Şimdi Ara

Üniversiteyi Bıraktım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burcuernd -- 15 Mart 2015; 20:49:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 sene daha bekleseydin keşke.

• Edebiyati 51 nete cekip mat2 yide 35-40 net arasi yaparsan olur

• Okulda daha fazla kalamazdım, sevmiyorum

• Dostum moralini bozma. Bak sıfır değilmişsin netlerin çoğu hukuk isteyenden fazla. Bence kalan sürede bol bol deneme çöz unuttuğu konulara çalış. Lys de kötü değil sadece çalışıp matematiği 30 üstüne çıkarcaksın. Evet okul puanın düşük ama o açığıda çalışarak kapatırsın.

Siyasalın hangi bölümündeydin? Keşke pişman olcağını anlayıp hiç yazmasaydın.

• netlerin iyi durumda . eğer kalan zamanı iyi değerlendirirsen başarırsın. devasa bir risk falan da yok. Çalış ve başar.

ama ailenden gizlemen mantıksız . onlarla da fikirlerini paylaşmalısın . paylaş.
  • Mezuna kalsaydın diyor

• Kırık obple kazanmak baya baya zor bence 1 sene daha bekle

• Uluslarası iliskiler ve siyaset bilimi. Cidden çok büyük bir aptallık yapıp yazdım ve okulda yapamıyorum zaten. Mutsuz olunca bölüm okunmuyor

Ayrıca kaybedecek bir senem daha yok zaten 3. Girişim bu. Yani zaten kendimden 2 yaş küçüklerlerle okuyacağım. Seneye girersem kaybettiğim 3. Sene olacak

• Zor degil okul puanin kirildigi icin istedegin universiteler gelmeye bilir fakat karadenizde guzeldir dusunebilirsin trabzon vs. Ygs netlerin iyi zaten hukuk isteyenlere gore edebiyat cografyayanda iyi matematik geometri icin elindr kaynak var mi bilmiyorum ama dershaneye gitmedigin icin konu anlatim videolari izleyerek yapabilirsin teknofemin matematikcisi iyidir ordan dinleye bilirsin youtubeda var videolari ustune bir konu anlatimli kitap + cozumlu soru bankasi bitirirsen (körfez mat2,final lys mat2 vs. bir cok kitap var) +35 net yaparsi geometri adina konu anlatimli kitapdan calisip kirpinin soru cozumlerini izlersen ustunede birey b ygs lys geometri (cozumleri inernette) bitirirsen +20 gelir bu is tamamdir

• ben de 95 liyim. sınıfta komple 97liler olmayacak. olsa da ne olur ki. yıl kaybını sorun etme.

dersanesiz yapılmaz diye bir şey yok. forumda çok var dersaneye gitmeden hazırlanan. ben de dahil. eğer interneti aktif olarak kullanırsan 10 tane dersaneden daha iyidir. programını yap ve çalış. .
  • Seninle ayni durumdayiz bnde ins muh ogrencisiyim mimarlik icin calisiyorum kirik obp ile bnde gecen sene mezundum 3.senem bu.. Cok iyi anliyorum seni ama o kadarda kotumser deil durum kirik obp geri atiyo ama cok calisip kapanabilecek kadar atiyo umidini kaybetmeyip bol bol deneme cozersen hal olunur. bende dershaneye gitmiyorum bu arada forumdaki cogu kisi gibi.bence iyi bile yapmissin sevmedigin bi yerde olmaktan cok daha iyidir. Kendini hukugu ne kadar istedigini hatirlayak motive et umudunu kaybetme. Allah hepimizin yardimcisi olsun hepimiz istedimiz yerlere gideriz insallah

• Cidden insanın sevmediği bölümde okuması imkansız. Ben yapamıyorum en azından 10 sayfalık vize notuna bile bakmak istemiyorum. Sana da kolay gelsin

• Ben de üniversitedeki 3. senemde yani bu sene sınava tekrar girme kararı aldım. Okuduğun bölümden memnun olmadığın sürece 2-3 yıl kaybetmek göze alınmalı bence. Aileyi ikna etmek zor. Özellikle benim için oldukça zor oldu, itü inşaat bölümündeyim belki birçok kişinin hedefi olan bir okul ve bölüm. Ve bu kararımı duyanlar doğal olarak şaşırıyor ve tepki gösteriyordu özellikle de ailem. Ama durumu onlara düzgünce açıkladım, bu bölüme isteyerek girmediğimi zaten biliyorlardı.
    İlk iki yıl istediğim bölüme yatay geçiş de yapamamıştım, çünkü derslere isteyerek severek gitmedim ve birçok dersi bıraktım. Hal böyle olunca geç de olsa risk aldım ve şu an okula gitmiyorum sınavlara hazırlanıyorum kendimce. Sınavda istediğim başarıyı elde edemezsem de merkezi puanla yatay geçiş düşünüyorum başka bir üniversitenin istediğim bölümüne. Sonuç olarak böyle bir durumda kaybedeceğin birkaç seneyi değil, ileride kazanacağın mutluluğu düşünmelisin. Böyle düşünmek sınava çalışırken seni motive eder.

• Ankara Hukuk, İstanbul Hukuk kazanacak kadar puan alıp OBP yüzünden orta seviye bir üniversiteye gideceksin bu 1 sene kaybetmekten daha kötü bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.