Şimdi Ara

Üniversite yarışında 'ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı' sistemi kalkıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
4.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pekiii

quote:

Orijinalden alıntı: ÀnıL

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 15

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EfeKIRCA

quote:

Orijinalden alıntı: _GuMmY_

Tam okumadım ama anadolu öğretmene gelen ek puan kalkıyorsa kalksın iyidir

Yada şöylemi olcak misal 2 kişi okulları farklı diploma puanları 70 birinden 15 kesilip diğerinden 7 kesilince haksızlık oluyordu şimdi 2 kişininde eşit kesilecek değil mi ?

2sinden de eşit kesilecek.

Öğretmen lisesinde okuyup da 4 er yıl eğitim dersleri gören , toplamda 9 ders eğitimi alan ve 11.sınıfta staj yapan öğrencilerin hakkı nasıl olur da gasp edilir ?
    Nasıl olur da bu kadar ders görüp staj yapan öğrenciyle düz lise mezunu ya da başka bir lise mezunu adam bir tutulur ?

Fen lisesinde bi tarafını yırtıp 50 alan adamla düz lisede havadan 50 alan adam nasıl bir olur?

Peki şunu söyleyeyim. Düz lisede hedefi olmayan tonca insan var onların cogu bir yerlere gelemeyecek. Ama fen lisesndeki adam okul puanının etkisine bakmazsın cok calısıcak ve üniye yerleşecek bu kadar basit ve bu eşitlik cok iyi oldu benim acımdan düz liseleri ezemeyecek artık kimse. Herkes "BİREYSEL" başarabiliyorsa başarsın öyle okuldan gelen notlara bakmasın ayriyetten zaten düz lisenin eğitimi ve fen lisesinin eğitimi ortamı cooooook farklı. Rahat olun size bir şey olmaz.

Ya bırak Allah aşkına.
    İşine böyle geliyor da ondan iyi oldu diyorsun.Objektif ol objektif!
    Fen liseli değilim ben.
    Ortada apaçık haksızlık var.ama sen ve senin gibiler kabullenmek istemiyor.
    Hedefi var veya yok.Beni ilgılendirmez.
    Beni ilgilendıren eşitlığin sağlanmasıdır,Buna mecburlar.
    Ya okul puanını hepten kaldıracaklar yada eski sistem devam edecek

Yapılan bu karar eşitliğin göstergesidir. Kimse kimseyi ezemez. Ve ben hedefi olan ve ilkokulda bir şeylerin farkında olmayan öğrenciyim. Farkına sonradan varan ben ve benim gibi insanlar ne yapsınlar ölsünler mi? Lütfen bencil olmayın. Son cümlene hak veriyorum fakat ben hayallerimi öldüreyim mi? Eski sisteme göre okul puanım 60 gelirken okul başarısı yüzünden 40 geliyordu bu hak mıdır soruyorum hak mıdır?

haklısın kardeşim eşitliğin göstergesidir :) sen aylak aylak gezerken çalışıp fen ve iyi anadolu liselerini kazanan bizlerin puanı kırılmalı katılıyorum.. zaten fen liselerinde verilen eğitim çoook farklı demişsin birde :) iyi bir anadolu lisesi mezunuyum.. okulda hiçbir imkan yoktu.. sadece ögrenciler iyiydi ne ögretmenler ne müdür yar...ları .. haklısın eşitlik olmalı.. bak bence senin puanını yükseltsinler en eşit sen ol.. kıyamam sana :) canım ya... haktır sana haktır cevap veriyorum 300+ ile başla sana haktır...
    arkadaşım ben niye girdim bu anadolu lisesine ?
    niye o kadar çalışıp kazandım ?
    öss de beni öne çıkarsın diye..
    peki şimdi sen beni öne çıkarmayı bırak birde geriye atarsan..
    burada gevşek gevşek gelip eşitsizlik gitti oh mis ya diye gezersen
    haktır sana herşey..
    bu kadar yüzsüzlüğe 300+ ile başla gerçekten iyi helal..

düz liseye varınca farkına vardık. napalım ölelim mi ? ashabımı bozma bas git

bozulsa ne olacak lan ?
    biz ölelim mi o kadar emeğimiz boşa gitti ?
    senin gibiler sonradan çalışacak diye bizim haklarımız mı yenmeli ?

ya bırak artık karar kesinleşmiş yarın kurula verilecek bundan sonra böyle işine gelirse koçum

aynen öyle haklısın..
    ama koçum en azından biraz yürekli olun yüzünüz olsun da susun bari..
    çıkıpta eşitlik oldu diye gezmeyin..
    gevşek gevşek ölelim mi diye gezmeyin
    bak o kadar söyledim sana cevap yazdım
    tek söyleyebileceğin şeyler " bas git" "oldu bitti koçum"
    biraz yürek be.. sizin gibilerin işine kalmadık zaten..
    Tekrar diyorum 300+ ile başla sen..
    kendinden utan diyeceğim ama.... :)

tamam aslanım :)

• Bende anadoluluyum ozaman okul puanı tümden kalksın herkes sadece iyi bi eğitim için gitsin bu kadar basit :)
  • Simdi herkes kendi lisesi icindeki siralamaya gore fark olmadan mi degerlendirilecek oyle ise yarin kendime çinçin gibi manyaklarin kol gezdigi mahallelerde semtlerde duz lise arayacagim. Umarim basima bir sey gelmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lenon

Simdi herkes kendi lisesi icindeki siralamaya gore fark olmadan mi degerlendirilecek oyle ise yarin kendime çinçin gibi manyaklarin kol gezdigi mahallelerde semtlerde duz lise arayacagim. Umarim basima bir sey gelmez.

BİREYSEL başarı ön planda olacak yorum cok saçma olmuş kusura bakma.
  • yani ygs yada lysden 400 alan biri okul puani ile 470 oluyordu aobp kalkinca (duz lise icin) puan gelmeyecek mi ham puanlami gircez

• quote:

Orijinalden alıntı: Rammsteiner

yani ygs yada lysden 400 alan biri okul puani ile 470 oluyordu aobp kalkinca (duz lise icin) puan gelmeyecek mi ham puanlami gircez

aobp okulun başarı puanıdır evet bu kalkıcak onun yerine sadece okul puanın etkili olacak. ham puanla girmek yok..
  • Anlamiyorum arkadasim simdi ben full cikardim diyelim okul basari puanim tam mi gelecek yani ygs sonucuma bagli olarak e okul puanin etkisi kalmamis oluyor anlayan arkadaslar bir aydinlatsa?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lenon

Anlamiyorum arkadasim simdi ben full cikardim diyelim okul basari puanim tam mi gelecek yani ygs sonucuma bagli olarak e okul puanin etkisi kalmamis oluyor anlayan arkadaslar bir aydinlatsa?

bildiğim kadarıyla tüm okullarda 50 olacak okul basarı puanı ama okul puanı ayrı olacak yani okul puanın etki gösterilecek ve bireysel başarı ön planda olacak. sanırım böyle.
  • olabilrmi böyle şey!!!! bunu yapanın zekasını ne ediyim bilmiyorum.ankarada anadolu lisesinde kazık gibi girdi sınavlar!!!!!..düz liselerin çıkarma toplama sınavlarıyla bir nasıl tutulur nasıl !!!
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EfeKIRCA

quote:

Orijinalden alıntı: _GuMmY_

Tam okumadım ama anadolu öğretmene gelen ek puan kalkıyorsa kalksın iyidir

Yada şöylemi olcak misal 2 kişi okulları farklı diploma puanları 70 birinden 15 kesilip diğerinden 7 kesilince haksızlık oluyordu şimdi 2 kişininde eşit kesilecek değil mi ?

2sinden de eşit kesilecek.

Öğretmen lisesinde okuyup da 4 er yıl eğitim dersleri gören , toplamda 9 ders eğitimi alan ve 11.sınıfta staj yapan öğrencilerin hakkı nasıl olur da gasp edilir ?
    Nasıl olur da bu kadar ders görüp staj yapan öğrenciyle düz lise mezunu ya da başka bir lise mezunu adam bir tutulur ?

