Şimdi Ara

Dokuz Eylül - Deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • nasıl bölümdür okuması zor mu imkanları nasıl ? maaşları ne durumda okul olarak nasıldır ?

• Bizzat ikiz erkek kardeşimin okuduğu ve bu yıl 1. sınıfı bitirdiği bölümdür. İş imkanı çok fazla maaş yönünden de hiç sıkıntın olmaz ama şunu bil ki uzak yol kaptanları 6 ay falan denizde artık bu bariz gerçek. Tamam teknoloji gelişti artık işin de iletişimin de o eski zorluğu yok ama iyice düşünüp kendini tartıp yazman gereken bir bölüm.
    Okula değinecek olursak ana kampüs olan Tınaztepe'de. Aklında oluşan o özgür ruhlu Üniversiteli genç tablosunu kafandan sil çünkü bu bölüm fazlaca kendine has. Öncelikle yoğun bir hiyerarşi var, ya üst sınıflardan emir alıyorsun ve onlar senin abin yahut ablan oluyor. Sabah içtimaları var, dersin olsa da olmasa da aksama kadar okulda kalmak zorunda olduğun günler genel rutinin oluyor ayrıca resmi kıyafet zorunluluğu var. 3 ayrı takım giyiliyor ve haftanın iki günü okul dışında olan eğitim alanına gidiliyor yanılmıyorsam biri Urla biri Balçova. Disiplinli evet eğer yapabilirim uyum sağlarım diyorsan bence şahane, iyi düşün.

• deniz lisesi bitirdim ben daha dün gibi aklımda 8-9 hava yiyişim biscayda elim telsizde mayday için beklerken ki kalbimin atışı hiç aklımdan çıkmıyor :( goc almak için girdiğim sınavda ki heyecanım tokyoya o gökdelenlerin ışıkları....hong kongdaki gökdelenlerden kerteriz almam .... çanakkaleden geçince memleketimmm diyip telefona sarılmam istanbulu geçerken son ışıklara veda etmek :(
  • Erselow kullanıcısına yanıt
    2 yıllık deniz ulaştırma ve işletme yazsam iş imkanı maaş durumu nasıl olur kardeşim
  • itü veya ytü gemi makineleri işletme mühendisliği gelir tahminen.İş imkanları eskisi gibi yok diyolar artık doyum noktasına ulaşmış sektör bu nedenle maaşlar da eskisi gibi değilmiş doğruluğu nedir bilen biri yazarsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur365021

2 yıllık deniz ulaştırma ve işletme yazsam iş imkanı maaş durumu nasıl olur kardeşim

kanka düz lise felan okuduysan yaz benim gibi deniz lisesi okuduysan direkt çık valla ben 11.sınıfta aldım cüzlanı hemen gittim 12de 9 ay mis
  • quote:

Orijinalden alıntı: karisiktost

itü veya ytü gemi makineleri işletme mühendisliği gelir tahminen.İş imkanları eskisi gibi yok diyolar artık doyum noktasına ulaşmış sektör bu nedenle maaşlar da eskisi gibi değilmiş doğruluğu nedir bilen biri yazarsa sevinirim.

makine için işinin ehli olman lazım bide artık gemiler full otomasyon sadece başçarkçı alıyolar desem yeri tek avantajı gemiyi bağlayınca hemen çıkıylar karaya :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erselow

quote:

Orijinalden alıntı: karisiktost

itü veya ytü gemi makineleri işletme mühendisliği gelir tahminen.İş imkanları eskisi gibi yok diyolar artık doyum noktasına ulaşmış sektör bu nedenle maaşlar da eskisi gibi değilmiş doğruluğu nedir bilen biri yazarsa sevinirim.

makine için işinin ehli olman lazım bide artık gemiler full otomasyon sadece başçarkçı alıyolar desem yeri tek avantajı gemiyi bağlayınca hemen çıkıylar karaya :D

Deniz ulaştırma ve işletme mühendisliğnde de durum aynı mı? Anladığım kadarıyla gemi makineleri işletme mühendisliği yazılmaz artık aydınlat beni hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: onur365021

2 Yıllık deniz ulaştırma nın verdiği ehliyet vardiya zabiti (500-3000 groston arası yani 90-100 metre ya kadar gemilerde çalışabilirsin.) Maaşı firmaya göre değişiyor. 2500-3500 dolar yada 4000 tl - 3000 tl

4 yıllık verdiği ehliyet Uzak yol vardiya zabitliği ve uzak yol dada güzel para var ama bu mesleği para için yapacaksan YAPMA derim. Sıkıntılı meslektir. Sıkıntılara katlanabiliyorsan , hasret , özlem gibi duyguları kaldırabileceksen ve Denizi seviyorsan yap yoksa sıkıntılı olabilir.
  • Ayrıca puanları düştü 4 yıllık denizcilik fakültelerin İTÜ DF alt taban puanı 334 , Dokuz eylülde 310 felandi.. Bi ara önceden TIP ile yarışıyordu 440-450 lerde istiyordu ama şu zamanlarda baya düştü itü 73.000 sıralamadan istiyor.
  • bu bölüm ytüde daha rahattır. kıyafet zorunluluğu falan yoktur.
  • SouthPark_Konsol delisi kullanıcısına yanıt
    2 yıllık okursam işsiz kalırmıyım
  • Vardiya zabitliğinden uzak yol vardiğa zabitliğine geçiş nasıl oluyordu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.