Şimdi Ara

'üniversitelerde evrime inananlar ağırlıkta olduğuna göre teori doğrudur' mantığı doğrumu?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    adam çıkmış, Allah'a kesin olarak inanırım diyenin insanlığından şüphe ederim diyor, sonra da bana ispatla diyor, bir de "evet bekliyorum" tribine giriyor
    sen önce karşındaki insanlara saygı duymayı bir öğren. kimse sana bir şey ispatlamak zorunda değil. sen kendi insanlığını bir ölç, kendinle meşgul ol sonra başkalarının insanlık derecelerini ölçersin
  • Allah'ın varlığı bir "inanç" tır. Ne varlığı kanıtlanabilir ne de yokluğu...Bilimsel olarak kanıtlanmayan hiçbir şey yoktur fikri de bir "inanç"tır. Bunun da doğruluğğu veya yanlışlığı kanıtlanamaz.
    Şimdi sen bunları anlamaya çalış, sonra ikinci dersimize gececeğiz.

Ders 2: İnsanlarla terbiyeli ve saygılı bir şekilde nasıl tartışılır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: neverlate

Allah'ın varlığı bir "inanç" tır. Ne varlığı kanıtlanabilir ne de yokluğu...Bilimsel olarak kanıtlanmayan hiçbir şey yoktur fikri de bir "inanç"tır. Bunun da doğruluğğu veya yanlışlığı kanıtlanamaz.
    Şimdi sen bunları anlamaya çalış, sonra ikinci dersimize gececeğiz.

Ders 2: İnsanlarla terbiyeli ve saygılı bir şekilde nasıl tartışılır?

@derkin;
    Burada işler böyle yürümüyor.
    Özünde söylediklerine katılsam da tarzın kastını aşıyor. Tarzın, fikirlerinin doğruluğunun tartışılmasını önemsiz kılıyor. Haberin ola...

• Redstorm,bütün problemimiz doğru anlaşılmak...ve anlatmak...
    Açıklaman için teşekkür ediyorum.
    quote:

Tarzın, fikirlerinin doğruluğunun tartışılmasını önemsiz kılıyor

Bu şu ana kadar gördüğüm değerlendirmelerin en güzellerindendi.Beni de bağlar herkesi de...

Derkin'den alıntı
    quote:

İnsanlığından şüphe duyarım yanlış bir kavram oldu

Derkin arkadaşım;

Cevab vermeyi düşünmüyordum.Fakat bu ikrarınızı olumlu bir gelişme addederek değerlendirdim ve sorunuzun cevabını aşağıdaki adreslerde akarahmet nickli yazılarda oldukça geniş verdim.Bunlar daha önce yazdıklarımızın yüzde biri bile değil.Buralardaki incelemeniz ''çelişki'' niteleminizden de sonsuz uzakta olduğumuzu sanırım açıklamaya yeterli olur.

http://forum.donanimhaber.com/m_5603323/mpage_2/key_//tm.htm#5638049
    http://forum.donanimhaber.com/m_5189143/mpage_8/tm.htm

İncelemenizin yararlı olacağı ümidindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akarahmet -- 3 Şubat 2006 16:42:58 >

• Bir zamanlar kilisenin dünyanın dönmediğini, güneş ve evrenin dünya merkezinde döndüğünü söylemesi ve bunun aksini savunan bir bilim adamını yakmak istemesi gibi... Değişen çok bişey yok. Bilim ve din çatışmaya devam edecek. Birisi dogma. Kabul edeceksiniz ve iteat edeceksiniz. Diğerinde her gün bir önceki günden daha ileriye gitmeniz gerekir ve mutlak bir gerçek hiç yoktur. Belki bir gün tanrıyı da bulacaktır ama onu bulmadan kabul edemez bilim. Doğrusuda bu, ama zor olanda bu zaten.
    Kilisenin gazabından kurtumak için Galileo dünyanın dönmediğini kabul etmişti. Ama kapıdan çıkarken söylediği sözü sanırım bir çok kişi biliyordur. "Ben desemde demesemde dünya dönüyor. Benim söyleyip söylemem birşeyi değiştirmez." Bilim adamları zaten Evrim tartışmaların içinde çok fazla yok dikkat ederseniz. Daha çok Anti evrimciler (Çoğuda Adnan Hocanın bu konuda bilimsel kitaplarını okuyarak!) buralardalar. Ateşli ateşli evrimin olmadığını haykırmaya çalışıyorlar ulaşabildikleri herkese. Buna inanmak istiyorlarsa inansınlar ama bunun kendi görüşleri olduğunu unutmamaları gerekir. Bu sadece onların görüşü. Aynı din gibi. Dünyada 1 milyar civarında müslüman insan var. Geri kalan 5 milyara yakın insan (ki bunların tamamı sorgusuz sualsiz cehenneme gidecekmiş diye duydum) başka dinlere, inanıyor. İnanmak serbest...

• ben evrime inanıyorum Allah ın varlığınıda tüm kalb,mle desteklşiyorujm bu ikisi çelişen şeyler değil . evrime karşı çıkanlar insan maymundan gelmez dfiyip bunu kanıtlıyorlar oysa darwin bile insan maymun dan gelir dememiştir bu ikisinin ortak bir ataları olduğunu savunmuştur.
    evrim ise bilimsel desteklerle büyük oranda kanıtlanmıştır. insanlar bilip bilmeden konuşuyor
  • arkadaşlar bu konuda sık sık yapıldığı gibi elmalar la armutlar karıştırılmış. Derkine Cevap. Bilimle inanç tamamen ayrı konulardır. biri kalbe diğeri beyne hitap eder. Aşık olduğun bir kıza bunu ispatlayamazsın ancak aşkını hissettirebilirsin Tabi eğer kızın da hissetmeye duyarlı bir kalbi varsa çünkü bu laboratuvar ortamında test edilebilecek bir şey değil. Tıpkı bunun gibi Allah kendisini hissedecek kadar kalbi incelmiş kullarına yeryüzündeki bütün ahenkle kendi varlığını hissettirir. "Şüphesiz Düşünenler İçin İbretker vardır." Kur'an-ı Kerim.
    Hem Evrime hem de Allaha inanmak çelişkidir. Tabi eğer evrim ,darvin felsefesi ve İslam inancı iyi bilinirse. Darvin temelde evrimin yeryüzünde milyonlarca yıllık bir süreç sonunda uygun şartların oluşmasıyla ( Yani tesadüfen veya kendi kendi kendine) gerçekleştiğini savunur. Evrimin tek temeli insanın yaratılışı üzerine değil dolayısıyla. yani diğer tüm canlılar da bu şekilde varoldu ki darvin bütün canlılığın kaynağı olarak bir su birikintisini gösteriri İslam inancı ise bütün bunların kendi kendine varolamıyacağı dolayısıyla bir yaratıcı kudrete ihtiyaç duyulduğu fikri üzerine kurulmuştur. Mesele basit şekliyle böyledir.
    "Artık Dileyen inkar eder dileyen iman eder" Kur'an-Kerim

