Şimdi Ara

Universitede okuyorum ama çok canım sıkılıyo(18 yaş altı yorum yapmasın lütfen) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
2.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • okumaya mı gidiyon ortam yapmaya mı? bölümünü bırak 2 yıllık dandik bi bölüme git ortam istiyorsan. olay sınıfınla alakalı değil seninle alakalı. senin gibi tipleri biz de kendi arkadaş çevremize almazdık üniversitedeyken. zaten kendin de demişsin kendi çevresiyle takılanlar var diye. gerçekten kafa denkleri olsaydın eski arkadaş yeni arkadaş muhabbeti olmazdı.

bizim sınıf çok kalaballıktı 82 kız 8 erkektik introvert biri olmama rağmen asosyalliği bırak fazla sosyalleşmekten bunalıyordum. özellikle de kızlar sürekli beni kafeye sinamaya falan kendileri çağırıyordu. bende çoğu zaman bahane bulup gelmiyordum. öyle yakışıklı falan da değilim. karıya kıza para da yedirerek ortam yapan tiplerden de değilim. hatta biraz nerd sayılırım. ama abaza ve kızların ağızlarının içene düşen kişilerden olmadığım için ilgi gösteriyorlardı. takıldığım kızlar da kaşar tipler değildi.bu durum biraz da bölümle alakalı. bizimki eğitim fakültesi olduğu için öyle ortam kızları çok azdı. 4 yıl boyunca not bile tutmadım full kızlardan geçindim. 300 sayfalık kitabın özetini 10 sayfalık nota indiriyorlardı. ben de onlardan fotokopi çektirip ezberleyip giriyordum. bir kere bile gıcıklık yapmadılar bana.

erkek ortamı da az olmasına rağmen aramız gayet iyiydi. cemaatten olan vardı, komunisti vardı, ayık gezmeyeni vardı. hafif apaçi olanı vardı. ama beraaber takılabiliyorduk. cematten olan arkadaş maklube yapıp bizi çağırıyordu laptoplarla gidip ev cemaati de dahil sabaha kadar lan ile counter, quake, serius sam, pes vb. oynuyorduk. kızların evlerine malzemelerle gidip kısır, kek falan yaptırıyorduk. ps3 kiralayıp araba yarışı, pes oynuyorduk sıkılınca laptobu bağlayıp televizyonda sabaha kadar film izliyorduk. tabi kızlara karşı en ufak bir sarkma bile olmuyordu. zaten kızlar da bize güvendikleri için evlerine çağırıyordu. gerçek manada arkadaştık yani. hatta sevgililerini de çağırıyorlardı kızlardan daha çok sevgilileriyle muhabbet ediyorduk denebilir. bana çoğu zaman kendileri böyle böyle bi kız var tamsenin kafadan tanıştıralım mı seni diye kız ayarlamaya çalışıyorlardı. mezun oldum hala daha beni arayıp sorarlar. durduk yere mesaj atarlar 'hayırsız unuttun mu bizi' diye.

neyse baya uzun yazmışım farkında olmadan. bu ortamı yapmak için ne yaptın diye sorarsan hiç bişey yapmadım. ortam yapmak için zerre gayretim olmadı. oratma yapma derdinde olanlar başta 2 yıllıklar olmak üzere fen edebiyatlar bi de iibflilerdir. erkekler kız kaldırmaya çalışır kızlar koca bulmaya. tabi bu çoğu için geçerli arada istisnalar var. ayrıca en kaliteli otam da bilinenin aksine tıpçılardadır. çoğunlukla ders çalıştıkları için az olan zamanları değerlidir. bu kısa zamanlarda kimisi halk oyununa gider, kimisi elektro gitar çalar, kimisi bisklet turlarına katılır, kimisi dağcılık yapar. bizim eğitim fakültesindekiler gibi kıçlarını dikip yatmazlar. cafelerde de boşa zaman geçirmezler. boş boş dizi bile izlemezler. hatta benim haricinde anime izleyen tanıdıklarımın hepsi tıpçı. nerden tıpçıları bu kadar tanıyorsun diye sorarsan yakın bi arkadaşımın yerine bi çok kez derslerine girmiştim. onlarda devamsızlık sistemi farklıydı bi de bizimkine göre daha azdı devamsızlıkları. ordan tanıyorum çoğunu.

demem o ki yapacak bişey yok olmuyorsa ortam değiştir. gitar kursuna yazıl, tiyatroya katıl vb. üniversitelerde bi ton grup var.

• Bigun yemek ismarliyabilirm oturur konusurz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oglım_aşortman_gey kullanıcısına yanıt
    önce Türkçe yazmayı öğren. 'nerd' ne la 'introvert' ne la ? Türkçesini kullan şunların
  • Usta 20 yaşına kadar hiç mi arkadaş edinmedin?

• Eski arkadaşları ile nasıl takılıyorlar? Bizde çoğu kişi birbirini tanımıyordu, hatta farklı şehirlerden gelmişlerdi. Ders aralarında, kantinde vs ilişki gelişiyor. Çoğu kişiyle konuşuyorsun 8-10 kişi ile samimi oluyorsun. 5-6'sı ile her geçen sene daha samimi oluyorsun.... Bizimde ilk sene yediğimiz içtiğimiz bir gitme gibi bir durum yoktu. Sabret azıcık. İnsanları ve kafa dengin kişileri iyi tanı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gutartigen

Usta 20 yaşına kadar hiç mi arkadaş edinmedin?

Arkadaş edinmedim mi dedim ben ?
  • Dışarıya çıkabileceğin bir insan bile yoksa selam vermek için arkadaş edinmişsin sen, her selam verdiğin arkadaşın galiba;
    Selam

• Tahmin edeyim Gazi Üniversitesi Mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Powerofdreams

Tahmin edeyim Gazi Üniversitesi Mi ?

Değil hocam özel
  • Damsız alan barlarda da şansını deneyebilirsin hemşerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gutartigen

Dışarıya çıkabileceğin bir insan bile yoksa selam vermek için arkadaş edinmişsin sen, her selam verdiğin arkadaşın galiba;
    Selam

Haklısınız valla ne diyim
  • nerd demek nerd demektir. türkçe bir karşılığı yoktur. araştırırsan türkçesini 'inek' olarak bulursun ki değildir. bir çok varyasyonu da vardır. gamer-nerd gibi. bu ne oluyor? oyuncu inek mi?

introvert ve extrovert ise birbirlerinin tersi iki sendromdur ve türkçe karşılıkları yoktur. introverdi ararsan asosyal gibi bişey olduğunu öğrenirsin ama değildir. asosyallik psikolojik bir rahatsızlıktır. sosyalleşme problemi olan daha doğrusu sosyalleşemeyen kişilere denir. introvert kişiler ise sadece kafa dengi olan kişilerle sosyal ilişkiler kuran, kafa dengi olmayan kişilerle sosyal ilişki kurmaktansa yalnızlığı tercih eden, yalnız kaldığı zamanlardan da zevk alan ve istediklerinde de çok rahat bir biçimde sosyalleşen kişilerdir.

ayrıca senin gibi emir kipleriyle konuşan insanlara cevap vermem ama belki bilmeyenler de vardır diye yazayım dedim. bir de senin bu takıntın psikolojik bir rahatsızlık. tedavi olmanı tavsiye ederim abisi.

• Gün gelir o ortam olur umut kaybetme.

• quote:

Orijinalden alıntı: sefa404

Maddi durumun iyise ben sana arkadasligimiz ivereyim sende bana paralarini :D

kendini mi satıyosun

• Kardeş sen birşeyi anlamamışsın galiba. sosyallik bazı insanların kendilerini diğerlerinden farklı gösterebilmek için saçma sapan yaptıkları aktivitelere verdikleri bir addır. bu saçmalıkları yapmak zorunda değilsin.

Bilgisayar en iyi dostun olabilir. Birşey mi yapmak istiyorsun? Git kız arkadaşınada kendinede internetten bir konser yok efendim bi sinema bileti al. Gidin izleyin.

Oda olmadı bilgisayar oyunları oyna. Kitap okumak kadar eğlencelidir eğer ingilizcen varsa. Hikayeleride zaten altta kalır yanları yok bazı oyunların. Muhteşem hikayelere sahipler.

Oda olmadı bisiklet paten gibi bir hobi edin kendine sokaklarda gez. Ben ilk senemi skyrim oynayarak geçirmiştim sosyallik de neymiş skyrim varken ? ?

• Arkadaşı çok acımasız eleştirmişsiniz bence.Açıkçası ben de üniversite boyunca çok samimi bir ortam göremedim.Asosyal biri olduğumu düşünmüyorum.Biraz şans işi gerçekten.Fazla takma,eğer sınavları geçersen geçiyor zaten bir şekilde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sosyallik denen şey kafelerde goygoy yapıp sahte insanlarla takılmak değil. Sosyallik kültürlü olmaktır. Konuşcak kimseyi bulamadım mı, al eline kitabını oku. Bir hobin olsun. Fotoğrafçılık filan değil de farklı. Ok gibi, mızıka gibi. Bir süre sonra senle takılmaya başlayan belli bir kültür seviyesini sahip insanlar oluşacak. Boş insanlar ile değerli vaktini saçma sapan yerlerde harcama. Bu benim düşüncem. Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Under Control

Kardeş sen birşeyi anlamamışsın galiba. sosyallik bazı insanların kendilerini diğerlerinden farklı gösterebilmek için saçma sapan yaptıkları aktivitelere verdikleri bir addır. bu saçmalıkları yapmak zorunda değilsin.

Bilgisayar en iyi dostun olabilir. Birşey mi yapmak istiyorsun? Git kız arkadaşınada kendinede internetten bir konser yok efendim bi sinema bileti al. Gidin izleyin.

Oda olmadı bilgisayar oyunları oyna. Kitap okumak kadar eğlencelidir eğer ingilizcen varsa. Hikayeleride zaten altta kalır yanları yok bazı oyunların. Muhteşem hikayelere sahipler.

Oda olmadı bisiklet paten gibi bir hobi edin kendine sokaklarda gez. Ben ilk senemi skyrim oynayarak geçirmiştim sosyallik de neymiş skyrim varken ? ?

Bu mesajı görmemiştim. Tam olarak demek istediğimi ifade etmiş zaten

• wow yada dota oyna
  • Under Control kullanıcısına yanıt
    Oyun film dizi izliyorum zaten ama onlarda bir yere kadar. İnsanı bunaltıyor evde durmak sırf sosyal olmak için sosyal olmak istemiyorum evde bunalıyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.