Şimdi Ara

Turizm İşletmeciliği Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, tercihler açıklandı biliyorsunuz hiç beklemediğim bir yer geldi Turizm İşletmeciliği bölümü (Lisans) internetten araştırdım ya dalga geçiyolar yada ciddi söylüyorlar en iyisini DH'ye sormakta buldum. İnternette okuduklarıma göre işte Turizm İşletmeciliği okuyanlar Garson,Bellboy'dan yukarı çıkamıyor vs vs. diye. Tamam stajda bu işleri yaparsında mezun olunca Garson,Bellboy,Yatak Temizliği yapmazsın diye düşünüyorum. Hiçbir zaman iş aşağılamam ama 4 Yıl Boyunca okuyup bellboy,garson olacaksam hiç okumayayım tanıdık restoran var şık bi restoran orda garsonluk yapayım yani 4 yıllık turizm okumaya ne gerek var ki?

Ben turizm işletmeciliği hep, seyehat acentelarında çalışan işte kayıt tutan otellerde personel sorumlusu olan kişiler filan zannederdim. Garsonluk,bellboyluk için 4 yıl okumak saçma.

Sizdende yorum bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Turizm İşletmeciliği: Geleceğin Mesleği

Turizm sektörünün hızla büyümesi, turizm işletmeciliği alanında uzmanlaşmış profesyonellere olan talebi artırıyor. Turizm işletmeciliği okumak, heyecan verici bir kariyere giden kapıyı aralar ve çeşitli iş fırsatları sunar.

Turizm İşletmeciliği Dersleri

Turizm işletmeciliği programları, turizm endüstrisinin çeşitli yönlerini kapsayan kapsamlı bir ders yelpazesi sunar. İşletme yönetimi, pazarlama, müşteri hizmetleri ve sürdürülebilir turizm gibi konuları içerir. Dersler, hem teorik bilgi hem de pratik deneyimler sağlayarak öğrencileri sektörde başarılı olmaya hazırlar.

Zorluk Seviyesi

Turizm işletmeciliği derslerinin zorluğu, seçilen programa ve bireysel yeteneklere bağlı olarak değişir. Ancak genel olarak dersler orta zorluktadır ve azim ve sıkı çalışma ile başarılabilir.

Turizm İşletmeciliği Okuyanlar

Turizm işletmeciliği programları, seyahat ve turizm endüstrisinde kariyer yapmayı arzulayan öğrencileri çeker. Bu öğrenciler, sektör hakkında tutkulu olup iyi iletişim, problem çözme ve insanlarla çalışma becerilerine sahiptir.

Kariyer Olanakları

Turizm işletmeciliği mezunları, sektörün çeşitli alanlarında çalışma olanağına sahiptir. Oteller, tatil köyleri, havayolları, seyahat acenteleri ve turizm kuruluşları gibi kuruluşlarda yönetici, pazarlamacı, müşteri hizmetleri temsilcisi ve etkinlik planlayıcısı olarak görev alabilirler.

İşsizlik Riski

Turizm işletmeciliği mezunları için işsizlik riski, ekonomik koşullara ve iş piyasasının durumuna bağlı olarak değişir. Bununla birlikte, sektörün sürekli büyümesi ve yenilikçi iş modellerinin ortaya çıkması nedeniyle iş bulma olasılıkları yüksektir.

Turizm Okumak Mantıklı mı?

Turizm okumak, seyahat ve turizm endüstrisinde heyecan verici bir kariyer için istikrarlı bir temel sağlar. Kapsamlı bir eğitim, iş piyasasına hazırlık ve çeşitli kariyer fırsatları sunar.

Sonuç olarak, turizm işletmeciliği, geleceği parlak, dinamik bir alandır. Turizm endüstrisinde başarılı olmak isteyen öğrenciler için turizm işletmeciliği okumak mantıklı bir seçenektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Boğaziçinde okuyan tanıdık bi otelde resepsiyondaydı hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan valla soğudum hiç olumlu yorum gelmiyor resepsiyon yine iyidir ya en azından dil bilirsin filan vasıflı eleman olur. Bellboy,garsonluk bunlara vasıf gerektiğini ve üniversite okuması gerektiği çok saçma yani. Resepsiyona sözüm yokta 4 yıl oku turizm işletmeciliği şimdi git bellboy,garson ol azar işit senden vasıfsız kişilerden. Tekrar söylüyorum aşağıladığımdan değilde lisans okuyup o tarz işler yapmak saçma geliyor. Stajta tuvalet bile temizlerim yani hiç şey yapmam bilemiyorum ya benide yanlış anlamanızı istemiyorum meslek ayırmıyorum ama enteresan geliyor bana bunlar. Daha detaylı bilgi arıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manipaicu

