Şimdi Ara

Üniversite yarışında 'ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı' sistemi kalkıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
4.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen sene 9.sınıfın başında anadolu lisesine gitsem mi gitmesem mi diye kafayı yemiştim.Kötü bir anadolu lisesiydi(350 puanlık,yeni anadolu olmuştu).Bunu görünce yine iyiki gitmemişim dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: galaxy54

quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

quote:

quote:

quote:

Biz niye ortaokulda fen, anadolu liselerine gitmek için çalıştık o zaman ne anlamı kaldı, düz liseli emolar yatarak 80-90 puan alacak biz 50-60 böyle adaletin içine edeyim..

Sıkma canını böyle bir şey olması mümkün değil. Hadi olsa bile en az 2 veya 4 sene sonra uygulamaya konur. 2 tane göbekli amca yasa teklifi sundu diye kabul edilecek diye bir şey yok, her teklif kabul edilse ohoo. Zaten başlarında çok dert var şu sıralar iktidarın, hayatta bir de bunu ortaya atıp daha da büyük baskı altına girmezler. Cemaat'in MIT atağı sonrası uzun bir süre kurumları temizlemekle uğraşacaklar.

YGS şikesi gibi bir olay değil bu, anında binlerce dava açılır haklarında direk olarak haksızlık çünkü. Zaten hiçbir haber sitesinde üzerinde durulmuyor ciddiye alınacak bir durum olmadığı için.

Bu duruma sevinenlerin saflığı ve ucuzluğu sinir bozuyor o ayrı

22.02.2012 günü meclise gönderildi yasa.. bu sene yürürlüğe girecek..

He he, girer. Sen önce meclisin işleme şeklini öğren. Şuanda kabul edilen bir şey yok, ve edilmeyecekte

OKU :http://www.abbasguclu.com.tr/egitim/universite_yerlestirmelerinde_kullanilan_aobp_kaldiriliyor.html

Bence sen liseliliğini fazla belli etme. Geçen sene "Sınav kesinlikle iptal edilecek" diye ortalığı velveye veren adamın sitesinde yazan şeyi bana gösteriyorsun gülsem mi bilemedim

Neyse düz liseli yetersizlerle uğraşacağıma gideyim soru çözeyim siz de burada fakir avuntularınıza devam edin.

• Anadolu lisesinde okuyorum.. düz değil.. Soru çözeceksende uyan ondan sonra çöz yoksa bi yararı olmaz ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 15

quote:

quote:

Biz niye ortaokulda fen, anadolu liselerine gitmek için çalıştık o zaman ne anlamı kaldı, düz liseli emolar yatarak 80-90 puan alacak biz 50-60 böyle adaletin içine edeyim..

Sıkma canını böyle bir şey olması mümkün değil. Hadi olsa bile en az 2 veya 4 sene sonra uygulamaya konur. 2 tane göbekli amca yasa teklifi sundu diye kabul edilecek diye bir şey yok, her teklif kabul edilse ohoo. Zaten başlarında çok dert var şu sıralar iktidarın, hayatta bir de bunu ortaya atıp daha da büyük baskı altına girmezler. Cemaat'in MIT atağı sonrası uzun bir süre kurumları temizlemekle uğraşacaklar.

YGS şikesi gibi bir olay değil bu, anında binlerce dava açılır haklarında direk olarak haksızlık çünkü. Zaten hiçbir haber sitesinde üzerinde durulmuyor ciddiye alınacak bir durum olmadığı için.

Aynen hocam,umarım dediğin gibi olur.

Benim düz liseliyle ya da meslek liseliyle bir alıp veremediğim yok.Kesinlikle yanlış anlaşılmasın.Ama bazı düz liseli arkadaşlar hala kendilerini avutmaya çalışıyorlar.Yok haksızlıkvarmış da yok fen liseliye fazla puan geiyormuş da.Yok puanları kırılıyormuş da.Sen neyin kafasındasın ya?Düz lisenin birincisine 75 puan geliyor!

İyi okullarda her zaman nasıl olsa okul puanları yüksek gelecek diye düşündükleri için hep en zor soruları sorarlar, 100 alan kimse çıkmaz. Şimdi böyle bir sistem gelecekse, 4 sene önceden haber verilmesi lazım ki, iyi okullardaki sınav zorluklarını düşürsünler. Kimse izin vermez böyle kinderden çıkmış gibi bunu yapmalarına.

E ben Türkiye'deki girmesi en zor 5-6 okuldan birinde okudum, 74 diploma notum var, ama düz lisede 100 diploma notu olan herkesin aklını alabilirim. Şimdi benim okul puanım 52'den düşecek 40'a, e nerede kaldı benim hakkım? Sınavda full yapsam bile ilk 2000'e giremeyeceğim? Sınavlarda kıh kıh gülüp olimpiyat sorularından arakladıkları şeyleri sordular hep bize, 70 alsak sevinirdik. Adalet anlayışı bu ise bu insanlardan bi halt olmaz zaten, boşuna okumasınlar.

Onca büyük okul var, hepsi direk çöpe atılmış oluyor bu durumda, hele yabancı kolejlerin Robert vs. bu yasa üzerindeki etkisi büyük olur.

Herşeyi geçtim dersaneler izin vermez bu duruma, e bu yasa geçti diyelim, o zaman iyi lisede okumak direk enayilik olacak. Bu durumda insanlar SBSleri (veyahut 4-4-4 sistemde liselere geçişi nasıl yapacaklarsa) umursamayacak, şuanda tüm dersaneler SBS öğrencileriyle dolu, aileler teker teker alacaklar çocuklarını :)

IIh imkansız. İmam hatipleri kurtarmak istiyorlar ancak bunu bu şekilde yapamazlar. O yüzden 2 tane kıytırık haber sitesindeki sadece TEKLİF diye geçen şeye umutlarınızı bağlayıp, coşmayınız. Geçen sene sınav iptal olacak diye takılanlarda çok oldu umut bağlamışlardı çünkü, ama patladılar en sonunda.

İktidar zaten baskı altında şuan, gidip o kadar kurumun ve gücün ensesine şaplak atamaz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 15

quote:

quote:

Aynen hocam,umarım dediğin gibi olur.

Benim düz liseliyle ya da meslek liseliyle bir alıp veremediğim yok.Kesinlikle yanlış anlaşılmasın.Ama bazı düz liseli arkadaşlar hala kendilerini avutmaya çalışıyorlar.Yok haksızlıkvarmış da yok fen liseliye fazla puan geiyormuş da.Yok puanları kırılıyormuş da.Sen neyin kafasındasın ya?Düz lisenin birincisine 75 puan geliyor!

İyi okullarda her zaman nasıl olsa okul puanları yüksek gelecek diye düşündükleri için hep en zor soruları sorarlar, 100 alan kimse çıkmaz. Şimdi böyle bir sistem gelecekse, 4 sene önceden haber verilmesi lazım ki, iyi okullardaki sınav zorluklarını düşürsünler. Kimse izin vermez böyle kinderden çıkmış gibi bunu yapmalarına.

E ben Türkiye'deki girmesi en zor 5-6 okuldan birinde okudum, 74 diploma notum var, ama düz lisede 100 diploma notu olan herkesin aklını alabilirim. Şimdi benim okul puanım 52'den düşecek 40'a, e nerede kaldı benim hakkım? Sınavda full yapsam bile ilk 2000'e giremeyeceğim? Sınavlarda kıh kıh gülüp olimpiyat sorularından arakladıkları şeyleri sordular hep bize, 70 alsak sevinirdik. Adalet anlayışı bu ise bu insanlardan bi halt olmaz zaten, boşuna okumasınlar.