• Siz dünya denen gezegende canlıların gelişim ve değişimini bilimsel metodlara ve bulgulara
    dayayarak açıklayan bir teoriyi yok dediğiniz için yokmu olacak
    Şunu unutmayın sizin gibi tipler yüzünden islam dinide zarar görüyor
    1- akla uygun olan herşey dine de uygundur
    2- akla aykırı olan herşey dine de aykırıdır
    birde bu ikilemler ışığından bakın
    evrimsel gelişim süreci ve doğal ayıklanma teorisi hiçbir dine aykırı deyildir
    aksine bu bilimsel yaklaşımın dinlere aykırı olmasını hıristiyan aleminde papazlar sağlamış
    islam aleminde de mollalar ulemalar sarıklıkar sağlamıştır.
    çünki bu gelişme onların önünün tıkayacak dinden elde ettikleri gücü zayıflatacaktı
    aynı molla ulema takımı (din gücünü toplum üstünde kullanan kesim)
    tıptaki ilerlemeleri 'insan bedeni allah tarafından yapılmıştır onu kesmek doğramak büyük günahtır diyerek,
    teknolojideki gelişmeyi uçmak kafir ve şeytan işidir diyerek
    yine matbanın gelişimini kuran elle yazılmalıdır yoksa günah ve dine aykırıdır diyerek engellemedilermi? daha binlerce örnek var bugün günümüzün molla ulema takımıda aynı kafayla hergün biçok şeyi dine aykırı bulup bundan ne çıkarlar sağladığının farkında deyilmisiniz
    Din hiçbir bilimsel gelişmeye karşı çıkmaz hiçbir gelişmenin önünü tıkamaz Din adına Allah adına laf etme yetkisini kendinde gören ve fetva veren adamlar yapar bütün bunları galileo ya dünya dönmüyor evren dünyanın etrafında dönüyor dedirten zihniyetle çelebiyi Uçtun diye zindanlara atan zihniyet aynı zihniyettir siz darwinle uğraşacanıza bu din ve allah adına iş yapma yetkisi olduğunu ileri süren ve bu yetkiyi kullananlarla uğraşın
    darvin dinsiz olabilir türk düşmanı da olabilir bu onun teorisinin yanlışlığını göstermez ve evrim teorisi ne yazıkki doğru bir yaklaşımdır bugün dünyadaki yaşam süreci bu şekilde açıklanabilmektedir
    eldeki tüm bilimsel verileri bulguları kullanarak siz farklı bir teori geliştirdiyseniz buyrun açıklayın
    bilimsel kürsülerde tartışılsın kabul edilsin tutup bilmem hangi ayetten bilmem kimi ulemanın yorumundan falan yola çıkarsanız size sadece gülerler
    evet gülerler
    yaratılış teorisi diye size yutturdukları şeyin hiçbir bilimsel bulgu ile ilişkilendirimediğini kaynağını sadece dini öğretilerden aldığını ve hiçbir bilimsel kürsüde asla ciddiye alınmadığını sakın unutmayın eğer bazı dini yayınlarda veya dinci yazarların yazılarında yaratılış teorisinin bilimsel ispatı falan gibi zırvalıklara raslarsanız asla inanmayın çünki hiçbir bilimsel makaleye dahi konu olamamş zavallı bir teoridir ve özellikle yaratılış teorisi islama aykırıdır çünki bilime ve gelişmeye aykırı olan birşey dine de aykrıdır"
    müslüman ülkelerin su 20. yy daki içler acısı durumuna bi bakın

• quote:

Orjinalden alıntı: was

Yüzbin karga bir keklik etmez.
    Fakat karga ve kekliğin tanımı nedir?
    Örneğin Suudi Arabistan'daki tüm bilim adamları yaradılışçıdır! Çin'dekiler de Budist!
    O halde ipi Çinliler göğüsler, malum en az 10 milyon bilimadamı vardır herhalde Çin'de!

