Şimdi Ara

Üniversitelerde devamsizlik nasıl işliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar üniversite devamsizlik nasıl işliyor. Bizim unide tum derslerden %70 devam zorunlulugun var derse fakat bazi arkadaşlarim dersin kredisine göre diyor devamsizlik lutfen aydinlatirmisiniz beni. Dersin kredisine gore mi %70 devamsızlık hakkim var nasil hesaplaniyor mesela 3 kredilik bi dersin kac hafta devamsizlik hakkı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversitelerde Devamsızlık Uygulaması

Üniversitelerde devam zorunluluğu, öğrencilerin akademik başarılarını sağlamak için önemli bir düzenlemedir. Devamsızlık hakkı ve hesaplama yöntemleri üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterebilir.

%70 Devam Zorunluluğu

Birçok üniversite, öğrencilerin derslere %70 oranında devam etmelerini şart koşar. Bu, bir dersin toplam ders saatinin %70'ini geçmemek anlamına gelir. Örneğin, 14 saatlik bir derste, öğrenciler en fazla 4 saat devamsızlık hakkına sahiptir.

Devamsızlık Hesaplaması

Devamsızlık hesaplaması, üniversitelerin belirlediği yöntemlere göre yapılır. Genellikle dersin toplam saatine göre hesaplanır. Örneğin, %70 devam zorunluluğu olan bir derste, 14 saatlik ders için devamsızlık limiti 4 saattir. Bu süre, dersin teorik ve uygulamalı saatlerini kapsar.

Devamsızlık Hakkı

Üniversitelere göre değişmekle birlikte, öğrencilere genellikle %30 oranında devamsızlık hakkı verilir. Bu, öğrencilerin öngörülemeyen durumlar, hastalık veya ailevi nedenlerle derslere katılamadıkları durumlarda kullanılır. Ancak, devamsızlık hakkını aşan öğrenciler, dersten kalabilirler.

Sonuç

Üniversitelerde devamsızlık uygulaması, öğrencilerin akademik başarılarını ve düzenli katılımlarını sağlamayı amaçlar. Öğrenciler, üniversitelerinin devamsızlık politikalarını dikkatlice incelemeli ve derslere düzenli olarak katılmaya özen göstermelidirler. Devamsızlık limitlerini aşan öğrenciler, dersten kalma veya akademisyen notlarının düşmesi gibi sonuçlarla karşılaşabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 3 hafta

• hocadan hocaya değisir

hurdacıya sor o bilir yanı uyan kardes
  • Leodex kullanıcısına yanıt
    +1

uygulama derslerininde 2 haftadır yani %20 si
  • Bender B. Rodriquez kullanıcısına yanıt
    bizde devamsizlik 4 haftaydi

• bizde %80 130 saat devamsızlık hakkın var
  • Afrika sucugu kullanıcısına yanıt
    Kardesim hocalar bizlik bisey yok diyor artik sisteme giriyolarmis.okul otomatik olarak devamsizliktan birakiyomus.

• quote:

Orijinalden alıntı: persia06

Kardesim hocalar bizlik bisey yok diyor artik sisteme giriyolarmis.okul otomatik olarak devamsizliktan birakiyomus.

Anneni yada babanı okula getirip sildirebiliyorsun sıkıntı çıkmıyor.

• Kredi olayını ilk defa duyuyorum.
  • persia06 kullanıcısına yanıt
    Okula gitmeyip nereye gittiğine göre değişiyor o sistem.
  • Hocaya bakıyor o iş, en azından PAÜ'de öyle. Güz döneminde 3 imza demişti bir hocamız, benim 4 imza eksik kaldı ama geçtim D2 ile, bırakmadı yani F2'den.
  • Zendo kullanıcısına yanıt
    :D ozel universitede boyle bi durum olur mu ustad eger dedigin gibiyse getirip sildireyim.devamsizliklarimi full ailemin yaninda kullandim zaten.

• Okudum ve işsiz kaldım. Siz okumayın

• persia06 kullanıcısına yanıt
    Üniverstede ne ailesi, hocaya rica edin, geçirirse geçirir.

• Yüzde 70 devam zorunluluğu var bu da 4 haftaya tekabül ediyor. Kredi olayı ile alakası yok.
  • Bizde bi devam zorunluluğu yok özellikle kitle derslerinde. Bölüm derslerinde quiz falan varsa mecbur gidiyosun tabi haftalık. Bazı derslerde hocalar kendileri yoklama alıyolar bakıyolar az gelmişsen falan geçirmiyolar
  • 5 Hafta bizde 5 den sonra kalıyorsun , hukuk için konuşursam seçmeliler fln yoklama alıyor ama puanlamada %10 fln katkı sadece dekanlık istemiyor yoklama listelerini istersen gelme...

• Bizde 5. haftayı yaptığında kalmış oluyorsun. Yani 4 hafta hak var fakat hocalar baya esnetir bizde. Bazıları hiç önemsemiyor, bazıları derslerin yarısına girin yeter diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8D8ACBB0 -- 24 Nisan 2016; 18:40:21 >
  • Resmi olarak üniversite mevzuatında yazar ne kadar olduğu. Ancak çoğu hoca şu kadar imza atmanız yeterli dilyebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.