Şimdi Ara

Üniversitede kopyadan yakalanılırsa.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
38.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ozguradam1

yahu şu kopya çekmek sahtekarlık diyenlerin acaba kaçı kopya windows yada kopya oyunlar kullanmıyor.bir sınavda çekilen kopyaya 6 ay uzaklaştırmayı hak gören arkadaşlar herhalde kullandıkları kopya program,oyun ve işletim sistemi için 10 sene hapise bişey diyemezler.ee nede olsa kıçı kırık bir sınavda çekilen kopyayı büyük sahtekarlık olarak görenlerin bu konuda çok daha duyarlı olup hemen kendilerini polise teslim etmeleri lazım,yoksa vicdanlarına bunu naslı anlatabilirler

Öncelikle benim kopya windowsu savunduğumu veya kullandığımı, kaçak yazılım kullandığımı neye dayanarak söylüyorsun..Sen kim oluyorsun da beni böyle yargılayabiliyorsun..

Kopyayı savunuyorsan eminim sen de o sistemden istifade ediyorsundur ki olayı kel alaka bir mevzu ile karşılaştırmışsın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxu -- 27 Ocak 2006 20:10:54 >

• Ben yabancı ülkelerde nasıl durum onu merak ediyorum. Onlarda çekiomu acaba. Bizim okulda öğrenci değişimiyle gelen yabancı bi çocuk var. İlk vizelerde biz kopya yazarız çocuk inekler kopyaya tenezzül etmezdi, biz ödevleri birbirimizden geçirirdik adam çalışır yapardı. Baktı herkes kopya çekio 2. vizeler sıraya ufak tefek yazmaya başladı. Finallerde erken bi saatte gittim sıraya bişiler yazarım die baktım herif sabahın köründen gelmiş yer tutmuş elinde minik kağatlar bide sıraya yazıo çocuğuda bozduk valla .
  • quote:

@ozguradam1
    Kopya program kullanma ile kopya çekme arasında kurduğun ilişki oldukça enteresan. Olaylar arasında herhangi bir benzerlik yok. Sadece "kopya" kelimleri aynı.

neden?madem ikiside haketmeğin birşeye sahip olmaksa,bir başkasının hakkını yemekse çok ama çok benzerler

quote:

Elbetteki kopya program kullanmak yasal bir suçtur. Tıpkı kopya çekmek gibi. Ancak kopya program kullanmanın en önde gelen sebeplerinden biri ekonomik durumumuzdur. İnsanlarımız aldıkları maaşlarıyla nafakalarını zar zor tamamlarken, orijinal programlara kaynak ayırmayı düşünemezler. Genelde bu sebeple kopya program kullanımı yaygınlaşır.

kusura bakma ama korsan yazılım için öne sürdüğün neden haklılık payı çok az olan bir mazeret.zira bende sana diyebilirimki belki kopya çeken şahısta ekonomik durumundan dolayı kitap alamadı,çalışacak sıcak bir yere sahip değildi,o yüzden kopya çekmek zorunda kaldı.bu nedenleri istediğin kadar uzatabiliriz.
    quote:

Kopya çeken bir insan ise, gelecekte mesleğini elde edeceği bir dalda yetersiz yetişmiş olur.Örneğin bir tıp, mühendislik,iktisat öğrencisi vs... Ve bu yetersizlik bir veya birden fazla insanın hayatına mal olabilir.

yapma allah aşkına,bu gerçek bir tespit değil görende türkiyenin şu anki durumunun kopya çekmekten dolayı olduğunu sanacak. oysa kopya çekmeninde temelinde,yukarda saydığın olabilecek kötü sonuçların da temelinde bu ülkedeki eğitim sorunları yatmakta.bu gün kopya çekmeyenler çok başarılıda çekenlermi tüm mesleki hataları yapanlar.

ben burda kopya çekenleri savunmuyorum.ama öyle bir anlatılmışki sanki kopya çekmek büyük bir sahtekarlıkmış ve bir öğrencinin bu yüzden 6 ay uzaklaştırılması çok doğru bir kararmış gibi anlatılmasını kabul etmiyorum.
    sınavlarda kopya çekilmesi olayında kopya çekenleri sahtekarlıkla suçlayacağımıza bunun altında yatan eğitimdeki çarpıklıkları tartışalım

• Selamlar

Öncelikle öğrenci imzası gerekmez bence neden dersen

Kopya çekeren yakalandığını düşün ve imza gerkli olsun imza atarmısın ben atmam
    Bunun içindirki sınav görevlisi + hoca şahit gösterilir + belki 1-2 ögrencide eklenebilir tamam.

Ayrıca belki sözlü yada yazılı savunma istenebilir ne diyeceğini iyi düşün eğer işleme konmuşsa yani evrak v.s. sonuç = en az 6 ay

Bana kalırsa o hoca hangisi ise işleme koymuşmu koymamışmı öğren sonra hocaya durumunu güzelce anlat

Bir hata yaptığını (memur falan olamıyacağını) insanlar hatalarından bir ders çıkarır bende fazlasıyla çıkardım benimle birlikte aileme de kötülük yaptım tekrar yapmamam için bir fırsat bir umut ışığı verin v.s. v.s

Anlat işte SAMİMİ ol ne Ezik nede Mağrur ol sadece hatasını anlamış bir daha yapmıyacak bir öğrenci nasıl ise öyle ol
    (Ya olduğun gibi görün yada göründüğüngibi ol)

Arkadaşlara da katılyorum hoca affetsede biraz o dersi zor geçersin derken aklıma geldi Hocaya hocam beni bu dersten bırakın ama disipline vermeyin diyebilirsin (Tabii son ihtimal olarak zira her iki ihtimaldede kalacaksın bence)

Ama mutlaka vakit geçirmeden görüş hocayla umarım kötü sonuçlanmaz

Saygılar...

• quote:

Öncelikle benim kopya windowsu savunduğumu veya kullandığımı, kaçak yazılım kullandığımı neye dayanarak söylüyorsun..Sen kim oluyorsun da beni böyle yargılayabiliyorsun..

senin direkt ismini vermedim ki seni yargılamış olayım.türkiyede kopya yazılım kullanma oranı %70lerde olduğu için bir genelleme yaptım.eğer sen elini vicdanına koyup ben hayatım boyunca kopya yazılım,oyun,program,cd,müzik,dvd,vcd,divx... benzeri şeyler almadım kullanmadım diyorsan ben bu konuda senden özür dileyeceğim.

quote:

Kopyayı savunuyorsan eminim sen de o sistemden istifade ediyorsundur ki olayı kel alaka bir mevzu ile karşılaştırmışsın..

birincisi ben savunduğumu söylemedim.bir önceki yazımda da belirttiğim gibi kopya yazılım kullanmak gibi kopya çekmeninde temelinde toplumsal nedenler ve ülkede verilen eğitimle ilgili sorunlar yatmakta.o yüzden bir sınavda çekilen kopyanın ismi sahtekarlık cezasıda 6 ay uzaklaştırma olmamalı.evet bende kopya yazılım kullanmış ve birkaç sınavda kopya çekmişimdir.
    quote:

O kıçı kırık sınavlar sayesinde bazı ipsizler (dürüst arkadşları tenzih ederim) mühendis, avukat vs diploması alıp kendini bişey zannediyor bay BSA..Zaten kopya Windows kullanmak ile meslek edinilen bir eğitimdeki kopyanın farkını ayırt edemeyen biriyle bunu tartışmak bile anlamsız..Sana şunu söyleyeyim: Allah korusun vücudunda ciddi bir hastalık olsa ve okulunu sürekli kopya çekerek geçmiş, gerçekte hiç bir şey bilmeyen bir doktora tedavi olmak istermiydin..

bak bu tespitin yalnış bir tespit olduğunu belirttim.ayrıca senin açından işin trajik yanı benimde 7 ay sonra doktor olmamdır.o zaman dua ette bana tedavi olmayasın

• Eğer sınavdan önce kağıtlar kapalı vs. filan demezse, sıraların üzerinde yazılı birşey olmayacak demezse, yani sınav kurallarını bildirmezlerse hiçbir hak iddia edemezler, ama eğer uyardılarsa tutanak tutuyorlar sanırım...

Kopya çekmenin cezası yarım dönem uzaklaştırma ve o dersten vf...

Bizim okulda kıytırık bir Fizik lab dersinin 5 para etmez Quizinde beyinsiz bir araştırma görevlisi bizim arkadaşları disipline verdi, bizim dekan filam gülmüş resmen böyle şey mi olur , neyse dersten kaldılar ama uzaklaştırma almadılar...

Tutanak tutulmadıysa ispatı olmaz...

Hocayla seve seve konuş olmaz ise, kopya çekmedim ,yakalanmadım bunlar doğru değil de, ayrıca sınıfta sınav kuralları okunmadı neyin kopyaya girdiği açıklanmadı de... Kanunlar senin yanında tutanak tutulmadıysa ve sınav kuralları okunmadıysa...

Tutanak sınıfta tutulur...

Sınava girenleri ayarla, hepsi senin yanında olursa o hocayı okuldan bile şutlayabilirsin...

AMa tabi rahat uyku uyurmusun onu bilemem...

• quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

1- Eğer sınavdan önce kağıtlar kapalı vs. filan demezse, sıraların üzerinde yazılı birşey olmayacak demezse, yani sınav kurallarını bildirmezlerse hiçbir hak iddia edemezler, ama eğer uyardılarsa tutanak tutuyorlar sanırım...

2- Tutanak tutulmadıysa ispatı olmaz...

İyi söylemişsin kardeş de olması gerekenler bu ama bu kuralları tam uygulandığını ben sadece ÖSS sınavlarında gördüm

Üni. de ise neler neler gördüm

A4 kagıdıyla kopya çekerken yakalanıp hocaya ne işin var burda çek git der gibi el hareketi yapan öğrenci (Tabi ikiside aynı partiden) çekip giden hoca

Kopya çekmediği halde çekmeye çalışıyor diye yerinden kaldırılanlar

Hocanın odasında sınav kagıtlarını birlikte düzelten hoca&ögrenci

Sınavda kimlerin geçeceğini listesini hazırlandığı öğrenci topluluğu

Dediğim gibi ÖSS haricinde ben görmedim gören varsa bilmem Yok kuralalra uyulmadı ben mahkeme veririm dersen bilmem. Belki mahkeme kararı lehine çıkar 6 ay çezadan kurtulursun ama o dersi + hoca benim bahsettiğim hocalardan ise diğerleride vardır ve 1 yada birkaç dersi 7. sınıfda zor geçersin

Umarım senin dediğinden olur.

Saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: MaviGece

Üniversite de sınavda kopye çekerken yakalanılırsa ceza vermek için tutanak tutulması mecburi mi?

Tutanak tutulmadıysa bir ceza vereblirler mi?

tutanak kopye yakalandığı yerde, sınıfta mı tutulmalı, yoksa yakalayan hoca daha sonra tutabilir mi?

tutanakta yakalanan öğrencinin imzası bulunmalı mı?

bu soruların cevabını verebilecek arkadaş var mı acaba?

hangi üniversite bu bir hafta öncesi kırıkkale üniversitesinde de buna benzer bir olay olmuş...

• bugün bizim final sınavlarında da arkadaşlar kopyadan yakalanıyordu az daha, neyse ki çakmadılar. bütün sene yatan, konunun k'sını bilmeyen adam bugünkü final sınavından 130 puanı götürdü (geçme notu 180 daha 2 sınav var). birde utanmadan kopya sms'lerini gösteriyor bize sınavdan sonra bu mesajın gelecek kuşaklara bir örnek olmaması dileğiyle
  • quote:

Orjinalden alıntı: Engin_ER

quote:

Orjinalden alıntı: MaviGece

Üniversite de sınavda kopye çekerken yakalanılırsa ceza vermek için tutanak tutulması mecburi mi?

Tutanak tutulmadıysa bir ceza vereblirler mi?

tutanak kopye yakalandığı yerde, sınıfta mı tutulmalı, yoksa yakalayan hoca daha sonra tutabilir mi?

tutanakta yakalanan öğrencinin imzası bulunmalı mı?

bu soruların cevabını verebilecek arkadaş var mı acaba?

hangi üniversite bu bir hafta öncesi kırıkkale üniversitesinde de buna benzer bir olay olmuş...

yok o üniversite değil...

• quote:

Orjinalden alıntı: Richy of Istanbul

bugün bizim final sınavlarında da arkadaşlar kopyadan yakalanıyordu az daha, neyse ki çakmadılar. bütün sene yatan, konunun k'sını bilmeyen adam bugünkü final sınavından 130 puanı götürdü (geçme notu 180 daha 2 sınav var). birde utanmadan kopya sms'lerini gösteriyor bize sınavdan sonra bu mesajın gelecek kuşaklara bir örnek olmaması dileğiyle

.

• bende dün yakalandım iyimi

çekdim kopyayı sonra kopya kağıdını sıranın altına koydum(kopya kuralı9-kopyayı çekdikden sonra kopya kağıdını yok et) bu rüzgarla yere düşmesinmi tabi benim olaydan haberim yok hocada bunu görmesiyle benim dışarı çıkmam bir oldu neyseki hocayla aram iyi uzaklaştırma sorunu olmadı ama dersi veremedim o başka
  • yıllardır bu işin içindeyim
    ve nasıl insan kopya çekerken yakalanır anlamıyorum, madem okadar iyi değilsin, deneme

ps: kopya ceken aslında kendi kendini kandırır
  • quote:

Orjinalden alıntı: landon

yıllardır bu işin içindeyim
    ve nasıl insan kopya çekerken yakalanır anlamıyorum, madem okadar iyi değilsin, deneme

hocam bizde bu işin ustalarındanız benim ki sadece hocayı hafife almamdan kaynaklandı başka birşey değil

• quote:

Orjinalden alıntı: megi21

quote:

yıllardır bu işin içindeyim

hocam bizde bu işin ustalarındanız benim ki sadece hocayı hafife almamdan kaynaklandı başka birşey değil

ya aslında bi kere yakalanmak iyi olabilir, o duyguyu öğrenmiş oldun...

ben asla yaşayamıcam o duyguyu, acaba nasıl bisey

• quote:

ya aslında bi kere yakalanmak iyi olabilir, o duyguyu öğrenmiş oldun...

ben asla yaşayamıcam o duyguyu, acaba nasıl bisey

bende öle diyordum
  • quote:

Orjinalden alıntı: rybczynski

quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

6 ay uzaklaştırma diye biliyorum

bizde de öyle diolardı, pek inanmıyorduk. girişimde bulunan bazı arkadaşlar yakalandı,(biras da hocalarına göre değişiyo) bazısı fırça yiyip atlattı bir ikitaneside hakketten 6 ay ceza aldı ve okulu 1 dönem uzmış oldu.

6 ay uzaklaştırma alınca okul 1 dönem uzamaz 1 sene uzar...bu 6 aya tatiller dahil değil....

• Kopya cekene cektirene de bunu burdan sorup tartısana da uyusuga ve nihata da ..Tabi cekenler gurubuna girdigim icin bana da
    (bu banlama islemi böyle uzar gider en iyisi burda bırakalım)

• Arkadaşlar olaylara tek taraftan bakmayalım her iki tarafında yerine koyalım kendimizi şöyle
    siz hiç 100 lük kağıt veripte 53 aldınızmı ?
    çalıştığınızın karşılığını alamayıp hevesiniz kırıldımı
    sınıfta kalacak kişi evinden telefonla okula çağrılıp kurtarma sınavına girip karnesi 4 gelir sen 68 den 3 alırsın
    bunları yaşadınız mı siz?
    kopya çekenleri banlayanlara
  • Kopya çekerken yakalananlar delil'i yiyin ve hiç bir şeye imza atmayın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.