Şimdi Ara

Üniversitenin ilk günü (Tecrübeliler doluşun!) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
9
Favori
5.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • phosphophyllite kullanıcısına yanıt
    İlkokulda bitmedi mi o muhabbet
    Koca koca prof bana 72 yaprak kareli defter al derse kahkahayi basarim hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • qözüme kestirdiqim kizin önünü qeser beqlrm.

Neyi beklerim blr msn ?

Teklif etmesini.

Sonuçta unide kızlar teklif ediyor hatta gevurlar bunun için bir kelime bile bulmuşlar.

UNISEX

• pipola P kullanıcısına yanıt
    Here ı am how do u do diyerek dady finger şarkısına girmek daha mantıklı çocuk seveni herkes sever

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okula gırıyorsun sınıfını buluyorsun ve olaylar kendılıgınden gelısıyor. Heyecanlanmana gerek yok. Herkes senınle aynı durumda olucak. Bazıları lıse kafasından kurtulamayacak. Zaten hocalar burası lıse degıl artık unıversıtelısınız gıbılerınden konusmalar yapacak :) Sınıfın zaten 2 - 3 ıcınde IQ sevıyesı ve kültür sevıyesı ortaya cıkacak duruma gore kendıne en yakın arkadasları bulursun.
    Acıkcası lıse'den sonra ünıversıte havası bana pek ıyı gelmemıstı. 9 senelık lıse hayatından sonra (3 sene bılerek cakmıstım) 2 sene ıstedıgım bolume gıremedım. Unıversıteye baslayınca 26 yasındaydım (bu arada orta okulda'da cakmıstım :D ) unıversıteyı 4 senede bıtırdım. Lısedekı o samımıyetı bulamadım. Okulda kalmak (alttan ders bırakmak vs..) gereksız geldı :D Zaten dıplomayı 2 sene sonra ogrencı ıslerının baskısıyla zorla aldım. Gercı yasım sınıfa gore buyuk oldugu ıcın bırde gece muzısyenlık yapıyordum sınıfta bır agırlım olustu.. Kafama gore takılıyordum. Hocalarla aram ıyıydı ıstedıgım zaman okula ugruyordum vs.. Sımdı ıs hayatını dusununce kafama sı..cım keske unı 7 senede bıtırseymısım ortam ıyıydı dıyorum.. Kısaca ılk gunu bosver 4 sene hem derslerını ıyı calıs hemde hayatını (abartmadan) yasa.. Hayatının rahat yasamanın son 4 senesı.. Sonra askerlık, ıs hayatı vs... Bır anda 40 oluyorsun :D Gercı hala ergen kafaları yasıyorum..
    Bu arada bolumunu bılmıyorum ama benım gıbı Iktısat - Kamu - Isletme tarzı bır bolum okuduysan bıraz ezber - Istatısk, matematık gıbı derslerde bılgı, Ingılızce de polofonı (yanı kulaga yatkın gelen cumle ıcı kelımeler) Muhasebede puf noktalar, hıleler var.. bunları bılırsen yuksek bır puanla okulu bıtırıyorsun.. Sonra da dıplomayı kenara bırakıp kafana gore bır ıs buluyorsun. Cunku torpılın veya sansın yoksa zor iş bulursun.. Bulsan da kole gıbı calıstırıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ploff -- 18 Ağustos 2020; 6:12:45 >

• İstiklal Marşı törenine yetişmeyi unutmayın.

İlk gün serbest, sonrasında Okul formasını giymeyeni rektör kapıdan çeviriyor diyorlardı.

YÖK poşeti yırtılıyormuş diye duydum onun için çanta götürelim bence.

• Şaka bir yana:
    -''Çanta götürülür mü'' diye düşünmeyin, hemen hemen herkes çanta götürür.

- İlk dersinizde hoca geldiğinde sakın ayağa kalkmayın, rezil olursunuz.

-Sakın ama sakın cool görüneyim, kendimi ağır satayım diye düşünüp insanlara uzak oturmayın. Üniversitenin ilk günü hemen hemen herkesin tanışmaya açık olduğu gündür, kimin yanına otursanız muhabbet açabilirsiniz. Kendi bölümünüzdekilerle de kaynaşmayı unutmayın. Çünkü süre geçince herkes kendi grubuna ayrılıyor, bu yüzden artık tanışmak isteseniz de tanışmanız çok zor olur insanlarla.

-1.sınıflar hemen anlaşılır, çoğunlukla 8-10 kişilik gruplar halinde gezerler.

-Kulüpleri ihmal etmeyin araştırın, gidin bilgi alın. Unutmayın üniversitede kimse size tutup bilgi vermez, her şeyi kendiniz almanız beklenir.

-Siyasi olaylara ve tartışmalara sakın girmeyin, geleceğinizi bir hiç uğruna yakarsınız.

-İlk hafta gidilmez laflarına kanmayın, kesinlikle ama kesinlikle ilk hafta gidin. İlk hafta gitmezseniz sonradan gittiğinizde bir bakmışsınız millet kaynaşmış, siz daha kimseyi tanımıyorsunuz. Ayrıca okulu ve işleyişini öğrenmek için ilk gün her tarafı dolaşın. Evden okula, okuldan eve olan tiplerden olmayın.

-Belirli bir grup vardır batak, okey vs oynayarak vakit geçiren, o tipleri gördüğünüzde arkanıza bakmadan kaçın. Onlar üniversitenin boş, hiçbir işe yaramayan yatarak mezun olmaya bakan tipleridir, sizi de bozarlar.

-Tanıştıktan bir süre sonra çıkarcı, menfaatçi insanlar tanıyacaksınız, bu istisnasız her yerde her üniversitede böyledir, onlardan uzak durun.

ALINTI

• quote:

Orijinalden alıntı: phosphophyllite

ılk gün çanta götürmeyin. bir tane cizgili ya da kareli defter götürseniz yeter. zaten hocalar ilk ders nasıl defter alicaginizi , kaç ortali alicaginizi soyleyecek size.

ılk gün rektör açılış konuşması yapar uzun sürer 10 dakika filan geç gidin hazirolda beklemeyin.

ılk hafta oturma düzeni yapılır , klüp seçimleri , başkan seçimleri olur. boşuna sınıf başkanı olmayın bir artısı yok her gun yoklama kağıdını müdür yardımcısının odasina goturuceksin.
    https://eksisozluk.com/universiteye-yeni-baslayacaklara-tavsiyeler--383385?a=nice
    Ciltliyor muyuz defterleri

• İlk gün alfa,beta ve omegalar belirleniyor

Oryantasyon opsiyonel birşey ben katılmamıştım şahsen

Bölümünüz zor bir. bölümse bazı derslerinize son sınıftan veya 3.sınıftan birileri gelmesine şaşırmayın ve deneyimlerini sorun tüm hocaları ezberlemişler artık puan verişlerini vesaire

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 18 Ağustos 2020; 9:11:38 >
  • o zaman kulaklarını tıkasınlar
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.