü okuyanlar dan bölüm hakkında görüşlerini alın. 7. Gideceğiniz bölümün derslerine bakmanızı öneriyorum üstesinden gelemeyeceğiniz dersler olabilir dikkat ediniz. 9- Bazı üniversiteler tercih tanıtım günleri oluyor onlara katılamanızı öneriyorum. 10- mümkünse tercih edeceğiniz üniversiteyi önceden gidin görün gezin diyorum. 11- şimdilik bu kadar aklıma geldikçe ekleyeceğim burada yorumlarını görüşleriniz bekliyorum. üniversite tercihi,üniversite tercihlerinde neye dikkat etmeliyim, üniversite tercihimi nasıl yaprım, üniversite tercihinde yardım, ygs tercih yapma, lys tercih yapma, tercihler nasıl olur, üniversite,tercihler, 2016 üniversite tercihleri, Üniversite Tercihlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir,2016 tercih yapmak,üniversite tercih tüyoları, üniversite tercih rehberi.