2023-24 Öğretim yılına göre hazırlanmıştır. Açıköğretimler dahil değildir. Oranlar yuvarlanarak hesaplanmıştır. TÜM ÜNİVERSİTELERDEKİ TOPLAM ORAN: %48 E %52 K KOÇ ÜNİVERSİTESİ: %52 E %48 K SABANCI ÜNİVERSİTESİ: %62 E %38 K İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ: %52 E %48 K İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ: %48 E %52 K YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ: %45 E %55 K ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ: %55 E %45 K BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ: %50 E %50 K TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ: %52 E %48 K KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ: %43 E %57 K BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ: %55 E %45 K GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ: %49 E %51 K ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ: %58 E %42 K İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ: %63 E %37 K YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ: %53 E %47 K GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ: %44 E %56 K KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ: %55 E %45 K HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ: %45 E %55 K MARMARA ÜNİVERSİTESİ: %49 E %51 K İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ: %48 E %52 K İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - CERRRAHPAŞA: %49 E %51 K ANKARA ÜNİVERSİTESİ: %45 E %55 K GAZİ ÜNİVERSİTESİ: %48 E %52 K ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ: %43 E %57 K EGE ÜNİVERSİTESİ: %51 E %49 K DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ: %54 E %46 K İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ: %52 E %48 K ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ: %49 E %51 K ANADOLU ÜNİVERSİTESİ: %45 E %55 K AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ: %55 E %45 K ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ: %55 E %45 K ERCİYES ÜNİVERSİTESİ: %51 E %49 K FIRAT ÜNİVERSİTESİ: %55 E %45 K < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 10 Eylül 2024; 16:4:20 > |
ÜNİVERSİTELERDE CİNSİYET ORANLARI
-
-
Sabancıda kız yok heralde %62 ne
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ytünün 53 olma ihtimali yok
☹️
Ben de şaşırmıştım ama bunlar YÖK verileri. Yanlış çıkma ihtimali yok. 22229 erkek, 19546 kadın var. Yani %53,21 erkek, %46,79 kadın oranı var. Eğitim Fakültesi ve İİBF bu oranı artırıyor diye düşünmekteyim.
-
Okullarda tıp fakültesi veya sağlık bölümü olmayınca oran direkt erkek lehine dönüyor.
Tıp seçin arkadaşlar...
-
tip okuyan karidan bi cacik olmaz
-
ytüde sanat sinema foto falan tonla bölüm var
-
İtüde de konservatuar yok mu
Bu oranlara bakıp bölüm yazan yoktur umarım
GTÜ KİMYA
-
😎😎
forumda var bi tane illallah ettik zaten
-
Bölüm fark etmeksizin öğrencilerin %20si falan şunlara bakıp yazıyor
Bence baya bakan vardır. "Kızlar teklif ediyor" şehir efsanesine inanan hala çok var.
İki şey belirsizdir: Evrenin sonu ve ankaratıplının cinsiyeti. İlkinden emin değilim.
-Werner Heisenberg
-
BoĞun ve zorttudeki cinsiyetsizleri ve travestileri neden saymadınız da sadece kız erkek diye ayırdınız
-
Nüfus cüzdanı turuncuysa kız, maviyse erkektir. Yeni kimlik kartlarında ise Cinsiyet yazan yerde hangi harf yazıyorsa cinsiyeti o sayılmıştır. Anket değil bu, resmi veri sonuçta. Resmiyete göre ise 2 cinsiyet var.
-
Yine birinciyiz İTÜ çok büyüksün be. Oran farkını daha da açmak için en çok kız oranına sahip 4 fakülteden 3ünü ana kampüse koymayarak kampüs bazında birinciliğimizi pekiştiriyoruz neyse ki.
-
Onlar sayılmıyor galiba ben 3 yıldır okuldayım daha 1 konservatuvarlı görmedim zaten. Ne bir kulüpte ne birinin arkadaşı şaka gibi. Bir ara direkt konservatuvarın olduğu kampüse gitmiştim orada gördüm sadece belki kartları falan farklıdır ana kampüse giremiyorlardır.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
tip okuyan karidan bi cacik olmaz |
Benzer içerikler
- test kitabın basım yılı nasıl öğrenilir
- mert yiğit yıldız
- inşaat mühendisliğinden hangi bölümlere yatay geçiş yapılabilir
- yks 470 puan kaç bin
- gre sınavı örneği
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X