Şimdi Ara

Aile baskısıyla istemediğin bir bölümü okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meslek lisesi çıkışlı makine bölümü mezunuyum bu sene myo okuyacagım ama Allah biliyor hiç istemedim gitmek tercıh yapmayacaktım 1 sene kendımı deneyecektım kapasitem nedir benden ne olur dıye. hep babamın yonlendırmesıyle hareket ettım ve babam zorla tercıh yaptırdı karadenız teknık üniversitesini kazandım bu meslekte nekadar başarılı olurum bilinmez belki böylesi daha hayırlı ama içimden bu bölümü okumak gelmiyor meslek matematik istiyor bende o yok babam hala yaparsın yaparsın dıyor.

Ben bir uluslararası ilişkiler,siyasi bilimler,sosyoloji okumak istiyordum babam da tarıhe karşı siyasi olaylara merakım oldugumu biliyor ama dik kafalı işte.

Yaşım:19

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ileride zevk alacağın mesleği seç, babana da anlat güzelce, ha eğer tek korkun matematikse elbet çalışır yaparsın.
  • Keşke babanla konusma imkanım olsaydıda seni istemediğin bölüme gitmene engel olsaydım. Kesinlikle hangi bölümü okumak istiyorsan o bölümü oku. Türkiyenin en büyük sorunu eğitimse eğitimdeki en büyük sorunda öğrencilerin istemedikleri bölüme gitmeleri ya da gitmek zorunda kaldıkları. ileride sahip olacağın meslek seni sıkıntıya sokabilir.
  • Hocam böyle bir durumda baban eğer dediklerini umursamıyorsa araya bazı kişiler sokabilirsin mesela Rehberlik hocaları filan veya babanın yakın bir arkadaşına anlat derdini babanla konuşsun denemekte yarar var . Belki yardımı dokunur babanda fikrini değiştirir. Sende biraz üstüne git benim hayatımın geri kalanını belirleyebilecek önemli bir konudan söz ediyoruz baba sen sevmediğin veya yapamayacağın bir Üniversiteyi okumak istermiydin ? Kendini 1 dk lütfen beni yerine koy! Filan diye ithamlarda bulun bunları söylerken ciddiyeti kaybetme Eğer sade bir dille söylersen yine dik kafalılığını sürdürme olasılığı büyük çünkü ...
  • Ek olarak benim kuzenimde Elektrik mühendisliği için 2 senesini kaybetti Babası sırf İgdaş da müdür diye elektrik mühendisliğine zorladı ben ne kadar kuzenimle konuşup böyle birşeye baban karar veremez . Tamam o senın baban sana dair bazı kararlar verebilir fakat buda sıradan bir olay değil desemde geri cekıldı benı pek dınlemedı 2 senesını kaybettı LGS 'de yani zorla güzellik olmaz sözünün kısa ve net cevabı bu olsa gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevelopR

Hocam böyle bir durumda baban eğer dediklerini umursamıyorsa araya bazı kişiler sokabilirsin mesela Rehberlik hocaları filan veya babanın yakın bir arkadaşına anlat derdini babanla konuşsun denemekte yarar var . Belki yardımı dokunur babanda fikrini değiştirir. Sende biraz üstüne git benim hayatımın geri kalanını belirleyebilecek önemli bir konudan söz ediyoruz baba sen sevmediğin veya yapamayacağın bir Üniversiteyi okumak istermiydin ? Kendini 1 dk lütfen beni yerine koy! Filan diye ithamlarda bulun bunları söylerken ciddiyeti kaybetme Eğer sade bir dille söylersen yine dik kafalılığını sürdürme olasılığı büyük çünkü ...

Üniversite kaydımı yaptırdım 23 eylülde okullar açılıyor şimdiden sonra dönersem büyük tepki alırım babamdan.

• Baslatma tepkisine sorma bile secimini istedigin yere yap evlatliktan vazgecersede olmaz olsun ole baba cahil herifler ya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaintWarrior

Baslatma tepkisine sorma bile secimini istedigin yere yap evlatliktan vazgecersede olmaz olsun ole baba cahil herifler ya

Yok hocam olur mu öyle hiç.

• Baban okusun senin yerine o zaman kendini yorma hiç.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.