Şimdi Ara

Üniversiteliler Not Ortalamanız Kaç?Dersler ne alemde (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
9.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SeRo-34

quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

Orijinalden alıntı: One Shot One Kill

quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

bizde de ortalama kasılmıyor valla.
    mesela calculus1, kimya, tarih
    bu ve bazı derslerde en yüksek not benimdi bölümde. calculus bb, kimya ba, tarih ba geldi.

çan var gibi de yok gibi de. ortalamaya göre genelde belirleniyor not. ama hocanın keyfine bakıyor not sistemi.

şöyle diyelim, dif dersini veren hoca, ortalama 35 iken, 46 not ile bana dc verdi. cc ve üstü alan %10luk bir kısım vardı. cc'yi 55'e verdi.
    aynı adam bu dönem, 105 kişiden 90'ını f'ledi.

çan nasıl bir şeydir bilmiyorum ama hayatta f getirmeyeceğim kesin

Tamamen hoca belirliyor bizde de çan var ama hoca yaparsa Hoca geçme notunuz 60 dedi.Ortalaması 75 olan adam BA aldı 60 üstüne çan yapmış nasıl oluyor bilmiyorum ama normalde 75 BB bizde.

benzer bir olay galiba.
    keşke hep çan olsa. ortalamanın altına inmemekle ünlüyümdür, hayatta ff getirmem

Böyle çan olmaz olsun

Bizdeki en iyiisi baba. Hocanın yaptığı tek şey vize ve final notlarını pc ye girmek gerisini bilgisayar hallediyor .Bilgisayardaki sistemde öğrenci dostu maşallah

çok ilkel şartlar gibi görünüyr

ama bazen yararı da oluyor, nadir olmakla beraber.

mesela, mühendislik ekonomisi.
    ortalama 42, hoca 25'e dd, 41'e cc verdi.

dinamikte ortalama 44, dd 25, cc 39.
    gerçi bu hoca odtü'den geldi, misafir diye bir kıyak geçti galiba

tabi olumsuz örnekler de bol miktarda var

21 ortalamada 30'a dd, 50'ye cc verenler falan, 105 kişiden 90'ını FF'leyen
    denge yok en azından.

• İktisat bitti bu sene 2.26 ortalamayla. Sınavlar bitmiyo tabi gelsin banka sınavları
  • 1. yarıyıl 2.43
    2. yarıyıl 2.23
    ortalama 2.33 şu an mat2 FF :D
  • genel not ortalamasi 1.78 makine mühendisligi zaten 1sene sinifta kalmistim
    yaz okulunda isi transferi 1-2 makine elemanlari cc düsmez ise 3. sinifa yine merhaba :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcpratik_editor

Not ortalaması ve Öss puanınızın ortalaması alınıyor. Örneğin benim geçtiğim dönemde %45 ortalama ve %55 Öss puanı öne çıkıyordu. Burada dikkat etmeniz gereken ortalamanızı olabildiğince yükseltmek, okulun kontejan durumu ve en önemlisi başvuran diğer adaylar. Umarım bu denklemin içinden başarıyla çıkarsınız...

Şimdi öyle değil ama. Şimdi tüm adaylar not ortlamasına göre sıralanır en yüksek olanları kontenjana göre seçerler. Ortlaması aynı olanlar varsa öss puanına bakılır yüksek olan alınır.
  • İlk dönem böyleydi şükür hepsinden geçtim

Üniversiteliler Not Ortalamanız Kaç?Dersler ne alemde

2.dönem notları henüz girilmedi girilince onlarıda koyarım buraya
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeRo-34

quote:

Orijinalden alıntı: pcpratik_editor

Not ortalaması ve Öss puanınızın ortalaması alınıyor. Örneğin benim geçtiğim dönemde %45 ortalama ve %55 Öss puanı öne çıkıyordu. Burada dikkat etmeniz gereken ortalamanızı olabildiğince yükseltmek, okulun kontejan durumu ve en önemlisi başvuran diğer adaylar. Umarım bu denklemin içinden başarıyla çıkarsınız...

Şimdi öyle değil ama. Şimdi tüm adaylar not ortlamasına göre sıralanır en yüksek olanları kontenjana göre seçerler. Ortlaması aynı olanlar varsa öss puanına bakılır yüksek olan alınır.

Boğaziçi kabul şartları çok vicdansız 3.80 ortalama ve 330 öss barajı koymuşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Marool

Mak.Müh DEU 2.2 :) bakalım daha fizik2 + teknik resim 2 nin acıklanmasını bekliyoruz :D fizik te zaten finaller okunmuyor ordan bi cc bb tek.res 2 den bi BA ucarım :D
    HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN :)
    anlam veremediğim olay ; mat 2 hocası ortalamayı 12 den niye 40 a çeker ? ki olduğumuz sınavlar 125 puan üzerindedir !

Hamza BULUT mu Süleyman Şafak mı? Hamza ise hiç sorgulama ben daha o adamın yaptıklarından anlam çıkartanı ne gördüm ne de duydum.
  • 2.84 mak1
    erciyes

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatcn -- 25 Haziran 2010; 14:58:37 >
  • Son kalan derste açıklandı.

