Şimdi Ara

Üniversitede okuldan kalan süre nasıl geçer? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    O zaman ayda 2 tane kişisel gelişim kitabı oku, belgesel falan izle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Julimezar kullanıcısına yanıt
    Sen ne tür kulüp istersin?
    Çoğu faaliyetin kulübü bulunur genelde, dans-motosiklet-gezi-dağcılık-kitap-bisiklet-bilimkurgu-.. falan filan
    Kilitli dolap olur diye düşünüyorum odanda, olmalı.
    Sen çalarsın başka biri söyler nolcak
  • xxxkingdom kullanıcısına yanıt
    Hocam önerilebeceğiniz kişisel gelişim kitabı var mı? Şimdiye kadar 2 tane kişisel gelişim kitabı okumaya çalıştım ikisi de birbirinden iğrençti ikisinide bitiremedim. İnsan 600 sayfa boyunca yaparsın niye yapamıyasın, araya alakasız hayvanlı hikaye sokup bak böyle böyle sen niye yapamayasın ve sonra biraz daha sen niye yapamıyasın. Kitap okumaktan soğuturlar inasnı.
  • mrsmrc kullanıcısına yanıt
    Şimdi anlamadığım birşey var hocam bilimkurgu kulübü mesela toplanıp ne yapıyorlar ki ? Maddi durum iyi olsa da Honda Cbr 600 en olmadı 250 çeksekte havamız olsa keşke.
    Fantastik-bilim kurgu üzerine konuşup etkinlikler yapıyor oyun oynuyorlar falan, üye olmadığım için detayı bilmiyorum
  • kırmızımercimek kullanıcısına yanıt
    Maddi anlamda kötü sayılır. Birde ben pintiyim biraz.

Kulüpler aktif olarak kullanılıyor mu öğrenciler tarafından?
  • Bugüne kadar hiç kişisel gelişim kitabı okumadım, gereğini de görmedim. Hep aynı şeyleri yazıyorum ama benim üzerimden sana yapmaman gerekenleri yazayım;

1. Okulu uzattıkça uzattım ve pişmanlığını çekiyorum, okulu vaktinde bitir. Benim okulum muhtemelen toplamda 9 senede bitecek. 7.5 sene oldu.

2. Günde ortalamada en fazla 12 dakika ders çalıştım. O kadar bile yoktur ya, neyse. Dersini gündelik çalış. Her eve/yurda geldiğinde tekrarını yap. Benim halen 12 ders ve bir tezim duruyor.

3. Dersleri düzenli takip et. Benim %0 devamla geçtiğim bir sürü ders oldu. %20 altı devamla geçtiğim derslerin %60'ını geçtim. Kaldığım derslere hiç gitmediğim düşünülürse, derslere toplam devam oranım %5 olsa gerek. Notunu tut, ben bugüne kadar toplamda 45 sayfa not tuttum ve geçen dönem de 1 sayfa not tuttum. Pek ders kitabım yok ama bol bol defter notu var, o sayede geçtim. :D

4. Kulüplere katıl. Ben sadece bilek güreşi kulübünde kısa bir süre bulundum. Açıkçası gelecek seneye kadar da bulunmayı düşünüyorum, bakalım. Kulüplere katılmamanın pişmanlığını pek çekmiyorum ya, neyse.

5. Yavaştan da olsa işe gir, aktif projelerde rol al. Benim bu konuda da hiçbir deneyimim yok. Hatta 60 gün stajım duruyor. :)

Bunları yapmamak bana çok şey kaybettirdi. İşe girerken muhtemelen en az 27 yaşında olacağım, 1-2 sene işsiz de kalabilirim. Bayağı sancılı bir dönem olacak.

Kitap konusuna gelince, ben bol bol felsefe ve teoloji (Teknoloji değil) kitapları okudum, bana çok bir şey kazandırmadılar. Sen de din ve felsefe işlerinden uzak dur mümkün olduğunca. Dindar isen sadece ibadetini yap, gerisine dokunma. Bilim ve Sanat kitapları okuyabilirsin, tarih araştırabilirsin. Film izleyebilirsin. (Sevmediğin halde) Ben pek dizi seyretmem, o yüzden önermem. Bugüne kadar sadece Lost'u bitirdim, bir de vakti gelince South Park bitecek. :)