Onca büyük okul var, hepsi direk çöpe atılmış oluyor bu durumda, hele yabancı kolejlerin Robert vs. bu yasa üzerindeki etkisi büyük olur.

Herşeyi geçtim dersaneler izin vermez bu duruma, e bu yasa geçti diyelim, o zaman iyi lisede okumak direk enayilik olacak. Bu durumda insanlar SBSleri (veyahut 4-4-4 sistemde liselere geçişi nasıl yapacaklarsa) umursamayacak, şuanda tüm dersaneler SBS öğrencileriyle dolu, aileler teker teker alacaklar çocuklarını :)

IIh imkansız. İmam hatipleri kurtarmak istiyorlar ancak bunu bu şekilde yapamazlar. O yüzden 2 tane kıytırık haber sitesindeki sadece TEKLİF diye geçen şeye umutlarınızı bağlayıp, coşmayınız. Geçen sene sınav iptal olacak diye takılanlarda çok oldu umut bağlamışlardı çünkü, ama patladılar en sonunda.

İktidar zaten baskı altında şuan, gidip o kadar kurumun ve gücün ensesine şaplak atamaz.

ego tatmini detected.

• ya neyin kafasındasınız? okuldaki tüm hocalar kalktığını söylüyor. Hadi basın gidin şimdi
  • bu karara hak yerini buldu diyenlerin kesinlikle anlama problemi var.... ortaöğretim kalkmıyor ağırlık kalkıyor bunun tek amacı vardır oda imam hatiplere yaranmak.... zaten ortaöğretim başarı puanın ağırlıklandırılma sebebi şudur adamlar fen lisesine bakıyolar adam okulunda 60 ortalamayla 70. ama bu adam öss de yüksek yaptı okuldakilerde öyle demekki bu adam okulda 60 ortalaması var ama sorular zor aslında çok şey biliyo bu okuldakiler ve zaten sınavdaki netlerle bunu göstermişler.. düz lisedeki adam okulunda 70 le 70. olmuş bu adamlarda öss de dibe vurmuş hiç bi halttan anladıkları yok bu adamlar okulda bişey öğrenmemişler notlarıda haybeye almışlar diyo ösym ve ağırlıklandırıyo notları... konuya açıklık getiriyim haksızlığın dik alası var burda bakın okul puanı tamamen kalkması haksızlığı giderebilir fakat ağırlıklandırlmanın kaldırılması inanılmaz bi haksızlığa yol açar millet düz liseye geçer özel okullar para kazanır

• quote:

quote:

habertürkde çıktı bu haber bugun.ayrıca 6,7 yıl öncede olmuş böyle bişey dün araştırdım.fen lisesini bu yüzden bırakanlarla tanıştım dün....yaw zaten hakkımız verilmiyodu iyice bokunu cıkaracaklar...80lik sistemde 60 geliyodu bana sonlarda falanda degildim okulda.ortalama altıydım sadce.dershanede ben den az çalışan bi adama 75 geliyodu.o düzdü.ben çok iyi bi anadolu lisesi.arada 15 puan var 15 !.şimdi cıkcak 25-30 a.iyi lisede ortalama altı olmak çok kötü

• quote:

Orijinalden alıntı: Rmznts

Örnek olarak iki öğrenci düşünelim biri Fen veya Anadolu Lisesinde diğeri ise Düz Lisede

Düz lisede olan öğrenci çok çalışkan ve dersinin hakkını gayet iyi bir şekilde veriyor fakat okulunun başarısızlığı yüzünden ek puan alamıyor veya puanı kırılıyor.

Fen veya Anadolu Lisesinde olan öğrenci çalışmayan tembelin teki olmasına rağmen okulu başarılı olduğu için kendisine ek bir kaç puan veriliyor.

Yeni sistem ile ister Fen veya Anadolu olsun ister Düz Lise olsun, öğrenci başarılı veya başarısız bile olsa ek puan alamayacak veya puanı düşürülmeyecek.

