Şimdi Ara

Üniversitede kaç lirayla geçiniyorsunuz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
3
Favori
7.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 700tl minimum gider hatta arkadasım okuyo 700 tl bile yetmiyo diyo.
  • 850 istanbul maltepe univ evim var kiram elektrik ve yol parası yok ama özel unv pahalılıgı işte :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.AYDIN -- 10 Şubat 2010; 20:17:18 >
  • Bu harcamaları görünce ünivde peder battı kesin
  • 400 lira anca yetiyor. Vakıf Yurdu - Selçuk Üniversitesi
  • şehir dışında okursan, devlet yurdundada kalmazsan büyük şehirlerde 700 yeter.ama sadece yeter:)
  • Hesabı ilk defa şimdi yapıyorum 6 aydır.
    Haftanın 5 günü okula gidiyorum
    Gidiş 1.75 (minibüs) dönüş 85 (otobüs)
    22 iş gününden hesap etsek
    2,6*22'den 57,2 yol parası. Bazen eve değilde farklı taraflara gitsek yol parası 13 lirada o olsa 70 lira.
    Okulda birşey yemem genelde fakat haftada 2 kere arkadaşlarla gezmeye gitse 20şerden 40 da o. 40*4=160 lirada o tuttu.
    Giyime de aylık 100 lira harcasam.
    Ivır zıvır şeylerede 50 lira gitse(balık yeminden tutunda deodoranttan 0.5 uca kadar ıvır zıvır)
    İnternet-elektrik-su gibi faturalarıda babam ödese. Ailenin yanında üniversite okuyunca böyle oluyor.

Toplamda 70+160+100+50=380 Fakat bu parayı maksimumları baz alarak hesapladım. Çoğu ay bundan daha düşük miktarlarla geçiniyorum. Ama 380i geçtiğimde oluyordur.

• 210 Tl ile geçiniyordum :) Nasıl olduğunu bende anlamıyordum ama çok bereketli paraydı , harca harca bitmiyordu :)
  • ailemle birlikte yaşıyorum. okuldan aldığım 300 lirayla geçiniyorum. ayda 20 gün okula gittiğim düşünülürse 40 lirası yol parasına gidiyor. günlük 10 liradan da yemek yesem 200 oluyor. kalan 60 lirada ekstralar işte. iddaa, arkadaşlarla buluşma falan filan.
  • pederin bağkur kartı bende.. Allah'a şükür En son seviyeye gelip emekli oldu kaymağını yiyorum işte :))
  • 150 tl kira
    60 tl yakıt
    75 ytl elektirik adsl su falan
    30 ytl nargile tütün+köz
    30 ytl yol
    3-5 kişisel ihtiyaclar işte değişiyo
    ortalam 350-450 arası yetio bazen bu sınır 500+ olabilio ama bazen 300 ytl bile gitmedigi olabiliyo tamamen duruma bağlı açıkcası
  • yurt:65(polis yurdu:D)
    harçlık:650+ekstralar+200lira kredi

istanbulda okuyorum...aylık akbil kullanıyorum.
  • bende ailemle kalıyorum ankara da
    500-600 tl sırf beslenme-supp. gidiyo 300 de öle harcıyorum desem 800-900 baya yük oluyorum bide şehir dışında olsaydım düşünemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tim Robbins

quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

quote:

Orijinalden alıntı: The Narrator

XXX

Aynısı Kocaeli de takılıyorum. 500 olsa harbiden iyi olur.

Kocaelindeyim 500 harcayabilsem her sabah havadan taklayla güne başlardım

Yurt 114tl (yavuz selim yurdu bence özellerden iyi
    Yol parası 80-90tl

Ayda 200 hiç bir şey yapmadan gidiyor zaten.

Günde 5tl yemek desen 20tl haftada. Ayda 80tl. 100 diyelim biz ona

İstanbulda da yediğim düşünülürse aylık 350tl harcıyorum düşük stantardlarla sürdürmeye çalıştığım lüks hayatım için

Hocam gerçekçi olalım Yavuz Selim otel gibi bir ömür orada yaşanır .

İzmit için tabii ki yetiyor ama fazla para göz çıkarmaz bir yerde.

• Antalya finike dsi'de tek kişilik odada kalıyorum yemek hariç internet dahil herşeyim var oraya aylık 200 veriyorum.Yemek masrafı 100-150 gidiyor.120 sigaraya versem+100 lira diğer masraflar ortalama 600 liraya geliyor.
    Arkadaşlarla eve çıksam kira+yemek 130-150 liraya geliyor ama odamdaki rahattan vazgeçemiyorum.
  • istanbul'da naparsan yap 600 ün altında insanca yaşayamazsın. misal ben.
  • benim üniversiteye daha çok var ama bence en iyisi 2 - 3 samimi arkadaşın varsa ev tutucaksın olmazsa yurtta paşalar gibi yaşıcaksın bence ileriki hayatınızda bekar kalıcaksanız yurt deneyim gibi bişey olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4EwerTurKK -- 10 Şubat 2010; 21:25:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4EwerTurKK

benim üniversiteye daha çok var ama bence en iyisi 2 - 3 samimi arkadaşın varsa ev tutucaksın olmazsa yurtta paşalar gibi yaşıcaksın bence ileriki hayatınızda bekar kalıcaksanız yurt deneyim gibi bişey olabilir

Ev zor hocam, rahatlığı var o ayrı.

Ben yağ-şeker kaç para bilmezdim burda öğrendim. Baya pahalıymış.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tim Robbins

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Narrator

XXX

Aynısı Kocaeli de takılıyorum. 500 olsa harbiden iyi olur.

Kocaelindeyim 500 harcayabilsem her sabah havadan taklayla güne başlardım

Yurt 114tl (yavuz selim yurdu bence özellerden iyi
    Yol parası 80-90tl

Ayda 200 hiç bir şey yapmadan gidiyor zaten.

Günde 5tl yemek desen 20tl haftada. Ayda 80tl. 100 diyelim biz ona

İstanbulda da yediğim düşünülürse aylık 350tl harcıyorum düşük stantardlarla sürdürmeye çalıştığım lüks hayatım için

Hocam gerçekçi olalım Yavuz Selim otel gibi bir ömür orada yaşanır .

İzmit için tabii ki yetiyor ama fazla para göz çıkarmaz bir yerde.

Tabiki öle yani otel gibi o yüzden rahatım o konuda. Bir de odada 3 kişi kalıyoruz biz. Hatta 2 kişi kalıyoruz. 1 arkadaş hiç gelmiyor. 1i de çarşamba-perşembe oldu mu gidiyor. Yani 2 kişi kalır gibiyiz genelde. Ben haftasonları İstanbul'a dönmesem 30-40tl de ordan kar ederim belki ama değmez. Yani çok para lazım olmuyor aslında harcamamaya çalışırsan. Ama insan rahat ve istediğini yapabildiğini bir hayat istediğini için fazla harcıyor.

Eğer 200tl ye falan burs bulsam bir yerden az önce dediğim sabahki havadan taklaları parendeye bağlayıp kareografi yaparım yani öyle diyim

• üni yok sadece dershaneye gidiyorum aylık aldığım 200 yetmiyor
    ünide 300 yetermiş mi
  • 500den aşağısı kurtarmaz. Ben 150 eve kira veriyorum (300/2) ve diğer masraflar ( yol,yemek,sigara ) 500ü buluyor dostum. 300 yetmez kesinlikle...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.