Merhaba arkadaşlar. Ben itü inşaat mühendisliği 4.sınıf öğrencisiyim. İnşaat mühendisliği ile ilgili çok fazla yanlış bilgi var bu yanlış bilgileri düzeltmek için bu konuyu açıyorum. İnşaat sektörü ile uzaktan yakından ilgisi olmayan insanlar bu konuda yorum yapıyor ondan oluşuyor bu bilgi kirliliği. Arkadaşlar inşaat sektörü ölü durumda falan değil sadece çok fazla inşaat mühendisi var ve bu kadar inşaat mühendisini karşılayacak kadar şu anda iş yok sıkıntı bu aslında. Bunda da covid artı doların etkisi var çünkü firmalar büyük yatırımlara cesaret edemiyorlar. Aslında inşaattın ölüsü bile pek çok sektörden iyidir. Ama dediğim gibi çok fazla inşaat mühendisi var. Şimdi söyleyeceklerim inşaat sektörü ile ilgili tabi ufaktan ucu makine ve elektrik alanlarınada girebilir çünkü ortak çalışırız onlarla. Arkadaşlar şu anda çok fazla inşaat mühendisi var son 2 yıldır kontenjan 5klara düşsede bu hemen düzelecek bişey değil bir 6 yılı var en az. Bu yüzden sizi öne çıkaracak okullardan mezun olmalısınız. Şu andan inşaat sektöründe gerçekten saygı gören 3 okul var. İtü,odtü,ytü. Bu üç okul gerçekten saygı görüyor bu sektörde. Ayrıca dil çok önemli arkadaşlar ne yapın edin dili çok iyi öğrenin. Not: Arkadaşlar bende sizin gibi daha öğrenciyim yanlış bildiğim şeyler olabilir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 23 Aralık 2021; 16:31:11 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İnşaat Mühendisliği Hakkında
-
-
İnşaat iyi bölüm aga. İtüde 70klara yıldızda 100klara gelmiş. Boş geçilmemeli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B4F41DA77 -- 23 Aralık 2021; 17:4:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Konuyu anonime aldım. Arkadaşlar şöyle bir gerçekte var inşaat zor meslektir. Yazmadan önce iyi düşünmelisiniz. Kimseyi dinlemeyin tercih yaparken gerçekten istiyormusunuz onu düşünün ona göre tercih yapın. Benim yazdıklarım sadece size bir fikir olsun.
Evet. Çok düşmüşler 2017de iki okulunda en yüksek puanlı bölümlerindendi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BDC6B91D5 -- 23 Aralık 2021; 17:14:36 >
Durağan değil aslında. Şu an inşaat firmalarının başındaki çoğu adam yaşlı ondan öyle.
Hocam bu puanlara net yazılır bir kere o konuda anlaşalım, İTÜ gibi YTÜ gibi Hacettepe gibi okullarda temel mühendislik okuma fırsatı geri tepilecek şey değil. Sektör hep de böyle kalmaz, siz yüksek lisans yapsanız hazırlık+lisans+yl sizi 7 8 sene sonraki sektör ilgilendiriyor. Yl yapmasınız bile 5 6 sene sonra mezunsun nasılsa, net girilir o bölüme.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ayrıca kanal istanbulun başlaması konuşuluyor. O başlarsa çok ciddi bir istihdam alanı inşaat mühendisleri için.
Hocam başlasa da başlamasa da, ölü olsa da olmasa da bu ülke cumhuriyet tarihinde hep inşaat atılımı yapmış, şeriat döneminde hep inşaat atılımı yapmış, günümüzde yapıyor ve gelecekte de yapacak. Sektör ölü çünki ülke ölü bunda anlamayacak bir şey yok. Kanal İstanbul gelir veya gider ama yerine mutlaka mega proje gelir
Hocam sene başından beri sizin gibi birinin bu konuyu açmasını istiyordum. Forumda tek inşaat isteyen benim sanırım çünkü başka kimseye denk gelmedim inş seneye İTÜ inşaattayım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kazanırsın umarım itü çok iyidir inşaatta.
