Şimdi Ara

Üniversiteye yeni geçenlere altın tavsiyeler! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
14
Favori
7.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gençler dolu dolu yaşayın, mutlu olun, zevk alacağınız şeyleri yapın. Okul, gelecek vs diye kasmayın işler sonunda yoluna girer zaten. Son keyfli yaşlarınız belkide.. İşe girince 9-6 hayatınız olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arkadas gibi ezik olmak istemiyorsaniz bu tavsiyeleri fazla umarsamayin. Arkadas hala tasi tasa vurarak ates yakmakla mesgul.

• psikolog2010 kullanıcısına yanıt

Sınıftan sevgili yapmayın olayı çok doğru.

Benim sınıftan sevgili olduğum kişi biz ayrıldıktan sonra benim inadıma yaklaşık 30 kişiyle yatıp kalktı. Ben sevmiyordum umurumda olmadı ama benim yerimde başka birisi olsa kafayı yerdi.

• Üniversiteden üniversiteye göre tabi değişir, herkes kendi yorumunu katabilir ama kaba taslak olarak keşke önceden bilseydim denilebilecek pek çok şey oluyor. Ciddiye alan yoktur, he aynen vs trol yanıt verenler mezun tayfa ve GTÜ'nde %99'u erkek olan sınıflarda okuduğu için onlara da hak veriyorum. Ne diyelim.

Yine üniversiteden üniversiteye değiştiği gibi bölümden bölüme de değişiyor, genel olarak yorumlarda mühendislik okuyanlar şu bu yanlış demiş ve yine benim mühendislik okuyan arkadaşlarımdan da genel gözlemim kimse kimsenin umrunda değil. Eğer hukuk, işletme vs okuyorsanız mühendisliklere göre sosyalleşme türü kesinlikle farklı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: nYselmech

Bu arkadas gibi ezik olmak istemiyorsaniz bu tavsiyeleri fazla umarsamayin. Arkadas hala tasi tasa vurarak ates yakmakla mesgul.

ömründe kaç tane taşı taşa vurarak ateş çıkartabilen gördün. hem senin dediği ne ki

ben kobra (hayvanını) taşa vurarak ateş çıkartıyorum anlarsın ya  

• sağolll

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Üniversiteye geçtiğinizde özellikle farklı şehirde okuyorsanız ortamın rahatlığı ve keyfine kendinizi kaptırmayın. Eğlenin, yaşayın ama derslerinizi asla boşlamayın. İlerleyen yıllarda yurt dışında yüksek lisans hayalleri kuruyorsunuz ama ortalamanız düşükse pek mümkün olmuyor(Şekil A  ). O yüzden ne yaparsanız yapın minimum 2.7-2.8 ortalama yapmaya çalışın ve bir şekilde İngilizcenizi en azından B2 seviyesine getirin.

• 4. sınıf olarak tavsiye vereyim bende

Hocalarla sohbet muhabbet edin. Arkadaş olun onlarla. Hocalar size iş bulabilir. Sizi bir iş yerine önerirler vs. Günümüzde önemli bir şey bu.

İlk senende bulunduğun şehri ve etrafındaki şehirleri bol bol gez. Yanına arkadaş bulursan şehane olur. Daha sonraki seneler gezmeyi bırak.

Lütfen lol,mmo falan oynama. Dizi film izleyebilirsin ama mokunu çıkarma.

Alanında kendini geliştirir. Mühendislik okuyorsan İngilizceni geliştir. Cv'ne yazacak birkaç şeyin olsun yani.

Her gün yarım saat kitap oku.

Spor salonuna yazıl. Paran yoksa koşu yerinde koş.Barfiks çubuğu olan parkta barfiks çek.

Bütün sene boyunca takıldıgın grupla 101 batak vs oynamıyın. Arada farklı seyler yapın. Aklınıza gelmiyorsa o günü bu konu hakkında düşünün.

• tavsiye 1 - kimseden tavsiye almayın

bunu diyerek kendimle çeliştim ama olsun

bir şey yapınca sonucunun ne olacağını yaşayınca benim gibi odunlar daha iyi anlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdRenaLime -- 19 Temmuz 2021; 0:16:17 >
  • Kulüp ve gönüllü aktivitelere katılın. Zira staj ve iş ararken özgeçmişinize hiç bir şey yazamayacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Helbram

Bu adamın dediklerinin doğruluğunu yaşadıkça anlayacaksınız.

Hocam ben uniyi bitireli 4 sene oldu, keske su anda 8 sene onceki kendime gidip kafasina vura vura sunlari anlatsaydim

Hos ben yine okulu birincilikle bitirip ingiltereye yerlestim isimi gucumu elime aldim ama cok daha farkli yapacagim seyler olurdu

Bana kalirsa en onemli kural

Kendinizi bir b*k biliyor olarak gormeyin bir b*k bilmiyorsunuz, sizinle derse giren bir b*k biliyormus gibi konusan tipler var ya onlar da bir b*k bilmiyor. Hatta hocalarin da %80'i bir b*ktan habersiz, ozel sektorde issiz kalacak, tekniker bile olamayacak adamlar/kadinlar. Bunun farkinda olun ve sadece iyi hocalardan ogrenmeye birseyler kapmaya calisin, cok iyi bir hoca bulunca sinegin b*ka yapistigi gibi yapisin birakmayin.

