Başbakan Erdoğan, Edirne'de yaptığı konuşmada "Üniversitede sınırsız af diye bir şey yok. Bundan sonra buna müsaade etmeyeceğiz. Belli bir yılda üniversiteyi bitiren bitirecek. Sınırsız af verdiklerimiz üniversiteleri terör alanına çevirdiler" dedi. Başbakan Erdoğan, özetle şunları söyledi: Kardeşim 6 yılda bitireceksin bitir, 7 yıl, 8 yıl, 10 yıl... Böyle bir şey mümkün mü...Öğrenci öğrenciliğini bilecek. Artık hedef koyuyoruz. Onun yasasını hazırlıyoruz. 6 yıl, 7 yıl. Bitirdin bitirdin. Bitiremedin güle güle... Ne yazık ki, bir çok terör olayına karışan kişiler bu tür aflardan yararlanmak suretiyle okullarımıza zarar veriyor.
"OKUMAYI DEĞİL PROVOKEYİ DÜŞÜNÜYORSUN"
Üniversitelerde defalarca af ilan ettiklerinin altını çizen Erdoğan, "Ama bu aflarda yolsuzluklar vardı. Şu anda sınırsız bir af diye bir şey tanımıyoruz. Çünkü sınırsız affı verdiğimiz öğrenciler üniversitelerimizi terör alanına çevirdiler. Bundan sonra buna müsaade etmeyeceğiz. Belli bir yılda üniversiteyi bitiren bitirecek. Bitiremeyen kusura bakmasın. Artık diyor ki ben nasıl olsa üniversite öğrencisiyim. Kardeşim 6 yılda bitireceksen bitir. 7 yıl, 8 yıl, 9 yıl, 10 yıl sınırsız böyle bir şey olur mu? Bütün bu adımlarla birlikte bizler şunu iyi bilmemiz lazım. Öğrencilik bir hedefe kilitlenmektir. Öğrenci terör alanına üniversiteyi çeviren değildir. Öğrenci öğrenciliğini bilecek. Okuyacak okulunu bitirecek. Bu ülkede bu millet kendi vergisiyle, parasıyla, her şeyiyle seni okutuyor, yetiştiriyor. Sen ise okumaya değil tam aksine bir alanı provoke etmeyi düşünüyorsun. Onun için de artık hedef koyuyoruz. Şimdi onun yasasını hazırlıyoruz. 6 yıl, 7 yıl. bitirdin bitirdin. Bitiremediğin takdirde artık güle güle. Ve bir çok eylemlere bir çok terör eylemlerine karışmış olanlar ne yazık ki bu tür haklardan istifade etmek suretiyle okullarımızı çok berbat duruma getirdiler. Artık bunlara fırsat vermeyiz. İstiyoruz ki bu ülkenin gençliği gerçekten bilgisayarına kilitlensin. Kitabına kilitlensin ve diğer ülkelerle yarış eder hale gelsin. Bunu başarmamız lazım. Bu adımları atarken harç dediler harcı kaldırdık. Üniversitelerde şu an harç alınmıyor. Harcın kalkmasını isteyen o malum çevreler hala terör estiriyorlar. Üniversitelerde harç alınmıyor böyle bir şey yok. Devletin üniversitelerinde harç alınmıyor. Hangi üniversitelerde alınıyorsa bize söyleyin biz gereğini yaparız, böyle bir şey yok. Hiçbir üniversitede harç alınmıyor" şeklinde konuştu.
İYİ DE KARDEŞİM O ZAMAN ÜNİVERSİTELERE DE YAZI GÖNDERECEKSİN BU ÇOCUKLARI O KADAR ZORLAMAYIN DİYE BEN DAHA BİRİNCİ SINIFTAN YOK BAĞLI DERSTİR YOK ORTALAMA KÖTÜ İKİ YIL UZATTIK BİZİ DE KAPSAYACAKSA BU UYGULAMA DİREK BIRAKIP GİDELİM YAPACAK BİŞEY YOK SAKIN BENİM TEMBELLİĞİMDEN OLDUĞUNU DÜŞÜNMEYİN BENİM DURUMUMDA BENİM TANIDIĞIM EN AZ YİRMİ KİŞİ SAYABİLİRİM BU OKULDA İKİ ÜÇ YIL UZATMAK HOCALARIN GELENEĞİ HALİNE GELMİŞ NERDEYSE KAYIPSIZ BİTİREN YOK GİBİ...
cok merak ettim zaten 6inci yilinda olan kisileri kapsiyormu bu???
cengizhan66
kullanıcısına yanıt
detaylar net değil daha
daha evvel 7 yıl değilmiydi 2 sene için af yaptılar sonra sınırı düşürdüler çok saçma
Siz hala ciddiye alıyor musunuz şu herifi daha 2 hafta önce ne saçmalıyordu,öğrenci evi-sokuş pompa muhabbeti çeviriyordu
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme