< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hello-is-merhaba -- 16 Ağustos 2019; 19:14:48 > |
Üniversitede Kayıt Dönemi Başladı Ama Halen Kararsızım (Gitmek-Mezuna Kalmak)
-
-
Anladığım kadarıyla üniversite kazanmışsın. Bu yıl üniye gitmeyip tekrar sınava girersen okul puanın yarıya düşecek baya geri atar seni. Bence bu yıl hazırlığı oku seneye 1. sınıfta okulu dondurup 1 sene sınava çalış. İstediğin bir okul kazanırsan hazırlık muafiyetine girip 1. sınıftan başlarsın direk. İstediğin okul olmazsa ilk kazandığın okul cebinde olur. -
hocam suna bi aciklik getirir misin. 2018 mezunusun bir kez mezuna kaldın 2019 da yerlestin dimi
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
hocam anladığım kadarıyla çok fazla çalışma disiplini olmayan birisin tıpkı benim gibi.
sana kendimden örnek vereyim tmciyim ve bu sene 110k yaptım. hacettepe turkce iktisat geliyordu bir de aklımda sınıf öğretmenliği vardı. hacettepe'yi çok araştırdım hatta tercih döneminde bir sürü konu açtım, okuyanlarla konuştum, mezunları nerelerde çalışıyor bunlara baktım. benim istediğim bankaydı yani bankada iyi bi pozisyonda çalışmak istiyordum ama baktım ki hem bankalar alımları azaltmış hem de iyi bi pozisyonlara genelde odtü, bilkent mezunları gelebiliyormuş. iktisat benim için sizin gibi 2. plandi ben aslında hukuk istiyordum olmayınca bu bölümlere yönelmiştim. ama özel sektörün biraz sallantıda olduğunu görünce vazgeçtim ve sınıf öğretmenliğine yöneldim.
ha şimdi diyeceksin ki neden anlattın bunları? ben sınavdan sonra 65k bekliyordum hocam ama istediğim gibi olmadı ve 110k geldi. ben de sizin gibi hemen mezuna kalmayı düşündüm çünkü bu sene yeterince çalışmamıştım ve benim de çalışma disiplinim yoktu. aklımdaki ilk plan yaz tatilinde çalışma duzenimi oturtmakti. sonra ailemle konuştum ve onlar bana yapamayacağımı söylediler çünkü sınav senesinde calismadigimi görmüşlerdi. ha 200k dan 4k ya çeken var forumda, yapılmaz mi yapılır tabi ama şu var hocam; iradenizin çok sağlam olması lazım. çalışma düzeninizi kesinlikle oturtmaniz lazım ve hiç bisey bu seneki gibi olmamali. açıkçası mezuna kalan kişi sayısı çok olduğu için soru sayısı azaltıldığı için ve de kendime güvenmediğim için ben kalmadım mezuna. ki 200k dan 4k ya çeken adam günde 9 10 saat çalışan adam yani sen bu kadar hızlı bi tempoya ayak uydurabilecek misin ve yukarıda arkadaş demiş anadolu uniyi kazandığın için eğer bu sene hazirlanirsan kirik obpyle hazirlanacaksin bu da kazanma şansını iyice azalticak. eğer iktisati istiyosan bence anadolu uniye git eğer seni tatmin etmezse orda hazırlık okuduktan sonra dondurur, 1 sene hazırlanır daha iyi bi okul kazanırsın hem de obp kırılmamış olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhabalar, profilimde bu konuyu görünce kendi konumu hortlamak istedim. Belki benim gibi tercih döneminde arada kalan öğrenciler için de yaşadıklarım bir sonuç olabilir.
Bu başlığı açalı 5 sene olmuş, üniversite hayatımın toplam 2 senesi online eğitimle geçti. İlk yıl hazırlıktı. Bölümümü dört sene okumuş oldum. Şu an okulum uzadı, halen okuyorum.
Niye, çünkü Anadolu Üniversitesi İİBF dediğimiz kurum kendi kafasına göre ders yönetmeliklerini değiştirip ben dahil bir çok öğrenciyi mağdur ederek bazı derslerin seçimini yaptırtmadı. Başarısız olmamamıza rağmen okulumuz uzamış oldu. Bunun başta ekonomik olmak üzere barınma, mezuniyet sonrası iş hayatı gibi konularda öğrencileri mağdur edecekleri aşikar. Bu nedenle resmi yoldan talebimizi gösterelim dedik. Dilekçeler yazıldı, rektörle görüşme talep edildi. Rektör yardımcısı ve bölüm koordinatörü kişilerle konuşma sağladık. Sonucunda önemli bir kademeden resmi olmayan bir ağızla azar yedik.
Bir de üstüne yaz okulu için bölüm özelinde ders açmadılar, yine dilekçe tutup dekanlığa gönderdiğimizde resmi olmayan ağızdan "hocalar tatilde" cevabını aldık. Başka okuldan yaz okulu ayarlayamaz mıydın derseniz, bizim okulun müfredatları yine kendilerince oynandığı için başka okulla denk olan müfredatımız da yok. Haliyle bize derslerimizi almamız için alternatif olarak sunulan yaz okulu bu sene uygulanmadı.
Öğrencilik hayatımda staj vs gibi deneyimlerim olmadı mı peki, oldu ama gerek okul yönetimi gerek dışarıdan okuluma olan bakış yine burnumdan getirdi. Ortalama 100 staj başvurusu yaptıysam 80'i okunmadı 10'u ret edildi 8'i görüşmeden eledi. Bir tane kurumu hiç unutmayacağım, gerçekten okulun bir programı sayesinde oraya kabul aldım. Diğer yer ise hatır gönülle beni yanına aldı.
Sonuç olarak "ortalama" kabul edilen bir okulu okumayın arkadaşlar. Her türlü cefasını çekiyorsunuz, size bir şey kazandırmadığı gibi kaybettiriyor da. Hedefiniz neyse o yönde ilerleyin. Belki ben erkenden okula başlamayıp bir sene mezuna kalsaydım şu an üniversiteden mezun olacaktım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hello-is-merhaba -- 26 Ağustos 2024; 18:4:47 >
-
eğer 2019a geri dönseydiniz şu an ne yapardınız çok merak ettim
-
Dediğim gibi mezuna kalırdım. Daha düzenli ders çalışırdım. O sene korona olduğu için YKS kolaylaşmıştı diye hatırlıyorum. Bunun sonucunda da illa ki Anadolu Üniversitesine göre daha iyi bir okul kazanırdım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Faydalı konu up, hayatınızda boş şanslar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X