Doğrudur. Çalışma şartlarının zor olduğunu söyledim zaten. Ama bence mühendis olduğunu daha çok hissediyorsun. Ama diğer kısma katılmıyorum. İnşaat bizim ülkemizde sanki sadece bina yapmak gibi anlaşılıyor ama inşaattın alanı çok geniştir. Çelik yapıdan deprem mühendisliğine oradan karayolu Mühendisliğine ordan betonarmeye...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BDC6B91D5 -- 24 Aralık 2021; 18:13:14 >
Umarım olacak hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam ODTÜ fizik ve İTÜ inşaat hedefiyle doğdum hedefiyle çalışıyorum. Hem ODTÜ İTÜ boun gibi okulların fiziği hem de ODTÜ İTÜ boun YTÜ Hacettepe Gazi gibi ünilerin inşaatı süper tercih ama dönemin kötü tercihleri görece.
hocam bence türkiyede hatrı sayılır cok az üni var benim sektördeki insanlar ile konuştuğum çok kişi var
itü odtü hacettepe ytü bogazici gazi var net olarak.hepsi çok eski üniler.ha bazı üniler vardır belki bilmiyorum ama genellikle akla gelen bunlar.bi de inşaatta şunu farkettim hocam gerçekten iyi bir okulda lisans+yl yapmak zorundayız.inşaattın çok fazla alanı var ve şantiyeci olup bina dikmek ya da sadece çizim programı olarak autocad bilmek doğal olarak sizi sıradanlık ordusuna atıyor itü odtü farketmez itülü işsiz tanıdığım da var ama bu saydığım ünilerde tekfen ronesans gibi yerlerde olup yurtdışında çalışan da var.bence öğrenciyken bi alan seçip orada uzlaşılmalı.ben de öğrenciyim hala.
-
İnşaat Mühendisliğinin de ülkemiz gibi en büyük problemi "ahlak" ve "etik". Ahlak bence bir adım önde. Bir meslek ülkesinin içinde bulunduğu duruma ancak bu kadar benzer diye düşünüyorum. İlk başta en alt kademeden başlayarak nitelikli iş gücünü arttırmak gerek. Sonra herkesin oldukça basit gördüğü bu sektörü, tabiri caizse kalfa mantığında yürüten meslektaşlarımızdan arındırmamız ya da onları mesleki baskı ile değişime itmemiz gerekiyor. Üçüncü sac ayağı da internetin gücünü arkasına almış bir eğitim süreci. Her şeyin bu denli çevrimiçine doğru evrildiği dünyada, fırsat eşitliğini sağlayacak şekilde çevrimiçi nitelikli ve kolay erişilebilir kaynakların/bilgilerin arttırılması elzem.
Ayrıca İnşaat Mühendisleri Forumumuza üye olarak çevrimiçi nitelikli ve kolay erişilebilir bilginin arttırılabilmesi için destek olabilirsiniz:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imyusyil -- 12 Mart 2024; 18:9:58 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hocam bu puanlara net yazılır bir kere o konuda anlaşalım, İTÜ gibi YTÜ gibi Hacettepe gibi okullarda temel mühendislik okuma fırsatı geri tepilecek şey değil. Sektör hep de böyle kalmaz, siz yüksek lisans yapsanız hazırlık+lisans+yl sizi 7 8 sene sonraki sektör ilgilendiriyor. Yl yapmasınız bile 5 6 sene sonra mezunsun nasılsa, net girilir o bölüme.
|
Doğrudur. Çalışma şartlarının zor olduğunu söyledim zaten. Ama bence mühendis olduğunu daha çok hissediyorsun. Ama diğer kısma katılmıyorum. İnşaat bizim ülkemizde sanki sadece bina yapmak gibi anlaşılıyor ama inşaattın alanı çok geniştir. Çelik yapıdan deprem mühendisliğine oradan karayolu Mühendisliğine ordan betonarmeye... |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X