Bunun tam tersini de düşünebilirsiniz.

Ortada zaten bir adaletsizlik vardı, sistem değişti artık öğrencinin başarısı tamamen bağımsız hale getirildi. Fen ve anadolu liselerinde olup bu değişikliği adaletsizlik ile niteleyen arkadaşlar var.

Ve bizim derslerimiz Düz Liselere göre çok zor diyen Fen Veya Anadolu Liseliler kendi okullarının bir Düz Liseye göre çok daha iyi olduğunu unutmasınlar.

sen düz çalışkanıyla fenlise tembelinin kaç puan aldığını nerden biliyosun da böyle kesin kesin konuşuyosun...bırak fen lisesini ben iyi bi anadoluda en tembel falan değil sadece okul ortalaması altındaydım 80 üzerinden 60 geldi...dershanede benden daha az çalışan arkadaşıma 75 geldi...yalanmı söylüyorum şmdi ben neden söyleyeyim...yada bu örnekden sonra hala aynı şeyi savunuyosan aklından şüphe ederim...sonuç olarak bu eski sistemde bile iyi liselerin başarı oranı iyi bi katsayı ile çarpılmıyordu.ki benden az çalışan adama 15 puan daha fazla okul notu geldiği bunu kanıtıdır..şimdi ise tamamen kaldıracaklar daha da kötü olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: FJieQuen.RAA

quote:

Örnek olarak iki öğrenci düşünelim biri Fen veya Anadolu Lisesinde diğeri ise Düz Lisede

Düz lisede olan öğrenci çok çalışkan ve dersinin hakkını gayet iyi bir şekilde veriyor fakat okulunun başarısızlığı yüzünden ek puan alamıyor veya puanı kırılıyor.

Fen veya Anadolu Lisesinde olan öğrenci çalışmayan tembelin teki olmasına rağmen okulu başarılı olduğu için kendisine ek bir kaç puan veriliyor.

Yeni sistem ile ister Fen veya Anadolu olsun ister Düz Lise olsun, öğrenci başarılı veya başarısız bile olsa ek puan alamayacak veya puanı düşürülmeyecek.

Ortada zaten bir adaletsizlik vardı, sistem değişti artık öğrencinin başarısı tamamen bağımsız hale getirildi. Fen ve anadolu liselerinde olup bu değişikliği adaletsizlik ile niteleyen arkadaşlar var.

Ve bizim derslerimiz Düz Liselere göre çok zor diyen Fen Veya Anadolu Liseliler kendi okullarının bir Düz Liseye göre çok daha iyi olduğunu unutmasınlar.

sen düz çalışkanıyla fenlise tembelinin kaç puan aldığını nerden biliyosun da böyle kesin kesin konuşuyosun...bırak fen lisesini ben iyi bi anadoluda en tembel falan değil sadece okul ortalaması altındaydım 80 üzerinden 60 geldi...dershanede benden daha az çalışan arkadaşıma 75 geldi...yalanmı söylüyorum şmdi ben neden söyleyeyim...yada bu örnekden sonra hala aynı şeyi savunuyosan aklından şüphe ederim...sonuç olarak bu eski sistemde bile iyi liselerin başarı oranı iyi bi katsayı ile çarpılmıyordu.ki benden az çalışan adama 15 puan daha fazla okul notu geldiği bunu kanıtıdır..şimdi ise tamamen kaldıracaklar daha da kötü olacak

Yanlış biliyorsun arkadaşım.. Bir okul birincisinin diplomanın getirisinden alacağı en yüksek puan 75'tir. Ve Diploması 80 olan en az 5 arkadaşımı biliyorum hepsinin diploma getirisi 60 oldu.. Sen şimdi gelmiş diyorsun düz lisedeki 75 puan almış ben 80 puan almışım benimki 60 gelmiş.. Düz lisedeki birincinin diploma notu 100 üzerinden 75 almıştır sen ise 80 üzerinden 60 almışsın bu gayet normal değil mi? Normal değil diyorsan git bi araştır.