Sudi arabisatnadaki bilim adamları yaratılışcı deyildir
    çindekilerde
    dünyanın hiçbir yerindeki bilim insanları yaratılışçı deyildir.
    yaratılışçı olsalardı bilim adamı olamazlar bilim üretemezlerdi
    "İnsanlık anlayamadığı şeyleri reddetmek yerine araştırmayı seçen insanlara sahip olmasaydı; bugün magaraya sığınmayı bile akıl edemiyor olarak yaşamaya çalışırdık.
    Aslında bugüne gelemeden neslimiz tükenirdi" bu söz anlayana herşeyi anlatıyor
    eğer insanlığın tamamı yaradılışçı mukeddaratcı ve reddedici olsaydı bugün insanlık diye bişey olmayacaktı
    Bu evrim teorisi özellikle Dincileri neden bu kadar acıtıyor anlamış deyilim
    Kuranda ve İncilde Anlatılan Yaratılış Evrim teorisine aykırı deyilki??
    evrim teorisine aykırı olduğunu ispat etmek için yırtınan ulema takımı varki bunların kurdukları felsefe ve üzerine oturdukları hükümranlığın çökmemesi için yırtınmaktadırlar. yüzlerce yıldır ürettikleri onbinlerce sayfa hurafe yalan dolanın bir anda silinmesi ve kurdukları cıkar-güç ilişkişsinin yıkılacağından korkmalarındandır. bu takımın uydurduğu yaratılış teorisi denen zırvalık asıl islama aykırıdır.
    Aynı yaratılış bölümü incil dede vardır ve hıristiyanlar bu kadar yırtınmamaktadır.
    bu biraz şuna benzemektedir
    Kilise Dünay üzerine felsefe yaparken Dünyanın düz olduğunu ve sabit durduğunu benimsemiş (Tabi bi şekilde incille ilişkilendirip işi sağlam kazığa bağlamış) bu yüzlerce yıl böle kabul edilmiş sonra bilim adamlarının bulguları hep dünyanın yuvarlak olduğunu ve döndüğünü söylemeye başlamış
    ne olmuş sonunda kilise ne kadar yırtınsada sopnunda kabul etmiş DÜNYA YUVARLAK VE DÖNMEKTEDİR
    Şimdi Evrim teorisine karşı çıkmak dünyanın yuvarlaklığına ve dönmesine karşı çıkmak gibi bir şeydir. Bu dinci (Din satan adamlar)takımının arkasından gidecemize kuranda Evrim teorisinimn nasıl açıklandığını arayalımda Güzel dinimizi gerçeklerle ve bilimle ters düşer hale getirip Kilisenin maskara olduğu gibi maskara olmayalım derim.

• Orjinalden alıntı: egeharita

Orjinalden alıntı: was

Bu evrim teorisi özellikle Dincileri neden bu kadar acıtıyor anlamış deyilim

Dinci ( Dini satan) gibi ağır bir ifade kullanmış olmana rağmen sorunun cevabını yukarda oldukça net verdiğimi sanıyorum. İslam bilime karşı değil. senin dünyanın yuvarlaklığı kadar dediğin kesnliğin varolmadığını pekala sen de biliyorsun. ya evrim teorisinin altında yatan materyalist felsefeyi bilmiyorsun ya da daha kötüsü...
  • quote:

Orjinalden alıntı: zengin_47
    Dinci ( Dini satan) gibi ağır bir ifade kullanmış olmana rağmen sorunun cevabını yukarda oldukça net verdiğimi sanıyorum. İslam bilime karşı değil. senin dünyanın yuvarlaklığı kadar dediğin kesnliğin varolmadığını pekala sen de biliyorsun. ya evrim teorisinin altında yatan materyalist felsefeyi bilmiyorsun ya da daha kötüsü...

Dinci neden ağır oluyor
    Doğrudur, dinci, aynı çaycı kitapcı gibi din satıcısı din taciri dir
    Ben müslümana asla dinci demem Din satanlara din tacirlerine dinci derim
    evrim teorisi bu gün için bir teori yani varsayımdır bu doğru
    ama ele geçen bütün veriler gün geçtikçe bu teoiyi destekler nitekiltedir
    500 -600 sene evvel dünyanın yuvarlakmı olduğu döndüp dönmediği de kesin deyildi
    kepler galileo gibi adamlarda bir teorem olarak ortaya atmışlardı
    Bir zamanlar Hiristiyanlığın karar ve uygulama merkezi kilise
    İncile dayandırarak Dünyanın Sabit olarak evrenin merkesinde durduğu ve tüm evrenin onun etrafında döndüğünü söylemekteydi.
    bunda incile bi şekilde dayandırdı
    Yüzlerce yıl buna böyle inanıldı iman edildi hıristiyan aleminde
    sonra "aklı evvel" bazı bilim adamları bunun böyle olmadığını mırıldamaya başladılar
    Kilise elindeki DİN gücünü kullanarak bu "melunları" diri diri yaktı derilerini yüzdü ve bunları Allah ve Din adına yaptı Mutlu oldu
    Ama dünyanın dönmesini engelleyemedi
    Dünya dediğimiz gezegende Yaşam Formları, Darwin denilen "melunun" ve onun takipcisi bilim adamı denilen "hainlerin" dediği gibi
    geliştiğine dair önemli bulgulara ulaşılmştır. bu anlatıma ve açıklamayada Evrim teorisi adını takmışlardır.
    Oysa Bizim Ulema Molla sarıklı-Pöçüklü takımı Başka bi teori geliştirmiş Bunu Bi şekilde Kuran a Dayayarak İşi sağlama almıştır)
    Bu ürettikleri düşünce kırınrtısına da yaratıdılış teorisi demişlerdir.
    BuGezegende bulunan hiç bir maddi delil bu teoriyi desdeklememektedir. aksine Bulunan her yeni delil Darwin denen "Mel'un" adamı ve diğer bilim adamlarını destekler niteliktedir.
    Biz bu adamları Diri diri yakarak derilerini yüzerek Hapislerde süründürerek Bir kaç yüz yıl daha idare ederiz
    saltanatımız sarsılmaz
    peki yüz yıl sonra evrim teorisi tartışılamaz gerçeklik olarak kesinleşirse yani dünyanın dönmesi kadar net
    O zaman ?????
    O zaman İslam yanlışmı denecek ne edilecek?????

