Şimdi Ara

ÜNİVERSİTEDE HAKSIZ BİR ŞEKİLDE NOT ORTALAMASINI YÜKSELTENLERE KARŞI NE YAPILABİLİR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
5
Favori
2.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sen sınavı yaparsan ezber bilgilerle sonu böyle olur. Zaten daha iyi ezberleyenler benim önüme geçiyordu şimdi kopya çekenler..benim için çok bir ayrımı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hawkingöldü H kullanıcısına yanıt
    bir de öyle derler nerdeyse ünideki alınan eğitimin hepsi mesleğe uygulanacak üniye gitmek zorunlu derler

gel de anlat onlara işte

edit: vardır elbette ama büyük çoğunluğun 1 faydası yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 23 Eylül 2020; 0:47:51 >
  • tcbestepe kullanıcısına yanıt
    Ödev olayı iyi ama alttan alan için sıkıntılı. 1 hafta süreli ödevler olabilir. Her hafta o ders için 1 tane ödev verirsiniz yoksa zor.

• Bilkent gibi sınavları okulda yapabilirler

• sınavlar okulda yapılmazsa haksızlık kaçınılmaz bu arada ödev mevzusuna da açıklık getiriyim her okulda değişir fakat iyi okullar hem ödevleri yığıyor hem de sınavda zorluyor (sabır testi niteliğinde) bunun nedeni okulların bölüm derslerine ve hocalarına karışmaması, GPA hocanızın insafına bağlı ayrıca sorumsuz hocalarla karşılaşırsanız final haftasından 1hafta önce finale çalışmak yerine kendinizi ödev yaparken bulabilirsiniz mesela bu dönem bir hocam sınav yapmıcam 2tane ödev vericem dedi 15gün ödev yaptım final haftasına 2hafta kala ödevlerin ortalamaya etkisini düşürerek sınav yapma kararı aldı gelde finallere çalış diğer ödevleri yetiştir şimdi
  • Bence ortalamaya bakma olayinin kaldirilmasi lazim. Bolum derslerinde ortalamam 4 oldugu halde turkce, kimya, ekonimi ve benzeri bir kac alakasiz ders yuzunden ortalamam dusuk. Her turlu haksizlik var yani.

Ortalama yerine standardize sinavlar yapabilirler. Ya gre gibi ama alanlara ozel olacak bir sinav yapilsin ya da her universite master-doktora icin kendi sinavini yapsin. Savunma sanayiine girme sinavi da yapabilirler.
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hep derim hala 1800’ lü yıllardan kalma eğitim sistemi gibi ülkede.Okullarda teknolojiden zerre faydalanmıyoruz. Tus sınavı ezber bilgilerden oluşuyor. Sorular ne yaratıcılığı ölçüyor ne fikri ne de mantığı. Ayrıca tıp sektörü değişti. Doktorlar artık yazılım bilen teknolojiyle iç içe olan insanlar olmalı. Ama vizyon yok ki. Daha lise çağında bir daha işimize hiç yaramayacak çer çöple beynimizi dolduruyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawkingöldü -- 23 Eylül 2020; 10:51:15 >
  • Bari üniversite de rekabet yapmayın kim ne alırsa alsın ise girerken kimse ort dikkat etmez merak etmeyin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    aynen burada zaten biyoistatistiğin önemi devreye girmiş oluyor

biyoistatistikte yazılımla ilişkili tamamen eskiden sadece araştırmacı hekimleri kullanıyorlardı ama şimdi klinik hekimlerin de bu yolda baya geliştirme gösterdikleri ortada özellikle çok komplike vakalarda istatiksel verilerden faydalanmak şart

zaten mesela eski dünyada ingilizce bilmeyen çok zor ilerliyordu şimdi de yazılım dili bilmeyen aynı durumda, herkesin bilmesi gerek

bunu uygulayan okullar var kulüp yönünden de destekleyenler var ama çok az bunların artırılması gerek

çoğu okul maalesef halen geleneksel yöntemler kullanıyor

mesela tıpta

hatta şu an nerdeyse her hastalık genetik yatkınlığa dayanıyor son 2 yılda genetik alanında muhteşem değişimler kaydedildi, daha çocuk doğmadan tüm hastalıklar tespit edilmeye başladı ve bunları nasıl önleme-tedavi hakkında çalışmalar büyük hızla devam ediyor

şu an insanların gametik hücrelerinde tedavi izin verilmese de (şu an sadece somatik hücrelerde izin veriliyor) ilerde bu da uygulanacak belki de süper insanlar çıkacak genetikte düzenlemeler yapılarak nerdeyse her şeyde kusursuz insanlar çıkacak

ama çoğu tıp fakültesinde genetik ve karmaşık hastalıklar ders olarak bile verilmiyor verilse de çok az dersle geçiştiriliyor tusta da hiç çıkmıyor zaten

ama yaygınlaştırılması gerek her tıp fakültesinde bu gibi derslerin diğer fakültelerde olduğu gibi ayrıntılı verilmesi gerek

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Dedikleriniz doğru. Hatta belki abartmış olabilirim ama bence kuantum mekaniği bile öğretilmeli. Çünkü genetik bu yüzyılın en önemli bilim dallarından biri ve genetikte mekanizmaları anlamlandırmada kuantum öğretisiyle yaklaşmak bilinmeyen birçok kapıyı açacaktır.
    Aslında yanlış olan tıpın bilim insanı yetiştirmede zayıf kalması. Teorik eğitimi ezber yaptırarak bilim insanı yetiştiremezsin.

yok hocam alanları farklı hocam tıptaki biri genetiğin farklı alandan yaklaşıyor konuyo fizikçi farklı alandan bakıyor konuyu

asıl önemli olan bu çalışmaların bitlikte yapılması

ezber yapılmıyor ki burada temel yanlış farklı kimse size ezber yaptırmıyor hocalar da dahil

tus sınavı farklı 6. sınıfta geçici hafızaya atıp sınava çalışan kimse, tus ile tıp farklı aynı algılanmasın lütfen

tıpın amacı iyi hekim yetiştirmek tusta-usmle-plab iyi puan çıkartmak değil lütfen karışmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 23 Eylül 2020; 12:56:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

yok hocam alanları farklı hocam tıptaki biri genetiğin farklı alandan yaklaşıyor konuyo fizikçi farklı alandan bakıyor konuyu

asıl önemli olan bu çalışmaların bitlikte yapılması

ezber yapılmıyor ki burada temel yanlış farklı kimse size ezber yaptırmıyor hocalar da dahil

tus sınavı farklı 6. sınıfta geçici hafızaya atıp sınava çalışan kimse, tus ile tıp farklı aynı algılanmasın lütfen

tıpın amacı iyi hekim yetiştirmek tusta-usmle-plab iyi puan çıkartmak değil lütfen karışmasın
    Benim ders içinde hocalardan en çok işittiğim laf “bu sayfayı da ezberleyin” bu yüzden böyle konuşuyorum. Bunları işitmek beni rahatsız ediyor. Ayrıca henüz emekleme aşamasında olan kuantum biyolojisi denen bir bilim dalı var. Kuantum sadece fizikçileri ilgilendiren bir konu değil. Biz tıpta sadece makro moleküllerle ilgileniyoruz ama belki de cevap mikro dünyada.

• quote:

Orijinalden alıntı: askmeafavour

Bir şey yapamazsın. Paşa paşa çözerler birlikte.

Bu arada ispiyonculuk yapmaya da kalkmayın. En nefret ettiğim şey. Biri beni ispiyonlasa okul yüz yüze olunca onla konuşurdum derdi neymiş diye.
    hakkını yerken sıkıntı yok ispiyonlayınca o suçlu oluyor.
    herkes böyle düşünse herkesin ortalama 4 olur
  • @ohmygrodd Merhabalar,asıl sıkıntı da burada. Kopyaya karşı tedbir olarak
    daha fazla ödev verilsin deniliyor ancak öğrenciler zaten ödevlerini ya Chegg'den ya da ödev yapma sayfalarından yaptırıyorlar.

@Belakral61 sizin gibi düşünen kişilere karşı konuda birkaç cümle yazdım. Konunun tamamını okuyun isterseniz.

@askmeafavour vizelerin online,finallerin ise okulda yüz yüze yapılması kararı verilirse o zaman da paşa paşa çözerler artık değil mi kopyacı kardeşim?

@magister Merhabalar,4-5 aylık süre için chegg üyeliği 500-600 liraya denk geliyor yanılmıyorsam. Öğrenciler yan gelip yatmak için bir KYK bursunu/kredisini feda etmekten çekinmeyecektir diye düşünüyorum.

@Berkanq4 Merhaba,bizim yapabileceğimiz bir şey olduğunu iddia etmedim. Üniversiteler veya YÖK bu konuda neler yapabilir diye fikir-alışverişinde bulunalım istedim.

@Ankaratıplı Merhaba,konunu tamamını okumanızı tavsiye ediyorum. Bu konunun bencillikle alakası yok. Nasıl 2020 YKS'de sınav kolaylığından dolayı 500 puan almak değersizleştiyse(eskisine göre)
    kopya çekme durumlarından dolayı 3.5+ ortalama yapmak da değersizleşiyor. Gerçekten çalışarak aklıyla bir yerlere gelmeye çalışan insanların emekleri yok sayılmaya başlıyor.
    Herkesin çalışmadan,yan gelip yatarak yüksek not almasını isteyen öğrenciler asıl sorgulanması gereken kişiler.

@ihkb63 Merhaba,kimse ortalamaya bakmaz diyerek kendinizi kandırdığınızı düşünüyorum. Kurumsal şirketler / Savunma sanayi şirketleri
    ön değerlendirme sonucunu gayet de GPA ya bakarak yapıyor.

@ohmygrodd
    @Belakral61
    @askmeafavour
    @magister
    @Berkanq4
    @Ankaratıplı
    @ihkb63

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladies and gentlemen -- 23 Eylül 2020; 14:35:28 >

aynen farklı yönden bakıyoruz haklısın
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.