• Arkadaşlar okudum birşey anlamadım bu ne karısık şey anlatmış rica etsem bir arkadaş bizim anlayabileceğimiz şekilde anlatabılır mı ? Bır kalkıyor bır kalkmıyor demısler yav.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FJieQuen.RAA

quote:

Yanlış biliyorsun arkadaşım.. Bir okul birincisinin diplomanın getirisinden alacağı en yüksek puan 75'tir. Ve Diploması 80 olan en az 5 arkadaşımı biliyorum hepsinin diploma getirisi 60 oldu.. Sen şimdi gelmiş diyorsun düz lisedeki 75 puan almış ben 80 puan almışım benimki 60 gelmiş.. Düz lisedeki birincinin diploma notu 100 üzerinden 75 almıştır sen ise 80 üzerinden 60 almışsın bu gayet normal değil mi? Normal değil diyorsan git bi araştır.

oooo oooo.ben bikaçyıl öncesinden bahsediyorum.ozmanlar okul birncisi puanı 80 di.şuan 75 üzerinden...ben 80 almışım demiyorum 80lik sistemde 60 aldım...ben 60 aldım.benden daha aylak adam 80 üzerinden 75 aldı......diploma notu üzerinden değil..adama ham öss puanı üstüne 75 eklendi bana 60 eklendi..ve bu adam benden tembeldi.düz lise olduğu için benden fazla okul puanı alıyordu.cünkü okul içindeki sıralaması yüksekdi.....benm okulun başarısı çk iyi olmasına ragmen ordan gelen ek puan bile yetmedi.adam 15 puan farkı koydu bana..bide senn verdiğin örneklere bak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FJieQuen.RAA -- 24 Şubat 2012; 23:46:23 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

He he, girer. Sen önce meclisin işleme şeklini öğren. Şuanda kabul edilen bir şey yok, ve edilmeyecekte

kadikoy anadolu mezunuyum amcam vekil malum partiden :d olaylari bizzat takip ediyorum yasa gececek

blok yapacak malum parti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi primated -- 24 Şubat 2012; 23:46:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: primated

quote:

quote:

quote:

quote:

kadikoy anadolu mezunuyum amcam vekil malum partiden :d olaylari bizzat takip ediyorum yasa gececek

blok yapacak malum parti

bu yıl geçerli olacakmı aobp işi

• gecmis olsun gencler. tam bir rezalet olur eger bu gerceklesirse, adalet ve esitlikten bahsediyorlar hem de nasil bir mantiksa.. zaten su anki sistemde; ogrenci basariliysa hangi tip okulda okursa okusun en yuksek puani (75) alir ve burdan baslayarak asagi dogru siralaniyor, eger okulundaki ogrencilerin genel sinav basarisi iyiyse o okulun en dusuk ort ile mezun olanina gelene kadar bu puan fazla dusmez mantikli olarak.

sonucta, ister fen lisesi ister teknik lise ister imam hatip olsn farketmz o okuldaki ogrencilerin geneli cok basariliysa zatn hepsine yuksek puan gelir burda okullarin tipine gore ozel ayricalik yok ki, bir bakima o okulun genel basarisinin getirisidir sadece bu (!)

bunun yani sira tembellerle dolu bir okulda yine caliskansan sana en iyi okuldakiler kadar puan grliyor yine haksizlik yok(!)

ama sen simdi tembellerle dolu bir okulda bile sonuncu olup, sonra da mesela caliskan ogrencilerle dolu bir okulun sonuncusu ile ayni olmasini bekliyorsan asil bu sorun..

ayrica en buyuk haksizlik; uni duzeyince fizik, calculus ile ugrasip yirtinarak fen lisesini orta siralarda bitiren derece yapcak kapasitede cocugun, toplama cikarma yaparak ders gecen bir lisenin birincisinden 20 puan az almasi hangi adalet anlayisinda olur acaba bunun vebali ahirette bile peslerini birakmaz bunu yapan takiyecileri...