Ayrica bir hedef koyun, hedefi olmayanlar da hedef bulmaya calisin. Ilk girdiginiz gibi 1 hafta icin ben su konuda uzmanlasicam demenizi kimse beklemiyor ama okula basladiktan 2 sene sonra artik ne istediginizi bilmeniz lazim.

Kari kiz kovalamak da sacma, zaten yurtta paylasimli evde kalan akbille okula gelen culsuz ogrenci olarak o genc guzel hatunlari kaldirmak icin x10 enerji harcamaniz lazim. O enerjiyi ise kariyere odaklarsaniz mezuniyetten 1-2 sene icin o genc guzel kizlar sizle yatmak icin kapinizda kuyruk oluyor ve harcamaniz gereken enerji x1 oluyor

• Kızlar ilk 1/2 ay muhabbet etmez herkes bir birini süzer durur

Erkek arkadaş kanka vs hemen atlamayın zaman gösterir

Kendinizi ağırdan alın

Nasıl olsa yaz okulu var geçerim ilk dönem üni keyfini çıkaralım demeyin dersleriniz birikiyor

Benim gibi üni 1 hafta geç gitmeyin herkes ilk hafta ders olmaz der alakası yok

Lise gibi değil gidin ilk hafta puanlama sınıf geçme vs anlatır hocalarınız lise gibi değil işler karışık gelir

Quiz puan getirmiyor final de kasarım demeyin o öyle olmuyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Uyarsınız uymazsınız. Ancak kendi hatalarımdan bir iki çıkarım yazayım  

-Okulu çok uzatmayın. Yarım dönem bilemedin 1 sene. İş ararken dezavantaj yaşatıyor mezuniyet süresi uzadıkça.

-Paranızı idareli kullanın. Bu cimri olun demek değil. İhtiyacınız olmayan şeylere çok harcama yapmayın, kılık kıyafet vb. Ben emekli işçi baba ve ev hanımı anne, ek geliri olmayan bir ailenin çocuğu olarak okudum. Ancak günden güne hayat şartları ağırlaşıyor. Paramızın değer düşüyor. Hazır geldiği için değerini bilemiyor insan. Gelir gelmez har vurup harman savurmayın, ay sonu gelmez  aile zenginse başka tabi  

-En azından İngilizce'yi öğrenin.

-Kişisel gelişiminize yönelik sertifikalar, kurslar vb iş ararken faydalı olur. Tabi bunları seçerken günlük hayatta kullanabileceğiniz olanları seçerseniz motivasyonunuz artar, öğrenim süreci kolaylaşır.

-Devlet yurdunda kalırsanız ülkücü, cemaat, solcu vb uzak durun. Ne kavgalı olun ne de samimi. Merhaba, o kadar. O da en fazla, mecbursanız yani. Hiçbirinin neyi savunduğu, neden savunduğu vs bir b.ktan habari yok  

• Bir tane de ben söyleyeyim

Aradan yıllar geçtikten sonra hatırlayacağınız insanlar, "aa bir de öyle bir tip vardı" dan öteye geçmeyecek. Belki 1 ya da 2 kişiyle irtibatınız devam edecek. İnsanlara anlam yüklemeyin, hepsini unutacaksınız.

• Ergen konusu gibi ama 3. madde doğru gençler. Ben Almanca hocama küfür etmiştim arkadaşlar arasında, beni ispiyonlamışlar, tüm derslerimi vermiştim Almancacı geçirmemişti 1 dönem uzattırdı okulumu. O yüzden dikkat.

• Ben geçen hafta dereceyle mezun oldum fakat sosyalleşmediğim için köpek gibi pişmanım. Keşke okul uzasaydı ama çevrem olsaydı. Şimdi 1 senedir yalnız başıma takılıyorum iş bulacak çevrem yok, sevgilim yok, evden çıkmıyorum. Mutlaka sosyalleşin mutlaka ama mutlaka! Bunun da en iyi yolu kulüplerdir. Gidip alayına yazılmak yerine ilginiz olan bir kulübe bile gitseniz hayatınız degişecek tek tavsiyem budur.

• psikolog2010 kullanıcısına yanıt
    Çok faydalı bir paylaşım olmuş, tebrik ederim.
    Keşke genç arkadaşlar okuyup “tecrübe” denilen şeye itibar ederek açıklamalarınızı kavramaya çalışsalar.
    Lakin “sözde tecrübelilerin”, konuya yaptıkları eleştiriler bile tutarsızken, üniversiteye yeni başlayan arkadaşların sizin güzel paylaşımınızı ne kadar dikkate alacakları meçhul.
    Ek olarak, hangi bölümde olurlarsa olsunlar; arkadaşların not ortalamalarını olabildiğince yüksek tutmaya çalışmalarını tavsiye ederim.
    Zira, ister aynı bölümde ister farklı bir alanda olsun, yüksek lisans ve doktora başvurularında not ortalaması problem oluyor.
    Ayrıca, kimse “ben YL, doktora vb yapmam..” demesin, sizi nasıl bir geleceğin ve ne tür gerekliliklerin beklediğini asla tam olarak tahmin edemezsiniz.
    Syg.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Up

• Millet dalga geçmiş falan da çoğu şeyde haklı yazı

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.