Merhabalar, ortalama sayılır bir okulda İngilizce İktisat bölümünü okuyorum. Hazırlık dahil 5. yılımı tamamladım, ilk defa bu dönem okulum uzadı harç ödedim. Planım bu yıl içinde toplam 7 dersle okulu bitirmekti fakat okul yönetiminin getirdiği değişiklikler yüzünden kalan derslerimin hepsini seçemedim ve okulum seneye sarktı. Yazın da yaz okulu açmadılar, bizim okulun ders programlarına denklik veren başka okul da yok, başka okuldan ders de seçemedim ortada kaldım. Bu konuyu dekana kadar çoğu kişiyle görüştüm yapılabilecek bir şeyin olmadığını söylediler. Bu sene üniversiteyi tamamlamayı hedeflerken seneye 3 ders için yine okula gideceğim ve görünüşe göre toplam 7 senede mezun olacağım. Bu aşamada kafamda bir çok düşünce var. Acaba okulu bırakıp başka bir bölüm için sınava mı girsem, kalan 2 yıl boyunca kendime bir hedef belirleyip (SPK lisansları, KPSS) okurken ona mı hazırlansam gibi birçok soru işareti kafamda değişik şekilde canlanıyor. 2 yıl her ne kadar çabucak geçse de az bir süre değil çünkü. Benle aynı dönem başlayıp mezun olmuş biri yüksek lisansını tamamlayabiliyor veya çalıştığı işte kıdem atlayabiliyor. Bir yandan beraber okuduğum dönemin mezun olması, iş hayatına başlaması gibi konular beni korkutuyor. Buna nazaran okuduğum dönem değerlendirebileceğim stajlara bakıyorum ama İstanbul gibi bir yerde okumadığım için uzun dönemde gidebileceğim staj da yok. Bu durum daha da çok yıpratıyor, iki sene daha okuyup iş hayatına nasıl adapte olacağım, işe alırlar mı vs. gibi düşünceler içerisindeyim. Okula açıkçası erken başlamıştım, sevmeyerek gitmiştim daha sonra pandeminin çıkışıyla aynı okulda kaldım. O dönemki baskılar da tekrar beni bastırıyor. Kendime birden çok çıkış noktası arıyorum ama bulamıyorum. Tek tesellim yaşım, okula 17 yaşında başladığım için duruma göre 24 yaşında mezun olacağım. (Şu an 22 yaşındayım) Benle aynı dönemdeki çoğu arkadaşım 23, 24 yaşlarında olduğu için bir bunu sıkıntı etmiyorum. Ama onun dışında birçok falso var. Böyle bir durumda ne yapabilirim, kendime nasıl bir çıkış yolu bulabilirim, daha önce benzer deneyimi yaşayanlar var mı? Önerilerinizi bekliyorum. |
Bildirim