Fen lisesinde bi tarafını yırtıp 50 alan adamla düz lisede havadan 50 alan adam nasıl bir olur?

Peki şunu söyleyeyim. Düz lisede hedefi olmayan tonca insan var onların cogu bir yerlere gelemeyecek. Ama fen lisesndeki adam okul puanının etkisine bakmazsın cok calısıcak ve üniye yerleşecek bu kadar basit ve bu eşitlik cok iyi oldu benim acımdan düz liseleri ezemeyecek artık kimse. Herkes "BİREYSEL" başarabiliyorsa başarsın öyle okuldan gelen notlara bakmasın ayriyetten zaten düz lisenin eğitimi ve fen lisesinin eğitimi ortamı cooooook farklı. Rahat olun size bir şey olmaz.

Ya bırak Allah aşkına.
    İşine böyle geliyor da ondan iyi oldu diyorsun.Objektif ol objektif!
    Fen liseli değilim ben.
    Ortada apaçık haksızlık var.ama sen ve senin gibiler kabullenmek istemiyor.
    Hedefi var veya yok.Beni ilgılendirmez.
    Beni ilgilendıren eşitlığin sağlanmasıdır,Buna mecburlar.
    Ya okul puanını hepten kaldıracaklar yada eski sistem devam edecek

Yapılan bu karar eşitliğin göstergesidir. Kimse kimseyi ezemez. Ve ben hedefi olan ve ilkokulda bir şeylerin farkında olmayan öğrenciyim. Farkına sonradan varan ben ve benim gibi insanlar ne yapsınlar ölsünler mi? Lütfen bencil olmayın. Son cümlene hak veriyorum fakat ben hayallerimi öldüreyim mi? Eski sisteme göre okul puanım 60 gelirken okul başarısı yüzünden 40 geliyordu bu hak mıdır soruyorum hak mıdır?

haklısın kardeşim eşitliğin göstergesidir :) sen aylak aylak gezerken çalışıp fen ve iyi anadolu liselerini kazanan bizlerin puanı kırılmalı katılıyorum.. zaten fen liselerinde verilen eğitim çoook farklı demişsin birde :) iyi bir anadolu lisesi mezunuyum.. okulda hiçbir imkan yoktu.. sadece ögrenciler iyiydi ne ögretmenler ne müdür yar...ları .. haklısın eşitlik olmalı.. bak bence senin puanını yükseltsinler en eşit sen ol.. kıyamam sana :) canım ya... haktır sana haktır cevap veriyorum 300+ ile başla sana haktır...
    arkadaşım ben niye girdim bu anadolu lisesine ?
    niye o kadar çalışıp kazandım ?
    öss de beni öne çıkarsın diye..
    peki şimdi sen beni öne çıkarmayı bırak birde geriye atarsan..
    burada gevşek gevşek gelip eşitsizlik gitti oh mis ya diye gezersen
    haktır sana herşey..
    bu kadar yüzsüzlüğe 300+ ile başla gerçekten iyi helal..

düz liseye varınca farkına vardık. napalım ölelim mi ? ashabımı bozma bas git

bozulsa ne olacak lan ?
    biz ölelim mi o kadar emeğimiz boşa gitti ?
    senin gibiler sonradan çalışacak diye bizim haklarımız mı yenmeli ?

ya bırak artık karar kesinleşmiş yarın kurula verilecek bundan sonra böyle işine gelirse koçum

aynen öyle haklısın..
    ama koçum en azından biraz yürekli olun yüzünüz olsun da susun bari..
    çıkıpta eşitlik oldu diye gezmeyin..
    gevşek gevşek ölelim mi diye gezmeyin
    bak o kadar söyledim sana cevap yazdım
    tek söyleyebileceğin şeyler " bas git" "oldu bitti koçum"
    biraz yürek be.. sizin gibilerin işine kalmadık zaten..
    Tekrar diyorum 300+ ile başla sen..
    kendinden utan diyeceğim ama.... :)

tamam aslanım :)

pekii senin gibi adamların anadolu lisesine, fen lisesinde gittiğine inanmıyorum ben. nasıl bir şımarıklıktır bu anlamak güç. düz liseye giden herkes gerizekalı zaten. burda puanlarıyla hava atan senin gibi liselilere acıdığımı söylemek isterim. son olarak cehennem ol dostum. hayatta başarısızlıklar sana.