Diyeceklerim bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi All Good Things -- 11 Mart 2017; 22:59:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• NeyimVarKi? N kullanıcısına yanıt
    Galatasaray'ın maçlarını kaçırmam da hadi haftada 90 dakika da o olsun. Halısaha ya gitmeyide severim haftada 60 dakika da o olsa. Masa tenisinde fena değilim uzaktan güzel şutlar atıyorum değişik vuruşlar yapmayı seviyorum . Ancak varsa ünide birde oynayacak insan varsa oynarım da başka nerde oynanır ki masa tenisi?
    Hatalı Alanlariniz-Dr Wayne W Dyer (Satış rekoru kırmis bir kitaptir).Al bunu oku.Bitirince başka öneririm istersen.Turkiyede kişisel gelişim kitaplarına on yargi olmasının en büyük nedeni yazarlikla hiçbir alakası olmayan kişilerin kişisel gelişim kitabı yazmaya kalkmasindandir.Erdal demirkiran,mumin sekman gibi yazdıklarını bilimsel hiçbir temele dayandirmadan kitap yazmaya çalışan Türk yazarların kitaplarını okuma. Hiçbir Türk yazarı tavsiye etmem.Sadece Recep Şükrü Apuhan'in "İnsan ilişkilerinde en etkili davranışlar" adlı kitabı iyiydi.Onu tavsiye edebilirim onun dışında Türk yazarların hiç bir kitabını okuma,fayda değil zarar görürsün.Erdal demirkiran mesela,sadece aptallar 8saat uyur diye kitap yazmış,yahu kime göre neye göre.Bu konuda senin bilimsel bir calisman var mı,sen tıp doktoru musun,ya da neye göre bu yorumda bulunuyorsun.Bilimsel hiç bir dayanağı yok.Aksine doktorlar ,bilim adamlari sağlıklı olmak için 7-9 saat uykunun bir ihtiyaç olduğunu kanitlamislar.Demek istediğim bilimsel kanıtlarla ,tezlerle yazılması lazım kitabin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxkingdom -- 11 Mart 2017; 23:01:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• xxxkingdom kullanıcısına yanıt
    Harbiden tutturdunuz hocam okumaya çalıştıklarımdan biri Mumin Sekman'ın 2010 da çıkardığı herşey seninle başlar kitabıydı diğerini hatırlamıyorum şu an. Birde ne düşündüğünü biliyorumu tavsiye etmişti biri onuda önerir misiniz? Not aldım kitabı okuyacağım.
  • All Good Things A kullanıcısına yanıt
    Hocam okulu nasıl uzattınız o kadar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Julimezar

Hocam okulu nasıl uzattınız o kadar?

Gitmeyerek tabii ki.

• Yurtta kalıyorum istanbul beşiktaşta. Yukarıda birisi demiş. Özel diye bir şey yok. 1500 veriyorum 4 kişilik odadayım. Birisi gece horluyor. Diğerinin ayakları kokuyor. Mesela bi gece uykun çok vardır 10'da ışığı kapatıp uyumak istersin ama bir dakika. Yurtta yaşadığın için ışığı kapatamazsın. Ya da ışıkla işin vardır saat 12'i geçer ışığı açamazsın. Yurt demek dert demektir. Yurtta kalacaksan da 2 kişiyle kalmanı öneririm. 4 ayrı insan. Farklı farklı tipler. İlk 3-4 ay üzgünüm ama aşırı zorlanacaksın.
  • Derslerine odaklan onlar zaten zamanın büyük çoğunluğunu alır. Ne oyunu ne mızıkası ne gitarı abc.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek kişilik yurda 1300 TL veriyorum, spor salonu var, çalışma salonu var, çamaşır makine ve ütü bölümü var, var da var. Yemekhane ayrı paralı yalnız. Odam da rahatlatıcı.

Kalacak yer (yurt), üç öğün yemek, duruma göre ulaşım (yurt kampüs içinde veya yürüme mesafesinde değilse) en önemli üç unsur. Bunları herhangi bir işe girmeden (burs, kredi, aile desteği bunlara yetiyorsa) karşılayabiliyorsan, maddi boyut sorun olmamalı. Çünkü insanın kendisini geliştirmesi için paraya değil, sağlıklı beden ve zihin sağlığına ihtiyaç duyar. Pintilik konusu görecelidir ama kısaca şöyle diyebilirim, temel ihtiyaçların dışında arada akşamları dışarı çıkıp arkadaşlarınla yemek yiyip, çay kahve içebilirsin; hergün bunları yapmıyor oluşun veya her dışarı çıktığında 30-40 lira hesap ödemiyor oluşun, pintilik sayılmaz. Tutumlu olmakla pinti olmak arasındaki farkı anlamaya çalışın.

Kulüpler üniversitelere göre, hatta kulüplere göre değişir. Siz kulüp üyeleri ısrarcı olursanız, bir şeyler öğrenmek, yapmak isterseniz, büyük oranda aktif olurlar. Aktif olan kulüpleri inceleyin, kulüp başkanları ve üyeleriyle konuşun, nasıl aktif oluyorlar, kültür müdürlüğünden nasıl destek alıyorlar öğrenin, siz de tüm imkanları kullanın.

• Başka bir şehirde üni okuyacaksan en önemli konu kalacağın yer. Her şey bundan geçiyor diye düşünüyorum. Ondan sonrası sana kalmış. Ama yurtta kalırsan çok fazla zorluk seni bekliyor diyebilirim. Özellikle hiç tanımadığın insanlarla kalırsan yurtta. Şunu da söylemek istiyorum sürekli olarak pozitif kalmaya çalış. Yoksa işler daha fazla rayından çıkıp gidiyor. Son olarak illaki şehrin güzellikleri vardır. Bunları bulmaya çalış.

evde kullandığımız makinelerden 3-4 tane var farkı ise yurttakilerin taş devrinden kalma paslı rezil ve pis durumda olması. burda kazanı 7tl ye çalıştırılıyor, ütü işi sana ait, özel de kaldığım için yurdun ütüsü var göreviyse içine döktüğün suyu elbiselere boşaltmak (sinirden gülüyorum), kyk da kalırsan kendi ütünü getirip yapıyorsun yurt ütü vermiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Julimezar

Hocam okul ve uyku dışında belkide 8-10 saat zamanım kalacak. Nasıl geçer ki bu zaman? Hadi 2 saat kitap okudum. Dizi film izlemeyi sevmem pek. Gezmeyi dolaşmayıda pek sevmem ama 30 dakika gezdim diyelim. Ne kulübü var ki katılabilecek? Ayda kaç defa konferans konuşma olur ilgimi çekecek? En önemlisi nasıl kendime bir şeyler katarım?

Dil öğren

• Okuldan süre kalmaz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.