Şimdi Ara

Üniversitede Öğretmen Öğrenciyi Dersten Atabilir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
10.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Senin hoca iyiymiş bizim tarih prof u daha manyaktı kardeşinin matbaası vardı bunun kitaplarını basıyorlardı 60 70 kitabı vardı ayda 1 kitap getiriyordu sınıfa balyayla satıyordu alanların ismine listede ,+ koyuyordu kitabı istersen alma sınav kağıdından önce listeye bakıyordu almadıysan direkt kalıyordun aldıysan ne yazdığına bakmaz direkt geçiriyordu. İstersen maç özeti yaz. kız isimleri 70 den aşağı almıyordu. 1 sene derse geldi küçük bir kütüphaneye yetecek kitap sattı zorla. Anamızı ağlattı hiç unutmam bir arkadaş aynı kitapları üst sınıftan birinden bedava almış bu listeye baktı almamış önünde kitap çocuk durumu anlattı adam bir fırça çekti o kitaplar eski bunlar daha güncel diye. Aslında kitaplarında bir halt yoktu. Hepsi birbirinin kopyası onun 100 sayfasını bunun 50 sayfasını aynen almış yeni kitap yapmış sadece başlığı farklı. Adamın adı da zekeriya kitapçı ydı selçukta meşhurdur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustLetmego

quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Tam bir ortadoğu ülkesi. Tırnak kontrolü de yapıyor mu?

Kitabı zorunlu tutamaz. Dersten atma gibi bir hakkı da yok. Böyle bir durumda kuzu kuzu çıkmayın. Gerekirse güvenliği çağırtıp zorla çıkartsın. Tutanak tutturup idari ceza almasını sağlayabilirsiniz. Okulun bitmez, sicilin kirlenir vs saçmalıklarına pabuç bırakmayın.

Şöyle düşün dersin işlenmesi tamamen o kitaba bağı ve sende yok ve burda arkadaş para için değil hırs için almadığını belirtiyor. Pahalı birşeyse oturur tekrar konuşuruz durumu.

Kurallar uyulması için vardır, tam tersi gibi fantezilere girmemenizi öneririm. Ve ayrıyeten yoklama zorunluluğu olduğuna göre alması gereken ciddi derslerden biri.

Arkadaşım yetki ve sorumluluklar kitap fiyatına bağlı değildir. Dersin işlenmesi tamamen bir kitaba bağlıysa hocanın kitaba sahip olması şarttır, öğrencinin değil.

Ben dersten atamaz diyorum. Soruları ordan sorup kitap almayanı müşkül duruma düşüremez demiyorum. Dersin nasıl işlenecegi hocanın bileceği iş.

Aman Ali Rıza Bey ağzımızın tadı kaçmasın demek sorunların çözümü için birşey vadetmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: S,W,A,T

quote:

Orijinalden alıntı: dö

quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

Yüzde doksan kendi kitabı ya da bir şekilde ilişkisi var.

Fotokopiye izin veriyormuş.

Meger hoca tezgahi kurmus fotokopiciden komisyon aliyormus

:D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceden şöyle bir konu vardı matematik bilmeyenlerin gerizekalı yerine konması bazı arkadaşlar burda onu yaşamış. Arkadaşım öncelikle 3/1'in "üçte bir" olduğunu çok iyi anladın ama sırf şekil olsun diye burda laga luga yapıyorsunuz. Kesir işareti olarak kullanmadım o işareti zaten. Ayrıyetten şunuda belirtmeden geçemeyeceğim evet matematiğim iyi değildir bu yüzden matematikle ilgili bir bölüme gitmedim o yüzden. Fazla takmayın böyle şeylere. Neyse gelelim bazı sorulara.

Arkadaşlar fotokopi : 30TL (Hocanın veridiği kitabın fotokopisi) Dipnot: 30TL'yi veremeyecek güçte değilim benim maksadım parasıyla cartıyla curtuyla değil.
    Hoca Unvanı: Doçent (Yardımcılıktan geçen sene yükselmiş)

Örnek vereyim bizim fakültede 1 tane profesör var aynı zamanda dekan, aynen şunu der ne kitap umrumda ne yoklama derse gelmiyosan önemli değil ama imza attırma derse geliyosanda gerçekten dinleyeceksen derse gel dinlemeyeceksen gelme yoklama umrumda değil der.
    Yardımcı Doçent var o'da Dekan Yardımcısı o da aynı şekilde belirtiyor yani ister gelin ister gelmeyin derse dinleyecekseniz gelin der.

Böyle hocaları severim, zorla dayatmacı eğitime karşıyım kaldı ki burası üniversite.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kortizon1 -- 4 Mart 2016; 12:04:55 >

• Bizide kitap yüzünden atmışlığı var.Sen eğer kitapsız gitmeye devam edersen ve birde şikayet edersen seni inadına derse almaz veya derse alsa bile sınavların aldığın notun yarısı olur.2 haftadevamsızlık yapacağına alsaydın kitap bende almamıştım dersten atmıştı keşke alsaymışım diyorum.

• 4. haftamı doldurdum bu hafta. Artık devamsızlık sınırındayım devamsızlık listesine baktırıyorum arkadaşlara gerçekten yok yazıyo karı :D Haftaya da derse girmezsem devamsızlıktan kalıyorum. Ama haftaya dersten çıkmayacağım. :) 1-2 kişiyle konuştum akıl aldım haftaya dersten çıkma yok.
  • Ne emir ne komutası, o bir hiç onun farkına varmasını sağla, dik dur eğilme arkadaş. İnsan değil misiniz siz. Dik olun biraz eğilmeyin bükülmeyin şu insan müsvetlilerine
  • Aynı durum benim başıma da geldi. Sınıfta 6 kişiyi kitap olmadı bahanesiyle yok yazdı. Hazırlık öğrencisiyim, fotokopiye izin veriyor. Ama konu bu değil. Maddi durumu olmayan bir öğrenci 300 liralık kitabı alamayabilir. Kaçağını tamin edemiyor olabilir.

Oturup bir dilekçe yazdık. Akmakta olduğumuz zorunlu eğitimden mahrum bırakıldık diye. Yabancıdiller yüksekokulunun müdür yardımcısıyla konuştuğumuzda "özür dileyin girin dersinize, uzatmayın" dedi. Ama ortada mağduriyet var. Bu kadar baştan savmalık olmaz. Dilekçenin incelenmesini bekliyoruz şu an. Soruşturma evresine geçebilir dediler. Umarım ilgilenirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmazmer

Aynı durum benim başıma da geldi. Sınıfta 6 kişiyi kitap olmadı bahanesiyle yok yazdı. Hazırlık öğrencisiyim, fotokopiye izin veriyor. Ama konu bu değil. Maddi durumu olmayan bir öğrenci 300 liralık kitabı alamayabilir. Kaçağını tamin edemiyor olabilir.

Oturup bir dilekçe yazdık. Akmakta olduğumuz zorunlu eğitimden mahrum bırakıldık diye. Yabancıdiller yüksekokulunun müdür yardımcısıyla konuştuğumuzda "özür dileyin girin dersinize, uzatmayın" dedi. Ama ortada mağduriyet var. Bu kadar baştan savmalık olmaz. Dilekçenin incelenmesini bekliyoruz şu an. Soruşturma evresine geçebilir dediler. Umarım ilgilenirler.

Dostum bu konu hakkında soruşturma filan başlarsa lütfen konuyu upla ve bilgilendir. 2.Dönem ona göre iş yapacağım. Geçen sene devamsızlıktan bıraktı karı kitabım yok diye.

• Sınıfın 3/1 ini atıyor demenden sayısal ile alakalı bir bölüm olmadığını anlıyorum. (inşallah öyledir, yoksa memleketin eğitim durumu fena)

İlk okuduğumda keyfi attığını düşündüm. AMA Kitap almadığından dolayı olması vahim. Yetkili mercilere durumu ivedilikle bildirmenizi öneririm.
  • Valla Allah yardımcınız olsun birader , bizim burada kitap zorunlu değil ama nerdeyse herkes aldı. Almayana hocalar bişey demiyorlar. Fotokopi veya çakmasını kullanan var.

Aslında üniversitelerde böyle şeylerin olmaması lazım. Hoca sana birşey dayatamaz çağdaş bir üniversite de. Ama bizim memlekette her tarafa marifet gibi lise bozması üniversite açtıkları için sırtı sağlam olanlar borusunu öttürüyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.