Evrim teorisi 19. yy ortalarında 20. yüzyılın başında ortaya çıktı daha bebek. Büyüyecek gelişecek ve netleşecek bunu unutma

bilimsel kesinlikler çok uzun bir süreç alır

Arşimet suyun kaldıma gücünü farketti ama birleşik kaplar ve sıvı mekaniği-dinamiği 1500 senede gelişip oturdu "halen yeni şeyler eklenmekte" bunu unutma

Niwton yerçekimine ilişkin ilk ipuçlarını yakaladı. bu gün madde-kütle-çekim fiziği kuantum mekaniği vs. üzerinde hala fırtınalar kopmaktadır bunu unutma

Bilime karşı gelerek din savunulmaz ancak rezil edilir bunu hiç unutma

Eğer iyi Bi iş yapacaksan Aç Kuranı Evrim teorisi ile uygunluk ara

Dünyanın yuvarlak olduğuna dair ipuçları ara

Rüzgara karşı işemekten vazgeç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeharita -- 6 Şubat 2006 22:40:22 >

• abi illaki editleyeyim mi yazımı.TEKRAR BELİRTİYORUM.İNsanlığından şüphe duyarım yanlış bir kavram oldu.Kusura bakmayın.Başka bir şey ama açıklayamıyorum.Siz hala aynı şeyi tartışıyorsunuz.(umarım bu yanlışımı artık konu içine çekmezsiniz)

zengine cevap ; evet aşkı kanıtlayamazsın çünkü aşk soyut bir kavramdır.Bunu Yaratıcı ile ilişkilendirirsen ben sana yaratıcıdamı(Allah-tanrı-öküz-putlar veya herhangi bir yaratıcı herkes için farklı bir şey) soyut derim.Veya sevgi akıl soyut yaratıcıdamı soyu derim.

Benim demek istediğim şu ;
    bir şeye kesin demek için onun ispatlanması(bkz:ispatın anlamı) lazım.İspatlanmayan şey e inanılır.Bu durumda evrimin veya yaratıcının olduğu inanca bağlıdır.Bu da en fazla %99,99999 olarak nitelendirilebilir.İslam dinide derki Allahınızdan bir zerre ile şüphe ederseniz mümin,müslüman olamazsınız.Görmediğim duymadığım koklamadığım bir şeye kesin diyemem.Kesin demezsem müslümanlıktan atılırım.Benim sorunum işte bu.Bu çelişkiyi çözebilen bir arkadaş var ise banada yardım etsin(kalkıp kimse bana etrafına bak bunları sadece yüce bir güç yaratabilir demesin.Bende o yüce gücün Allah olduğunu nerden biliyorsun diye sorular sorarım)
    Ahhhh Ahhh hayat çelişkilerle dolu.
    SÜrçü lisan ettiysem affola.Bir dahaki sefere kelimelerimi özenle seçmeye dikkat ederim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.