Bölüm: Makina Müh.
    Üniversite: Tekirdağ Namık Kemal

1. Dönem: 3.43
    2. Dönem: 3.39
    Genel: 3.41
  • Bu da benim son iki dönemin notlar . Bu dönem sadece yapı statiği 2 bütünlemeye kaldı haftaya geçicem inşallah onu da Celal Bayar ünv. İnşaat müh. 3. sınıf bitti hadi hayırlısı

Üniversiteliler Not Ortalamanız Kaç?Dersler ne alemde

Transkripteki not ortalamam 68

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogii -- 22 Haziran 2010; 13:43:42 >

• arkadaşlar benim 2. dönem 3.45 cumulative de 3.39 geldi... odtü kkk elektrik elektronikteyim

ITU veya YTU elektriğe geçiş yapabilirmiyim ? geçiş için ne lazım başvurular ne zaman başlıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: melihersoz

arkadaşlar benim 2. dönem 3.45 cumulative de 3.39 geldi... odtü kkk elektrik elektronikteyim

ITU veya YTU elektriğe geçiş yapabilirmiyim ? geçiş için ne lazım başvurular ne zaman başlıyor ?

Mümkün değil 4.00 getirsen bile belki derdim...
  • neden ?
    quote:

Orijinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR

quote:

arkadaşlar benim 2. dönem 3.45 cumulative de 3.39 geldi... odtü kkk elektrik elektronikteyim

• quote:

neden ?
    quote:

quote:

Millet boşuna mı alıyor 340-350 puanı. Tabi ki almazlar senin o ortalamanı alan binlerce insan vardır. Kocaeli Üniversitesinden geçenler bile 3.80-4.00 arası notlar alarak Yıldız Teknik'e geçebilmişler. En azından 320 eski sistem puanı alman gerek.

• Valla gayet yeditepeden falan almışlığıda var yıldız elektriğin, ayrıca bizim aldığımız eğitim iddia ediyorum ki kocaelindende, yıldızdan da daha iyidir buraya, yıldıza gelmek istememin tek nedeni son zamanlar maddi problem yaşamamız. Yoksa ben okulumdan memnunum sonuçta odtü ayrıca sanılanın aksine gayet iyi puanlar alıpta össden ama odtü ankaraya giremediği için odtü kkk ya gelen insanlarda var.
  • quote:

quote:

neden ?
    quote:

quote:

Millet boşuna mı alıyor 340-350 puanı. Tabi ki almazlar senin o ortalamanı alan binlerce insan vardır. Kocaeli Üniversitesinden geçenler bile 3.80-4.00 arası notlar alarak Yıldız Teknik'e geçebilmişler. En azından 320 eski sistem puanı alman gerek.

Bazı şeyleri yanlış biliyorsun dostum. Şimdi sen çevre mühendisliğini kastediyorsan yıldızın bu bölümüne geçmek için en az 3.8 ortalama gerekiyor.Çünkü çevre kolay bir bölüm ortalama rahat kasılır. Fakat diğer bölümlerde daha farklı ortalamalar. Özellikle metalurji ve makina bölümlerinde dediğin 3.8 ve 4 ortalamaları yapmak kolay değildir ki her üniversitede çan yok olanda da hoca kendi uyguluyor ondada en yüksek notu almak yine kolay değil. Herkesin sistemi farklı çoğunda da kolay olmuyor en yüksek notu getirmek. Ha çalışırsan ciddi ciddi getirirsin ama normal çalışmaya çok zorlanırsın. Yıldızın makina bölümüne 4.0 ile eçen çok çok az kişi vardır. Makina ortalamaları düşük.

Ortalaması yüksek bölümler: Elektirik Elektroinik 1 sınıf , elektronik haberleşme 1. sınıf , bilgisayar 1. sınıf .

Makina ve metalurji de ise daha düşük ortalamalar var. Ha yine 3.7 3.8 yapan oluyor onlarda 1. sıradan giriyor zaten. Elektronik ve bilgisayarda falan 3.6 3.7 yapıp ytü ye geçme ihtimalin yüksek.

Diğer bölümler hakkında ise pek bilgim yok.

• Yıldız Teknik Üniversitesi yine diğer üniversitelere göre insaflı ama bir tane bölüme sadece 3-4 kişi alıyorlar. DEdiğim gibi ÖSS puanı çok önemli. 270 puan alan adamı ne olursa olsun almazlar bence. Ben bunu küçümseme amaçlı söylemiyorum yanlış anlaşılmasın.
    Dediğim gibi yüzlerce hatta binlerce kişi aynı üniversiteye yatay geçiş ile geçmek isytiyor. Mecburen elemek için ÖSS puanına da bakılacaktır...
  • quote:

Yıldız Teknik Üniversitesi yine diğer üniversitelere göre insaflı ama bir tane bölüme sadece 3-4 kişi alıyorlar. DEdiğim gibi ÖSS puanı çok önemli. 270 puan alan adamı ne olursa olsun almazlar bence. Ben bunu küçümseme amaçlı söylemiyorum yanlış anlaşılmasın.
    Dediğim gibi yüzlerce hatta binlerce kişi aynı üniversiteye yatay geçiş ile geçmek isytiyor. Mecburen elemek için ÖSS puanına da bakılacaktır...

öss puanına ortlama eşitliğinde bakılıyor. bizim fizik 2 hocamız 11 yıldır yıldız da görevli. Onun dediğine göre ortalamalar sıralanır. en yüksekten başlanır kaç kişi alıncaksa. ortalama eşitliği varsa öss puanına bakılır. Diğer türlü öss puanı çok düşük bunun bunu almayalım gibi birşey yok. Varsada bunu yatay geçiş yönetmeliğinde belirtirler. Misal osmangazi diyorki , senin girdiğin sene aldığın öss puanın , benim taban puanımın en fazla %10 altında olabilir diyor. Ve belli bir limit koymuş oluyor böylelikle. Ama yıldızda böyle birşey yazmıyor. Ki her üniversite kendi yönetmeliğini kendi sitesinde yayınlar. Eğer yönetmelikte belirtmemişse bu kuralı uygulamıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeRo-34 -- 22 Haziran 2010; 22:01:54 >

• Neyse o zaman umarım geçiş şansını yakalar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.