• 11.sınıf olduğum için soruyorum;

Şimdi yeni bu öneride aobp kalkıyor.. benim okulumun genel başarı puanı ve bunun üzerine benim bireysel başarımı da bunun üstüne ekleyecekler ve asıl önemli olan okulun başarısı oluyor gibi?

Özür diliyorum,pek net bir şekilde anlatılmamış umarım bunun hakkında ayrıntılı bilgi verirler fakat ben oldum olası bu karne puanı işini sevmemişimdir.. Elbette herkes menfaatini düşünür fakat bu pek adaletli bir sistem olmadığını düşünüyorum çünkü orta okul da belli bir çalışmayla fen lisesi kazananla belli bir çalışmayla anadolu lisesi biraz daha az çalışma ile diğer liseleri kazanan insanların arasında da belli bir fark olmalı..

Tabi herkesin görüşü kendine göre olduğu için de olabilir bu bilemiyorum anlaşılan biz devam sınava aynı şekilde çalışacağız bu karne puanı saçma bir bonus puanı haline dönüşsün 2-3 sene sonra saçma bir sistemle bizden sonrakiler karşılaşır hep böyle..

Neyse fazla takmamak lazım .. Net bir şekilde açıklama yapılsın :)

Ama denildiği gibi her anadolu lisesi olmasa da belirli anadolu lisesi ve hemen hemen her (devlet) fen liseleri oldukça zorluyor düz lise ve diğer özel okullara göre ama bizim yapacağımız bir şey yok bu tür şeyler klasik oldu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qpL800 -- 23 Şubat 2012; 18:11:18 >

• buna adalet diyen insanlar ömür boyu düz lise ve türevlerinde kalmaya mahkümdur. kimse çıkıp düz liseye laf atmıyor,gerizekalı falan demiyor. bizim lehimize olan haksızlık size dönünce birden adalet oldu. böyle tavırlar sergilerseniz işte insanlarda düz liseye giden salak der.adalet okul puanını tamamen kaldırılmasıdır.

Anadolu liselerinden çok iyilerinden birine gittim,ortalamayla vasat arası bir eğitim vardı,öğrenciler iyiydi sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epiru3 -- 23 Şubat 2012; 18:31:21 >
  • Bu eğitim sistemiyle zorunlu eğitim yılı 100 yıl olsa yine de faydası olmaz.
  • Biz niye ortaokulda fen, anadolu liselerine gitmek için çalıştık o zaman ne anlamı kaldı, düz liseli emolar yatarak 80-90 puan alacak biz 50-60 böyle adaletin içine edeyim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: galaxy54

Biz niye ortaokulda fen, anadolu liselerine gitmek için çalıştık o zaman ne anlamı kaldı, düz liseli emolar yatarak 80-90 puan alacak biz 50-60 böyle adaletin içine edeyim..

Sıkma canını böyle bir şey olması mümkün değil. Hadi olsa bile en az 2 veya 4 sene sonra uygulamaya konur. 2 tane göbekli amca yasa teklifi sundu diye kabul edilecek diye bir şey yok, her teklif kabul edilse ohoo. Zaten başlarında çok dert var şu sıralar iktidarın, hayatta bir de bunu ortaya atıp daha da büyük baskı altına girmezler. Cemaat'in MIT atağı sonrası uzun bir süre kurumları temizlemekle uğraşacaklar.

YGS şikesi gibi bir olay değil bu, anında binlerce dava açılır haklarında direk olarak haksızlık çünkü. Zaten hiçbir haber sitesinde üzerinde durulmuyor ciddiye alınacak bir durum olmadığı için.