Ulan valla soğudum hiç olumlu yorum gelmiyor resepsiyon yine iyidir ya en azından dil bilirsin filan vasıflı eleman olur. Bellboy,garsonluk bunlara vasıf gerektiğini ve üniversite okuması gerektiği çok saçma yani. Resepsiyona sözüm yokta 4 yıl oku turizm işletmeciliği şimdi git bellboy,garson ol azar işit senden vasıfsız kişilerden. Tekrar söylüyorum aşağıladığımdan değilde lisans okuyup o tarz işler yapmak saçma geliyor. Stajta tuvalet bile temizlerim yani hiç şey yapmam bilemiyorum ya benide yanlış anlamanızı istemiyorum meslek ayırmıyorum ama enteresan geliyor bana bunlar. Daha detaylı bilgi arıyorum.

benim tanıdığım ilkokul mezunu garson olarak çalışıyor otelde 2 bin maaşla bana söylediği şey şuydu okuyan adamın diplomasına bakmıyorlar garson olarak işe başlıyor

edit: 2 bin yazmışım sordum mezunları 1300 lirayla çalışıyor okumayanlar bin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-24B35DD43 -- 24 Temmuz 2015; 17:55:57 >

• Maalesef anlattığınız gibi durum. Benimde puan ve sıralama yerlerde olduğundan orayı seçecektim ancak böyle olduğunu bildiğim için mezuna kalmayı tercih ettim. Ciddi anlamda iyi yerlere gelenlerde vardır elbet ancak onlarda tanıdık olmadan bu işe başladığın da çoğunlukla dediğiniz işleri yaparlar. Aşama aşama yıllar içinde yükselirler. İngilizce bilmek ise artık bir lüks değil malum yanına en az 2 dil daha koyman lazım kaldı ki bunlarda seni bir yerlere taşımayıp sadece yükselme aşamasında yardımcı olan etkenler olmaktan öteye gidemiyor. Bir tanıdığım güzel bir okuldan Turizm İşletmeciliği bölümünden mezun oldu ve asgari ücret + tip şeklinde çalışmaya başladı, dediğine göre ise şanslı olduğu aylarda tip güzel olursa 1300 filan alabiliyormuş. Ama onun çalıştığı yer yabancılar aitti ve eğitim görmek üzere isteği doğrultusunda İtalyaya gitti sanırım.. Orda kalabilirmiş ama o dönmeyi tercih etti 6 aylık eğitim sonunda, tabi eğitim dediğimiz şey çalışmaya devam etmesi pek okul gibi sayılmaz dönünce ise asgari ücret + 300-400 + tip şeklinde çalışmaya başladı yani yine 1500-1600 civarı almaya başladı. Kaldı ki bu dediğim şeyler 3-4 yılı kapsıyor. Maalesef iş verenler bu bölümü henüz tanımıyor ve meslek yüksek okulu olarak değerlendiriyor. Haliyle iş bulması zor oluyor yani iş veren yoldan geçen kişi sizi bir tutuyor. En basit örnek yine tercih zamanı teyzemin sorması üzerine Turizm İşletme deyince 2 yıllık mı diye sordu... Yani ne denir bilmiyorum tanıdık var diyorsan ne ala işe yarar bir referans ile güzel yerlere gelebilirsin ki gelemeyebilirsin de sonuçta kimsenin babasının oğlu olmadığın sürece gel sen tanıdıksın müdürümüz ol demez. Yüksek Lisans yaparsan yine belki şans var ama adı üstünde şans kumardan öteye gidemiyor. Senin yaptığın yüksek lisans insanların gözünde ki Turizm 2 yıllık gerçeğini değiştirmiyor. Ben uçurumun kıyısından döndüğümü düşünüyorum şuanda ise geçen sene yaptığım hatayı yapmayıp çalışmaya başladım bile umarım hakkımızda hayırlısı olur.

edit:iş verenlerin bölümü meslek yüksek okulu olarak değerlendirmesine sitem etmişimde düşününce kızmam saçma... Masa düzeni, servis vs. öğretilen bir bölümü göklere çıkarmanın mantığı yok... Sonuçta Turizm Lisesi okuyup üstüne 2 yıllık da meslek yüksek okuludna turizm okuyan birisi , üniversite de turizm işletmeciliği okumuş birisinden 2 yıl daha tecrubeli ve bilgili oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rinoard -- 24 Temmuz 2015; 18:02:12 >

