Şimdi Ara

Garanti bankası Bakiye ve Kullanılabilir bakiye arasındaki fark. 25 şubat yaşadığım şoklar part 1.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
42.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Olayı anlatıyorum şimdi bizim bir restoranımız var bu restoranda garanti bankasının pos makinesi var. Pos makinesinden çekilen miktar garanti bankasının vadesiz hesabına aktarılıyor. Ama son 1-2 haftadır bir karışıklık var hesapta . Karışıklıktaki durum şu : Bakiye :1580 gözüküyor fakat Kullanılabilir Bakiye : 953 tl gözüküyor. Ve banka sadece 953 tl ile işlem yapmama izin veriyor.Fakat ben dükkandan çekilen kredi kartı sliplerini topladığımda toplam 1580 tl çıkıyor. Ama 953 tl kullanabiliyorum.! bunun nedeni nedir kafam çok karıştı . Daha önce banka kendi kendine fon alıyordu elma hesabına yatırıyordu hepsini iptal ettirdim ve son 1-2 haftadır böyle bir karışıklık olmadı hiç . 627 tl lik bir fark söz konusu bunun sebebi nedir anlamış değilim sizce neolabilir yada ne yapabilirim.? Hesap haraketlerime baktığımda bakiyeyi :1580 gösteriyor ama kullanılabilir bakiye neden 953 ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barmanbek -- 26 Şubat 2013; 1:04:12 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Garanti Bankası Bakiye ve Kullanılabilir Bakiye Arasındaki Fark: 25 Şubat'ta Yaşanan Şoklar

Bakiye ve Kullanılabilir Bakiye Arasındaki Fark Nedir?

Banka hesaplarında yer alan "bakiye", hesapta bulunan toplam para miktarını ifade eder. "Kullanılabilir bakiye" ise hesaptan anında harcama yapabileceğiniz tutardır. Bu iki kavram arasındaki fark, beklemede olan işlemler, bloke tutarlar ve tutulan rezervler gibi faktörlerden kaynaklanır.

Garanti Bankası Kullanılabilir Bakiye Nedir?

Garanti Bankası'nda kullanılabilir bakiye, hesabınızda anında harcama yapabileceğiniz tutardır. Bu tutar, hesabınızdaki toplam bakiyeden, beklemede olan işlemler, bloke tutarlar ve diğer rezervleri çıkararak hesaplanır.

Garanti Bankası Bakiye ve Kullanılabilir Bakiye Arasındaki Fark

Garanti Bankası'nda bakiye ve kullanılabilir bakiye arasındaki fark, beklemede olan işlemler, bloke tutarlar ve tutulan rezervlerden kaynaklanabilir. Bu işlemler şunları içerebilir:

• Bekleyen EFT veya havaleler
    • Kart tutarları
    • Taksit ödemeleri
    • Otomatik ödeme talimatları

Kullanılabilir Bakiye Yetersizliği Durumunda Ne Yapmalı?

Kullanılabilir bakiyen yetersizse ve acil bir ödeme yapman gerekiyorsa, hesabına para aktarabilir veya limiti artırmak için bankayla iletişime geçebilirsin. Ancak, kullanılabilir bakiyenin sıfırdan daha düşük olmasına izin verirsen, ek ücretler ve faizlerle karşılaşabilirsin.

Sonuç

Garanti Bankası bakiyesi ile kullanılabilir bakiyesi arasındaki farkı anlamak, hesaplarını etkili bir şekilde yönetmek ve finansal şoklardan kaçınmak için önemlidir. Kullanılabilir bakiyenin yetersiz olması durumunda, gerekli önlemleri alarak sorunsuz bir bankacılık deneyimi yaşayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 444 0 333 Alo Garanti..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırım o günlük kullanabileceğin limit,bende de aynı olay teb'de oluyor mesela bakiye 2500 TL görünüyor diyelim ama kullanılabilir bakiye 1200 görünüyor,yani 1 gün içinde o hesaptan en fazla 1200 lirayı atm'den çekelirsin.Daha fazla yazınca günlük kullanım bakiyeniz doldu diyor,ondan sonraki gün gidince yine kalanını çekiyorsun
  • E- haciz olabilir bankaya gidip soruyorsun.. Benim geçen 9 bin küsürden 3 bine düştüydü e hacizden..
  • Gün sonu'nu kontrol edin hocam belki gün sonu almayı unutmuşsunuzdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hachiko

E- haciz olabilir bankaya gidip soruyorsun.. Benim geçen 9 bin küsürden 3 bine düştüydü e hacizden..

Cevap veren Yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkürler arkadaşlar.Alo garanti yi kesin bir bilgi vermiyeceklerini düşündüğüm için arama gereği bile duymadım. Bankanın internet bankacılığında,atm de ve bankanın kendi bünyesinde de hesabım bu şekilde gözüküyor. Günlük para çekme ve/veya işlem yapma limiti ile ilgili değil yani o limit çoktan 1.000.00 kadar çıkartıldı yani o kendini aştı. Gün sonuda yapıldı onda da sıkıntı yok. Bu konuyu yazdıktan sonra banka müdürünü tanıdığım için aradım sordum o baktığında ise kesin bir cevap verdi. Verdiği cevap alıntı yaptığım Hachiko arkaşımın yazdığı cevabı onayladı :) Yani e-haciz .! bir devlet kurumuna unuttuğum eski 2000 borcumdan dolayı E-haciz yöntemi ile 627 lira hacz edilmiş.! Borcumu gidip ödediğimde 627 liranın üzerindeki bloke kalkıp kullanılabilir miktara geçiçekmiş..! Ve bu konun sabit kalmasını istiyorum zira ben çok şaşırdım,garipsedim ve sinirlendim 27 yıldır esnafım 10 yılı aşkında bankalarla çalışıyorum ilk defa böyle birşey duydum ve gördüm.! Eminim benim gibi ilk defa yaşayan başkalarıda olacaktır..Zaman geçtikce Daha neler görcez bakalım... Cevapsız bırakmadığınız Teşkkürler.:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.