(tel.den yazdim, yazim hatalari icin kusura bakmayin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troostit -- 25 Şubat 2012; 1:05:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: troostit

gecmis olsun gencler. tam bir rezalet olur eger bu gerceklesirse, adalet ve esitlikten bahsediyorlar hem de nasil bir mantiksa.. zaten su anki sistemde; ogrenci basariliysa hangi tip okulda okursa okusun en yuksek puani (75) alir ve burdan baslayarak asagi dogru siralaniyor, eger okulundaki ogrencilerin genel sinav basarisi iyiyse o okulun en dusuk ort ile mezun olanina gelene kadar bu puan fazla dusmez mantikli olarak.

sonucta, ister fen lisesi ister teknik lise ister imam hatip olsn farketmz o okuldaki ogrencilerin geneli cok basariliysa zatn hepsine yuksek puan gelir burda okullarin tipine gore ozel ayricalik yok ki, bir bakima o okulun genel basarisinin getirisidir sadece bu (!)

bunun yani sira tembellerle dolu bir okulda yine caliskansan sana en iyi okuldakiler kadar puan grliyor yine haksizlik yok(!)

ama sen simdi tembellerle dolu bir okulda bile sonuncu olup, sonra da mesela caliskan ogrencilerle dolu bir okulun sonuncusu ile ayni olmasini bekliyorsan asil bu sorun..

ayrica en buyuk haksizlik; uni duzeyince fizik, calculus ile ugrasip yirtinarak fen lisesini orta siralarda bitiren derece yapcak kapasitede cocugun, toplama cikarma yaparak ders gecen bir lisenin birincisinden 20 puan az almasi hangi adalet anlayisinda olur acaba bunun vebali ahirette bile peslerini birakmaz bunu yapan takiyecileri...

(tel.den yazdim, yazim hatalari icin kusura bakmayin)

çok güzel anlatmışsın gerçekden,söylemek istediklerimi daha güzel yazmışsın

• Bu yıl gecerli olmazsa buraya popomun capsını atarım 4+4+4 le bu bir degil

bu ygs adımı bu sene gecerli olacak

4+4+4 e daha 5 6 yıl var.
  • Aobp bu yılda uygulanacak diyorlar.. bizler için son kez güzel haber ama seneye kaldıracaklarmış..
    http://www.haberturk.com/gundem/haber/720577-12-yillik-egitim-ne-zaman-baslayacak
    http://www.haber7.com/haber/20120229/444lu-egitime-gecis-tarihi-belli-oldu.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pekiii -- 29 Şubat 2012; 21:02:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pekiii

Aobp bu yılda uygulanacak diyorlar.. bizler için son kez güzel haber ama seneye kaldıracaklarmış..
    http://www.haberturk.com/gundem/haber/720577-12-yillik-egitim-ne-zaman-baslayacak
    http://www.haber7.com/haber/20120229/444lu-egitime-gecis-tarihi-belli-oldu.php

:)

• Örneğin Antalya Fen lisesi sonuncusu çocuk (en kötüsü bile tıp fakültesi kazanabilecek kapasitedir. daha doğrusu kazanıyorlar da.) düz lisedeki moron'un tekiyle aynı puanı alacak. Bu düpe düz saçmalık, akıl dışı bir uygulama. O öğrenci için 20 bin - 30 bin kişi demek ilk bine girse bile tıp kazanamayacak durumda olamaktır. Bunun hesabını sorarlar adamdan. Kimse kimsenin ekmeğini yiyemez öyle kolay kolay. O mağdur ettikleri öğrenciler günü gelir hesabını zırnık zırnık sorar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kızıldag -- 29 Şubat 2012; 21:27:38 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.