• Resepsiyonda calismayi begenmedinmi kardesim adi ustunse turizm bastan baslayip yukseleceksin ama seven yapabilir kac kere diyorum milletin kontenjanini yiyorsunuz gece sabah farketmeden calisicaksin bir arkadasim staj yapiyor suan kotu bir meslek deil yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: waleur5

Resepsiyonda calismayi begenmedinmi kardesim adi ustunse turizm bastan baslayip yukseleceksin ama seven yapabilir kac kere diyorum milletin kontenjanini yiyorsunuz gece sabah farketmeden calisicaksin bir arkadasim staj yapiyor suan kotu bir meslek deil yani

@waleur5
    Hiçbir zaman ömrümde meslek aşağılamadım meslek küçümsemedim olsa yaparım yukarıda da belirttim. Turizm İşletmeciliği okuyacağım Lisans 4 Yıllık diye belirttim 2 Yıllık değil yani, ama bunca okulu garson bellboy okumak içinmi heba ediyosun 4 yılını bunu dile getirmeye çalıştım.

Turizm Otelcilik değik bölüm MYO değil yani turizm işletmeciliği fark olduğunu düşünüyorum. Tekrar söyliyim hiçbir zaman meslek aşağılamam bu ülkenin her daldan çalışma gücüne ihtiyacı var garsonluk yapmaktan gocunmam yani laga luga yapma.

@Rinoard teşekkürler cevap için ama 2 yıl demişsin turizm işletmeciliği 4 yıl lisans. MYO değil yanii.

• Bilkent turizme bu sene 526 la giren olmuş taban puanı 396 olan bölüme niye girsinler ki bu puanla?
  • up up
  • Manipaicu M kullanıcısına yanıt
    Dostum demek istediğimi tam anlamadın sanırım. Bölümün 2 yıllık olmadığını beende biliyorum kaldı ki benim yazacağım okul hazırlık ile beraber 5 yıllıktı. Ancak insanlar 2 yıllık sandığı için buna iş verenlerde dahil... bu sana sıkıntılar yaratabilir.
  • Bak guzel kardesim Eskişehir Anadolu Üniversitesi - Turizm İşletmeciliğini kazandim bende suan dua ediyorum inşallah egitim dili ingilizce olur diye talep olursa acilirmis

Bu bölüm turizm sektorune yönetici yetistirmek icin açılmış bir bölüm baya araştırdım bu bölümü okuyanlarla iletisime geçtim turizm sektörü Türkiyedeki en iyi 5 sektörden hatta 3 sektörden birisi bunda hemfikiriz sermayen varsa otel açabilirsin sen düşün...

Bu bölüm cok riskli bir bölüm ya paranin dibine vurursun ya da aç kalırsın 4 yil sonunda - kucumsemiyorum - komi falan olabilirsinde tamamen kendini gelistirmenle alakali ingilizce ana dilin olacak yaninda dahada fazla dil bileceksin arapca ya da rusca bu iki dil cok onemli cunku turkiyeye akin akin rus turistler geliyor ve araplardada deli para var erinmeyeceksin erasmus secenegin olursa gerekirse yurtdisina gideceksin bu sektorde ne kadar dil bilirsen o kadar kralsin sana onu söyliyim...

He 2. ya da 3.sınıfta alanina yogunlasiyorsun ascida olabilirsin turist rehberide oylede bir şey vardı sanırım

Ben çift ana dal düşünüyorum bu bolumde isimi saglama almak istiyorum allah nasip ederde cap yaparsam mutercim tercümanliga yönelirim yuksek ihtimalle bu bölümü yata yata bitirirsen 4 yil sonunda iş sorunu yasaman cok olagan

Birde nasip bambaska bir şey hocam sen auhf mezunlarınin 4-5k ile ise basladigini mi saniyorsun ? Hayir örneğin samet guzel var eski fenerbahçe tercümani mimar sinan üniversitesi istatistik mezunu ne alaka dimi? Ama nasip işte

Allah yardimcimiz olsun tabiri caizse 4 yil sonunda ya bok gibi paramiz olacak ya da acliktan nefesimiz kokacak

• Bu işte yurt dışı deneyiminin çok önemli olduğunu duydum bende. İngilizce orta seviyelerde benim ingilizceyi üst düzey yapıp dediğin gibi rusça ve arapçayı ogrenmeye calisacagim egerki fırsatım olursa yurtdışı seyhatine çıkabilirsem süper olur aynen dediğin gibi bu sektörde ya batıcaz ya cıkıcaz hayırlısı olsun bakaalım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.