Şimdi Ara

Üniversitede kaç lirayla geçiniyorsunuz? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
200
Cevap
3
Favori
7.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben lisedeyim ailemle yaşıyodum atl de olduğum için 11 ders e kadar uzuyor. bu yüzden çok fazla para harcıyorum ayda 300 tl falan.
  • Ailemle kalıyorum.Yol parası 80 lira,boğaz masrafı 100 lira,eğlence,ıvır zıvır= 120 lira paşalar gibi geçiniyorum.
    Ayrıca bana verilen 300 liralık bursuda unutmamak lazım.Eskiden ardahandaydım yaklaşık 3 ay kaldım.700 lira gidiyordu ayda.Diyarbakır'a dönmeye karar verdim.Aslında güzeldi,aynı evde akşam 4 kişi 4 laptopta counter strike çeviriyorduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agnus_Dei -- 11 Şubat 2010; 14:07:08 >
  • Üniversiteye hazılanıyorum lisede okuyorum.Kendi harçlığımı resim çizerek kazanıyorum.Babamda saolsun harçlığımı verir.Ama kendin kazanman daha zevkli geliyor insana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

İstanbulda polis yurdunda kalıyorum, ulaşım sorunum yok okula yakın. Yurda aylık 60 TL veriyorum. Onun dışında da 200-250 TL harcamam oluyor. Kızla falan çıkarsam 300'ü geçiyor

Not: İstanbul'da hayat pahalı

Not 2: Yurtta internet beleş ama yemek yok

Hocam rahatrahat takılabiliyomusun nette bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ρѕусhо -- 10 Şubat 2010; 23:46:06 >
  • kira 333.333
    fatura 100-150
    ayda 1 gidiş 40
    akbil 50
    ev giderleri 60 70
    kişisel 250 - 300

istanbul pahalı valla bide bimden yapıyoruz alışveriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpion

quote:

Orijinalden alıntı: Torque_
    Tutumlu olmak şart ,

Katılıyorum

Şu konuya bakıyorumda millet 700-800 liralardan bahsediyo, bence bu konu Türkiye genelindeki öğrencileri temsil etmiyo, Ben çevremde 700-800 lira harcayan öğrenci görmedim hiç, ama günde tek öğün yemek yiyen onlarca öğrenci gördüm. Konudaki çogu kişi ya sallıyo yada milletvekili çocukları var aramızda...

aynen.

hadi bunlara burs vs de çıktı diyelim bunların babaları ayda ortalama 400 tl gönderebiliyorsa zaten para yönünden sıkıntıları yok demektir.boşuna yazıp yorulmuşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Canis_Majoris_Vy

quote:

quote:

Tutumlu olmak şart ,

Katılıyorum

Şu konuya bakıyorumda millet 700-800 liralardan bahsediyo, bence bu konu Türkiye genelindeki öğrencileri temsil etmiyo, Ben çevremde 700-800 lira harcayan öğrenci görmedim hiç, ama günde tek öğün yemek yiyen onlarca öğrenci gördüm. Konudaki çogu kişi ya sallıyo yada milletvekili çocukları var aramızda...

aynen.

hadi bunlara burs vs de çıktı diyelim bunların babaları ayda ortalama 400 tl gönderebiliyorsa zaten para yönünden sıkıntıları yok demektir.boşuna yazıp yorulmuşlar.

Hadi ya.Bir aile ayda 400-500 milyon gönderince maddi olarak sıkıntıları yok mu oluyor.Mantığa gel..Züğürt tesellisi fazla yapma.Sonra avucunu çok yalarsın..

• quote:

Orijinalden alıntı: ssff_allthing

quote:

quote:

quote:

Tutumlu olmak şart ,

Katılıyorum

aynen.

Hadi ya.Bir aile ayda 400-500 milyon gönderince maddi olarak sıkıntıları yok mu oluyor.Mantığa gel..Züğürt tesellisi fazla yapma.Sonra avucunu çok yalarsın..

alakaya bak içip içip yazıyorsun herhalde.

• Kira 1100/2 = 550, faturalar 250/2=125, kredi karti= 900-1000. besiktasta oturuyorum, bahceshirde okuyorum. 300 lira ancak devlet yurdunda yasarsan gecinebilirsin.
  • 300'ün yetmesi çok zor. Rahat 500 gider.

Düzenleme: Dişini sıkarsan 400 de yetebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrerok_rc -- 11 Şubat 2010; 0:34:58 >
  • üst taraftaki örnekten anlaşılabileceği gibi bahçeşehir'e gelmeyin gençler. ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stbwnd -- 11 Şubat 2010; 0:39:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: triptolemus

eğitim yıllık 25.000tl
    yurt yıllık 2500tl civarında
    aylık kredi kartı 300tl
    aylık benzin 200tl
    yeme içme 500tl
    eglence 250tl

Senin gibilerini sevmiyorum ben . Ha " banane lan dingük" dersen de eyvallah derim ama ne yapayım sevmiyorum ben senin gibileri
  • quote:

Orijinalden alıntı: ρѕусhо

quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

İstanbulda polis yurdunda kalıyorum, ulaşım sorunum yok okula yakın. Yurda aylık 60 TL veriyorum. Onun dışında da 200-250 TL harcamam oluyor. Kızla falan çıkarsam 300'ü geçiyor

Not: İstanbul'da hayat pahalı

Not 2: Yurtta internet beleş ama yemek yok

Hocam rahatrahat takılabiliyomusun nette bari

Dostum kısmen rahat takılabiliyosun. Şöyle ki yurt 250 kişi kapasiteli ve çok yoğun girildiğinde bağlantı kopmaları yaşanıyor. Aslında bunun sebebi servera kurulan bir güvenlik yazılımı. Maalesef ki kızlar akşam satleri deli gibi abanıyorlar nete Gündüz ve gece 11 den sonra çok rahat kopma olmadan hızlı şekilde dolaşılıo. Torrent engeli var ama rapidde 1 MB dosya indirme hızını görmüştüm. Sınav zamanı yoğun olmuyor ama

Odalar da net çekiyor ama çok değil, bilgisayar odası var laptopu oraya götürünce full çekiyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 11 Şubat 2010; 0:49:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 2n4...4Life

Uni'ye evden gidip geliyorum her ay sabit 300-400 arası kredi kartı, 400-500 arası harçlık, 170 milyon sigara, 63 milyon internet, kişisel harcamalar kontörler falan onlar da bir 150 civarı kısacası en az 1080TL en çok, 1283TL civarı.

8in yanında kiiii sıfırı sildiniz kaldı mı dohuz?
    3ün yanındakiii 6 yı attınız kaldı mı 3!
    1in yanında kii sayıları attınız kaldı mı 1?
    3ile 1 yan yana getirdiniz ne etti 31
    31+9 40 yapar ve .................. !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çekilin Ben Tercümanım -- 11 Şubat 2010; 0:58:57 >

• Kendi memleketimde Devlet Üniversitesi'ne gidiyorum. 200 kredim var, 125'de bursum. Arada bizimkiler otobüs kartı ve kontor alırlar. Onun dışında pek para almamaya çalışırım. Okulda genel olarak öğrencilerin durumu alt-orta sınıf olduğundan okulun zengin öğrencileri arasında sayılırım. Yine arkadaşlardan dolayı aşırı harcamam olmaz. Her ay toplam 325 lira gidiyor ama nasıl gidiyor bir ben bilmiyorum.

Ekleme: L bende kendime kızıyordum amma çok harcıyorsun Özgür diye. Beterin beteri varmış. Tabi ben alkol-sigara kullanmadığımdan ve çoğu yere yürüyerek gittiğimden masrafları baya düşürüyorum. Allah yardımcınız olsun arkiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Büyük İskender -- 11 Şubat 2010; 1:52:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: frisby06

Valla abim ankarada okudu kendimizde ankarda oturuyoruz o yuzden barinma ihtiyaci yoktu ama genede 500 harciyordu sanirim okula arabayla gitmesininde buyuk payi vardi simdi desen kabul etmez

quote:

Alakaya bak içip içip yazıyorsun herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Büyük İskender -- 11 Şubat 2010; 1:47:07 >
  • 425 lira alıyorum.. Kendi evimde kalıyorum.. Sigaraya zam geldiğinden beri evden kampüse ya yürüyorum ya da otobüsün arka kapılarından bnip beleşe gidiyorum.. Elime geçen paranın 4 te 1 i tütüne gidiyor zaten.. Geri kalan 300 ü de harcarım gözünün yaşına bakmam.. Para oldu mu harcıycan abi.. Biriktirmeyi sevmem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: triptolemus

eğitim yıllık 25.000tl
    yurt yıllık 2500tl civarında
    aylık kredi kartı 300tl
    aylık benzin 200tl
    yeme içme 500tl
    eglence 250tl

eğitim 25.500TL
    yurt 2400TL
    harçlık 400TL

aynı okulda mıyız acaba merak ettim şimdi
    edit: kardeşim var bide onun da 25bin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talbot Lago -- 11 Şubat 2010; 2:07:15 >
  • kız,sigara,alkol varsa 750 bile yetmez tabi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 11 Şubat 2010; 1:52:52 >
  • Eskişehir'deyim aylık ulaşımım 70-80 tutuyor lan hiçbirşeye para vermesem bile

Ayda 400 TL civarında gidiyor benimde...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.