Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE VE KODLAMA İÇİN 4k-5k ARALIĞINDA LAPTOP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, kardeşimin üniversite eğitimi için 4000-5000 TL arasında bir laptop arıyorum.
    R Studio kullanacak, bildiğim kadarıyla kullanmak için Java ve Python yüklü olması gerekiyor.
    Bu programları kullanırken kasmayacak, çok ısınmayacak bir laptop tavsiyeniz var mı acaba?
    Bizim bulabildiğimiz ürünler şunlar:

Matebook D14:
    huawei | teknolojiyle ve İndirimlerle buluşma noktanız
    HUAWEI MateBook D14 | HUAWEI Mağazası TÜRKİYE
    https://shop.huawei.com/tr/product/huawei-matebook-d14

Matebook D13 2020:
    HUAWEI MateBook 13 2020 AMD | TamGörüş'den Daha Fazlası
    https://shop.huawei.com/tr/product/huawei-matebook-13-amd-256gb

Matebook D15:
    HUAWEI Matebook D15 | Dizüstü Değil Dizüssü | HUAWEI TR
    https://shop.huawei.com/tr/product/huawei-matebook-d15

Lenovo L3:

Bunlardan hangisi daha mantıklı olur veya daha iyi bir ürün var mı internette? İlgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScavengerOfHumanSorrow -- 14 Ağustos 2020; 21:50:20 >

• Huaweilerde ram artırılamıyor, 7gb kalıyor geriye, windows 2-3gb harcayınca ram iyice azalıyor. Bazı uygulamalarda sıkıntı çıkarması kesin. Aşağıdaki bilgisayarı kendim kullanıyorum, eksiksiz diyebilirim.

trendyol.com
    LENOVO Thınkbook 20sl003wtx I5-1035g1 8g 256g Ssd 14 Dos Dizüstü Bilgisayar | Trendyol
    https://www.trendyol.com/lenovo/thinkbook-20sl003wtx-i5-1035g1-8g-256g-ssd-14-dos-dizustu-bilgisayar-p-41655235

Linkini attığınız bilgisayarlardan daha hızlı, ram artırılabiliyor, ekstra hdd/ssd takılabiliyor, arkadan aydınlatmalı yazma hissi güzel klavye, parmak izi okuyucu, gizlenebilen webcam, bolca usb portu (1 tanesi kasadan çıkıntı yapmaması için mouse alıcısı gibi şeyler takılabilecek gizli bir usb, 1 tanesi ise şarj etmeye de yarayan type-c ve powerbank kullanarak bile şarj edilebilir), çoğu kısmı metal kasa.
  • Huawei d13 iyi gibi duruyor ancak depolama arttirilamiyor diye bir yorum okumuştum. Bilen arkadaşlar varsa bizide bilgilendirsin lütfen :)
  • Casey2 C kullanıcısına yanıt
    Evet bizde depolamasından dolayı kararsız kaldık. Umarım bilen arkadaşlar görür de gelirler :)
  • Huaweilerde ram artırılamıyor, 7gb kalıyor geriye, windows 2-3gb harcayınca ram iyice azalıyor. Bazı uygulamalarda sıkıntı çıkarması kesin. Aşağıdaki bilgisayarı kendim kullanıyorum, eksiksiz diyebilirim.

trendyol.com
    LENOVO Thınkbook 20sl003wtx I5-1035g1 8g 256g Ssd 14 Dos Dizüstü Bilgisayar | Trendyol
    https://www.trendyol.com/lenovo/thinkbook-20sl003wtx-i5-1035g1-8g-256g-ssd-14-dos-dizustu-bilgisayar-p-41655235

Linkini attığınız bilgisayarlardan daha hızlı, ram artırılabiliyor, ekstra hdd/ssd takılabiliyor, arkadan aydınlatmalı yazma hissi güzel klavye, parmak izi okuyucu, gizlenebilen webcam, bolca usb portu (1 tanesi kasadan çıkıntı yapmaması için mouse alıcısı gibi şeyler takılabilecek gizli bir usb, 1 tanesi ise şarj etmeye de yarayan type-c ve powerbank kullanarak bile şarj edilebilir), çoğu kısmı metal kasa.

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim hocam. Çoklu işlemlerde falan performansı nasıl kasma oluyor mu? Ya da çok ısınıyor mu? Bunlar dışında ilgimizi çekti, hatta şu an en yakın olduğumuz ürün bu oldu, tekrardan çok teşekkür ederim.
  • ScavengerOfHumanSorrow kullanıcısına yanıt
    Kasma kesinlikle yok, gayet güçlü bir işlemci. Uzun süren zorlayıcı bir işlem yaparken tabii ki ısınma oluyor çünkü fan sesinin az gelmesi için bu şekilde ayarlanmış. Eli rahatsız eden bir sıcaklık yok. cpu.userbenchmark diye bir site var, oraya girip bilgisayarınızı test edebiliyorsunuz. O sitede bu işlemciye sahip 9000 civarı laptop test edilmiş ve benim kullandığım şu anda ilk sıralarda. Aşağı inip bakabilirsiniz TUR-User yazıyor 20dk önce yaptım testi. Gerçi ben performans artırıcı bazı şeyler de yaptım ama onlar yapılmasa bile ilk %10'luk dilimde yer alıyor.

userbenchmark.com/SpeedTest/895407/IntelR-CoreTM-i5-1035G1-CPU---100GHz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 15 Ağustos 2020; 16:54:47 >
  • O bilgisayarın yerine Ryzen 7 3700U işlemcisine sahip Lenovo bilgisayar daha mantıklı bir seçim olmaz mı sizce ?
    merhaba pil ne kadar gidiyor acaba? bir de forumda ilk paylasan sizdiniz sanırım ne kadara almıştınoz suan 4700
  • YETISEN kullanıcısına yanıt
    Ben 4060 liraya aldım. Ryzen konusuna yazdım ama insanların ilgisini çekmedi orada. İnsanlar bazı modellere takılıp kalıyorlar ve f/p oranı yüksek, mantıklı bir ürün görseler bile ilgilenmiyorlar. Sonra sıcak fırsatlara konu açtım ve kısa sürede bitti. Zaten 4-5 tane vardı o fiyata.

Şarj süresini pek test edemedim henüz ama notebookcheck'in testine göre gayet iyi. Gerçi oradaki işlemci 10210U ama süreler benzer olacaktır. Hatta 10nm olması ve daha düşük hızlarda çalışabilmesi sebebiyle 1035G1 biraz daha öndedir muhtemelen.
    Çok iyi fiyata yakalamışsınız görsem mutlaka alırdım

media markt
    LENOVO 81YM003JTX/Ideapad5 14" AMD Ryzen 5 4500U 8GB 512GB SSD Win10 FHD Laptop Platin Grisi
    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_81ym003jtx-ıdeapad5-14-amd-ryzen-5-4500u-8gb-512gb-ssd-win10-fhd-laptop-platin-grisi-1210766.html

geçen bu cihazı aldım sizin cihazı görünce arada ucurum fiyat farkı var bir hafta olmadı alalı 6 bin tl

• Hayırlı olsun. Sizin laptop daha güzel. Ben o modeli düşünmüştüm ama ram artırma imkanı olmadığı için bana uymadı. En az 16gb lazım bana. Yoksa harika bir cihaz gerçekten. İyi günlerde kullanın.
    Hocam selamlar. Bahsettiğiniz cihaz ilgi çekici. Onboard ekran kartının düzeyi nedir, oyun ve render performansı ne düzeyde? Tecrübe etmişsiniz, elinizden geldiğince yanıtlarsanız çok sevinirim.
  • flean kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Oyun performansı çok iyi diyemem. 8265u gibi önceki işlemcilere göre gelişme olsa da Ryzen'ların seviyesinde değil. Oyun için AMD tercih etmek lazım veya MX serisi harici ekran kartı olan modellere bakmak gerekli.

Render performansı gayet güzel. R20'den 1650 civarında puan alıyor. Biraz undervolt yapınca 1850'ye kadar çıkıyor. Bu 9300H civarında bir güç demek. Bunlar 4 çekirdekli işlemciler oldukları için render canavarları değil tabii ki. Beklentiyi ona göre tutmak lazım.
    Merhaba hocam dün ALES falan derken alamadım. Şu an siparişi geçtim. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim, bizimde ilgimizi çekince aldık. Ürün gelince tecrübelerimi arkadaşlara da yazarım. Tekrardan çok teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScavengerOfHumanSorrow -- 17 Ağustos 2020; 10:10:23 >
  • Hocam şu linkteki 15,6 inc thinkbook önerir misin ?
    Sizdekiyle aynı işlemcili ekstradan harici grafik kartı var.
    Parmak izi okuyucu ve klavye aydınlatması belirtilmemiş. ( Bu konuda kararsızlık yaratıyor).Fiyat 4654 tl
    trendyol.com
    LENOVO THINKBOOK 20SM007CTX i5-1035 G1 8GB DDR4 1TB+128GB AMD RADEON630 2GB 15.6 FHD DOS | Trendyol
    https://www.trendyol.com/lenovo/thinkbook-20sm007ctx-i5-1035-g1-8gb-ddr4-1tb-128gb-amd-radeon630-2gb-15-6-fhd-dos-p-42738759?boutiqueId=524292&merchantId=129837

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi servanvetes -- 18 Ağustos 2020; 15:34:44 >

• servanvetes S kullanıcısına yanıt
    Parmak izi ve klavye aydınlatması varsa güzel tabii ki.
    Bu modeli satan diğer satıcılara da baktım fakat ya yok deniliyor yada belirtmemiş deniliyor.
    Hocam sizin eski laptop e595 miydi ?
    Evet hala bende E595.
    Neden thinkbook seçimi yaptınız ?
    Daha küçük, hafif bir laptop ve aydınlatmalı klavye istedim. Ayrıca elimde 14 inç için bir Neonode Airbar vardı, onu kullanmak istedim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.