Bu duruma sevinenlerin saflığı ve ucuzluğu sinir bozuyor o ayrı

• Örnek olarak iki öğrenci düşünelim biri Fen veya Anadolu Lisesinde diğeri ise Düz Lisede

Düz lisede olan öğrenci çok çalışkan ve dersinin hakkını gayet iyi bir şekilde veriyor fakat okulunun başarısızlığı yüzünden ek puan alamıyor veya puanı kırılıyor.

Fen veya Anadolu Lisesinde olan öğrenci çalışmayan tembelin teki olmasına rağmen okulu başarılı olduğu için kendisine ek bir kaç puan veriliyor.

Veya bunun tam tersini de düşünebilirsiniz.

Yeni sistem ile ister Fen veya Anadolu olsun ister Düz Lise olsun, öğrenci başarılı veya başarısız bile olsa ek puan alamayacak veya puanı düşürülmeyecek.

Ortada zaten bir adaletsizlik vardı, sistem değişti artık öğrencinin başarısı tamamen bağımsız hale getirildi. Fen ve anadolu liselerinde olup bu değişikliği adaletsizlik ile niteleyen arkadaşlar var.

Ve bizim derslerimiz Düz Liselere göre çok zor diyen Fen Veya Anadolu Liseliler kendi okullarının bir Düz Liseye göre çok daha iyi olduğunu unutmasınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #Ramazan -- 24 Şubat 2012; 14:42:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

quote:

Biz niye ortaokulda fen, anadolu liselerine gitmek için çalıştık o zaman ne anlamı kaldı, düz liseli emolar yatarak 80-90 puan alacak biz 50-60 böyle adaletin içine edeyim..

Sıkma canını böyle bir şey olması mümkün değil. Hadi olsa bile en az 2 veya 4 sene sonra uygulamaya konur. 2 tane göbekli amca yasa teklifi sundu diye kabul edilecek diye bir şey yok, her teklif kabul edilse ohoo. Zaten başlarında çok dert var şu sıralar iktidarın, hayatta bir de bunu ortaya atıp daha da büyük baskı altına girmezler. Cemaat'in MIT atağı sonrası uzun bir süre kurumları temizlemekle uğraşacaklar.

YGS şikesi gibi bir olay değil bu, anında binlerce dava açılır haklarında direk olarak haksızlık çünkü. Zaten hiçbir haber sitesinde üzerinde durulmuyor ciddiye alınacak bir durum olmadığı için.

22.02.2012 günü meclise gönderildi yasa.. bu sene yürürlüğe girecek..

• Örnek olarak iki öğrenci düşünelim biri Fen veya Anadolu Lisesinde diğeri ise Düz Lisede

Düz lisede olan öğrenci çok çalışkan ve dersinin hakkını gayet iyi bir şekilde veriyor fakat okulunun başarısızlığı yüzünden ek puan alamıyor veya puanı kırılıyor.

Fen veya Anadolu Lisesinde olan öğrenci çalışmayan tembelin teki olmasına rağmen okulu başarılı olduğu için kendisine ek bir kaç puan veriliyor.

Yeni sistem ile ister Fen veya Anadolu olsun ister Düz Lise olsun, öğrenci başarılı veya başarısız bile olsa ek puan alamayacak veya puanı düşürülmeyecek.

Bunun tam tersini de düşünebilirsiniz.

Ortada zaten bir adaletsizlik vardı, sistem değişti artık öğrencinin başarısı tamamen bağımsız hale getirildi. Fen ve anadolu liselerinde olup bu değişikliği adaletsizlik ile niteleyen arkadaşlar var.

Ve bizim derslerimiz Düz Liselere göre çok zor diyen Fen Veya Anadolu Liseliler kendi okullarının bir Düz Liseye göre çok daha iyi olduğunu unutmasınlar.

• quote:

quote:

quote:

He he, girer. Sen önce meclisin işleme şeklini öğren. Şuanda kabul edilen bir şey yok, ve edilmeyecekte

• quote:

quote:

quote:

quote:

He he, girer. Sen önce meclisin işleme şeklini öğren. Şuanda kabul edilen bir şey yok, ve edilmeyecekte

OKU :http://www.abbasguclu.com.tr/egitim/universite_yerlestirmelerinde_kullanilan_aobp_kaldiriliyor.html

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.