herkese iyi günler. boğaziçi üniversitesi fizik öğretmenliği hazırlık öğrencisiyim. seneye tekrar tıp için sınava girmek istiyorum.okula devam edip etmemekde kararsız kaldım. okul derslerimin (mat101 vb) öss ye bir katkısı olur mu yoksa vakit kaybımı olur. görüş öneri düşünce ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
aslında boyle sorulara belirli bir olgunluk cagına gelen bir insanın sormaması gerekn sorular oldugunu dusundugum içn cevap vermem. ama orda fizigi görünce kanım ısındı.
okulu bırakma. bilmiyorum yurttamı kalıyorsun. eger yurtta kalıyorsan kesinlikle okulla ilişkini kes.otur çs ye aban oss ye.
eger baska bir evde kalıyorsan, ailenin yanına dön.
analiz filan sana hiç yarar saglar ögrenirsin türev integral. ama orda ogrendigin sekilde ossde cozmeye kalkarsan herhalde 2 soruyla gecirirsin koca sınavı:))
sen hiç takılma okula. otur al kitaplarını calış öss ye.
ne demek istediğinizi tam anlayamadım. bu soruyla olgunluğun ne ilgisi var? yurtta kalıyorsam niye okulu bırakıyorum.
bi de okulu dondurmak için geçerli bir sebebin mi olması gerekir? sağlık sorunları fln gibi
Tıp tercih etmeyi bir kenara bırakırsak Boğaziçi - Fizik Öğretmenliğini beğenmediniz mi?
tıp istediğim bölümdü kazanamadım ama boğaziçine isteyerek gittim. 1 senenin ardından şansımı deneyeceğim çünkü her zaman tıp düşüncesinin aklımda kalmasını istemiyorum. tıpı kazanamazsam bölümüme devam edeceğim.
okulu dondurmak için evet kesin ve resmi bir sebebin olması lazım. keyfine gore kayır dondurmak yok. ki bogaziçindede oyledir.
ailenin yanında öss ye calışmak zor olur. sen o yuzden yurtta kalıyorsan kalmaya devam et .oss ye yurtta calış.
okulla ilişkini resmi oolarak kes demek istemedim. yani okula gitme. oyle kes ilişkini.
ayrıca eger kesinlikle oss ye girmek gibi bir dusuncen varsa, sakın derslere girme. bogulursun. sıkılırsın ve oss ye girmekten vazgecersin.
kendi adıma söylüyorum, fizik ogretmenligi için harcadıgın puana üzüldüm. ben olsam yazmazdım.
Dostum dilekçe yaz, maddi açıdan zor durumda olduğum için çalışmak zorundayım vs vs hayal gücüne göre süsle, en kısa, etkili ve kesin çözüm.. kendimden biliyorum
muhtara gitsin sizinkiler , mevzuyu anlatsınlar bi tane fakirlik kagıdı alsınlar. ok.onuda ekle.
bu maddi durum yetersizliği gerekçesiyle dondurma işlemini yaptırabilirmiyim? bunu daha önce yapan biri var mı?
dondurmayıp sınıfta kalsam kaybedeceğim birşey olur mu?
quote:
Orijinalden alıntı: Sregath
bu maddi durum yetersizliği gerekçesiyle dondurma işlemini yaptırabilirmiyim? bunu daha önce yapan biri var mı?
Ben geçen sene dondurdum dilekçe yazdım, maddi durumum yetersiz dedim, bi hafta sonra baktım kabul edilmiş ama boğaziçi farklı olabilir kardeşim de boğaziçinde dondurma işlemleri zormuş biraz, bir sürü belge melge istiyolarmış yani orada yazdığın gerekçeyi ispatlaman lazım(mış)
Ben 2. dönem kayıt dondurdum ve bahane olarak neyi gösterebileceğimi öğrenci işlerine sormuştum.Muhtarlığa gidip fakirlik belgesi al daha sonra bulunduğun yerin en yüksek idari amirine imzalattır ve kaydını dondurmak istediğini belirten bir dilekçe ile beraber getir kaydın dondurulur dediler.Bende bu şekilde yaptım ve kaydım donduruldu.Muhtemelen sende bu şekilde yaparsın.
Bu arada bulunduğun yerin en yüksek idari amiri ilçedeysen kaymakam ,ildeysen vali , köydeysen muhtar oluyor :S
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme