Şimdi Ara

Maden Mühendisliği Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
3
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıralaması yüksek pek tercih edilen bir bölüm gibi durmuyor ama sadece belli başlı üniversitelerde var.Bu bölümü yazmayı düşünen,okuyan,bilgisi olanların imkanları ve genel bölümün zorluğu hakkında bilgi verebilirlerse sevinirim.

• Maden müh okuyan tanıdığım vardı eskişehirde, çocuk diyorduki madene girersen para bol, onun dışında masa başı gibi bir işse alcağın ücret asgari ücretten farksız diyordu. Madenlerimizi ve şartlarını iyi araştırın derim.
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ODTÜ ve İTÜ tercih edilebilir. Çalışma koşulları biraz zor yani ofis çok yok ama istersen o da olabilir .Çoğunluğu dışarıda geçen bir yaşam var .Bu tarz okullarda yandal ve ya çift ana dal ile iyi yerlere gelinebilir.Tabi bu tarz şeyleri yapmak da Yksden daha zor olabilir .Çok araştırdım geçen sene .Zor meslek ama iyi yerlere gelenler de var .Kanada gibi yerlere gidilebilir .Çalışma alanlara şehir merkezine uzak bu baya kötü bir şey .30 sene önce tıp ile aynı puandaymis bu arada .Zamanla düşmüş .Özetle dışarıyı seçmeniz lazım kolay iş beklemeyin ama sonuçta işçi de değilsiniz , mühendis kazma kürek çok almaz eline ama tanıştığım kişi her şeye hazırlıklı ol demişti .Bir de muahtap oldugunuz insanlar biraz alt kesim .Bu sebeple sizin onların üzerinde otorite kurmanız biraz zor olabilir bu da kişiden kişiye değişebilen bir dezavantaj.

• sef2013 kullanıcısına yanıt
    Her mesleğin ekstra zorlukları var ama bu meslek diğerlerine göre bir kaç tık daha tehlikeli gibi bizim ülkemizde.Dışarıda çalışmak kısmını anlamadım hocam orayı detaylandırsanız.Zaten üç tane (ODTÜ,İTÜ,HACETTEPE) üniversitede mevcut bunlarda baya sağlam üniversiteler ama iş bulma olayı için bilgi gerekli aslında torpille ekmek yiyebildiğin bir yer mi yoksa gerçekten bu sektörde açık var mı?
  • LELEB kullanıcısına yanıt
    Hayir 3 tane değil daha fazla unide var

• TheBlackWaWe T kullanıcısına yanıt
    Diğerleri dolmamış o yüzden öyle dedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sef2013 kullanıcısına yanıt
    Türkiyede mühendis kazma kürek almaz denildiği için bu haldeyiz hocam. Size karşı bir şey demiyorum. Yurt dışında elektrik elektronik mühendisi adamı elektrik direğinde görebilirsiniz, makine mühendisini kaynak yaparken görebilirsiniz. Yapmalı da zaten. Ha bir işçi gibi kazma kürek sallar demiyorum tabi sadece öyle içimi dökmek istedim

• Bir arkadaşım var İtü'den mezun. Şu an afrikada, iyi para kazanıyorum ama parayı napıcam bilmiyorum diyordu en son. Kolay bir meslek değil, uzaklarda yaşamayı sorun etmeyecekseniz güzel olabilir.

• Serjaime kullanıcısına yanıt
    Yurt dışında çalışan çok insan var gibi bir kaç yere daha bakınca Türkiye'de istihdam az sanırım bu meslek için
  • quote:

Orijinalden alıntı: LELEB

Yurt dışında çalışan çok insan var gibi bir kaç yere daha bakınca Türkiye'de istihdam az sanırım bu meslek için
    Sanırım öyle hocam ama yurtdışındakilerin çoğu da böyle değişik memleketlerde çalışıyor. Bu arkadaşım azerbaycandan teklif aldı oraya geçmeyi düşünüyor

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Bu konuda bilgim eksik hocam güzel oldu aslında değinmeniz, öğrenmek lazım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.