Bu sene üniversite kazandım ve bu hafta okul başlıyor benim ilk üniversiteye başladığımda da direkt olarak hedefim bir kulüp, topluluk açmaktı. Şimdi bilgisi olan kişilerden ricam eğer olur da topluluğu bu sene açarsak açarken, açtıktan sonra ve önce beni neler bekliyor ne gibi maddi fedakarlıklar yapmam gerekecek hangi noktada ne için para harcayacağım üniversiteye kulüp için ne zaman nasıl malzeme aldırtabilirim ya da aldırtabilir miyim min 2 etkinlik organize etmemiz gerekiyor bunların tamamını kendimiz mi finanse ediyoruz üniversite hangi noktada maddi destek veriyor şimdiden teşekkürler |
Üniversitede topluluk açmak için
-
-
Okulunun öğrenci kulüpleri yönergesini okuman lazım. Anadolu Üniversitesi'nde minimum 50 kişi topladığın takdirde kulübünü açabilmek için başvuruda bulunuyorsun. Kulübün faal duruma geldiğinde de etkinlikleri koordinatörlükten izin alarak yapıyorsun ve kulübün maddi gelirini; etkinlikleri ücretli düzenleyerek ve yeni üyelerden kayıt parası alarak sağlıyorsun. Para yetmediği veya kulüp kasasından harcama yapmak istemediğin durumlarda koordinatörlüğünden de etkinliği düzenlemek için yardım isteyebilirsin. Eğer onaylanırsa sana ücretsiz ekipman(masa, sandalye, ikramlar vs.) veya hizmet(otobüs, konaklama vs.) sağlayabilirler. Eğer bunları sağlayamazlarsa organizasyonun; ulaşımı, varsa konaklamayı ve yapacağın etkinliğin ücretini kulüp kasasından, yetmediği durumlarda da cebinden ödemen gerekir(300 kişilik bir kulübü yönettim, birkaç etkinlikte ulaşım işini kendimiz çözmemiz gerekti, yeri geldi servis için topladığımız para yetmedi ve yönetim olarak cebimizden servis ücretini tamamladık).
Bu anlattıklarım Anadolu Üniversitesi için geçerli olup diğer üniversitelerde nasıl olduğunu bilmiyorum. Tahminimce üç aşağı beş yukarı aynıdır. İlk başta dediğim gibi öğrenci kulübü yönergesini okuman lazım.
Ayrıca, henüz yeni bir ortama giriş yapıyorken bu çaplı bir oluşum kurmak çok zordur. Sana tavsiyem ilk olarak hali hazırda var olan bir kulübe kaydolup içerideki işleyişi incelemen olur(ki bunun için kulübün yönetimine girmen lazım).
-
Benim okulda 20 kişi yeterli mesela. Okulun yönergesini okumalısın -
Bazı okullarda da sizin başınıza bir öğretim görevlisi min. Şartı var -
sanırım bazı okullar kulüplere yıllık bütçe veriyor ama hepsi veriyor mu emin değilim. organize edeceğiniz etkinlikler için sponsorluklar da arayabilirsiniz çeşitli firmalara mailler atarak. bulduğunuzda da tabi okulun bu sponsorluk işbirliğini onaylaması gerekiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X