< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Üniversiteyi Dondurup Tekrar Hazırlanmak (2. sayfa)
-
-
Ortalamanızın düşmesinden neden endişe duyuyorsunuz hocam? Zaten siz o almadığınız dersleri vermeden mezun olamayacaksınız, o dersleri tekrar ders kayıtta alıp verdiğinizde ortalamanız düzelecek.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Anladım sadece bir yıl okul uzayacağı için uzayan yıl geldiği zaman harç parası alıyorlar herhalde bunu anlatmaya çalıştınız.quote:
Orijinalden alıntı: Ribas0
Ortalamanızın düşmesinden neden endişe duyuyorsunuz hocam? Zaten siz o almadığınız dersleri vermeden mezun olamayacaksınız, o dersleri tekrar ders kayıtta alıp verdiğinizde ortalamanız düzelecek.
Peki her üniversite için geçerli mi bu yoksa bazı üniversiteler için mi geçerli? -
Devletteki tüm üniversitelerde geçerli eğer vakıf üniversitesiyse tam burslu değilsen dondursan dahi ücret alıyor.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
@Ribas0 Ben 2020 yks de 90k ile ilköğretim mata yerleştim ama hedefim tıptı .Tercih döneminde seneye nolurneolmaz dye üniye gittim.Ama şimdi aklımda sınava tekrar hazırlanıp girmek var.Zaten 2022 yks ye gircem obp m o zaman dzeliyor.Bu dönemi bitirip bahar döneminde kayıt yaptırmssam bi sıkıntı çıkmaz değilmi?ben şu anda devletten ödemesiz burs alıyorum ders kaydı yapmadığım için kesilir mi?
diyelim ben 2022 de hedefime ulaştım.Bu üniversite ne olacak.Derslere neolacak.Dondurmama gerek yok değil mi?Bide bu artık yıl olayını anlayamadım.
-
ribas0 Ben 2020 yks de 90k ile ilköğretim mata yerleştim ama hedefim tıptı .Tercih döneminde seneye nolurneolmaz dye üniye gittim.Ama şimdi aklımda sınava tekrar hazırlanıp girmek var.Zaten 2022 yks ye gircem obp m o zaman dzeliyor.Bu dönemi bitirip bahar döneminde kayıt yaptırmssam bi sıkıntı çıkmaz değilmi?ben şu anda devletten ödemesiz burs alıyorum ders kaydı yapmadığım için kesilir mi?
diyelim ben 2022 de hedefime ulaştım.Bu üniversite ne olacak.Derslere neolacak.Dondurmama gerek yok değil mi?Bide bu artık yıl olayını anlayamadım.
-
Ben 2020 yks de 90k ile ilköğretim mata yerleştim ama hedefim tıptı .Tercih döneminde seneye nolurneolmaz dye üniye gittim.Ama şimdi aklımda sınava tekrar hazırlanıp girmek var.Zaten 2022 yks ye gircem obp m o zaman dzeliyor.Bu dönemi bitirip bahar döneminde kayıt yaptırmssam bi sıkıntı çıkmaz değilmi?ben şu anda devletten ödemesiz burs alıyorum ders kaydı yapmadığım için kesilir mi?
-
ben 2021 bahar
2021 güz
2022 bahar toplamda 3 dönem kayıt yapmıycam bana bir yaptırımı olurmu.Yada tekrar dönersem yeni kayıt yapabilir miyim.
-
Bir sene hazırlık okuduktan sonra obp gelince dondurmadan hazırlandım. Ribas'ın dediği doğru hiç kayıt dondurmayla uğraşma çünkü öğrenci işleri gerçekten çok zorluk çıkartıyor. Sonuçlar açıklandıktan sonra üniversite kaydımı sildirmeye gidince on dakikalık işi süründüre süründüre iki saatte zor yaptılar.
-
Normal durumda, üniversitenize ders kaydı yapmadığınızda pasif duruma düşüyorsunuz. Bu durumu KYK'ya bildirmeniz gerekir siz krediyi almaya devam etmek istiyorum diyorsanız bildirmeyin fakat onlar fark ederse kredinizi vermeyi durdurur ta ki bir şekilde aktif hale gelene kadar(eski okulunuza dönmek, yeni kuruma kaydolmak vs) fakat geçen süre size ilave edilmez. İlk başta imzaladığınız süre ne kadarsa o tarihe kadar kredi alma hakkına sahipsiniz.
-
3 dönem üst üste ders kaydı yaptırmamam sıkıntı çıkarır mı?
-
hedefine ulaştın mı kardeşim.Yeni üniye kayıt diğerini sildirmeden oluyor mu?
-
Konuyla alakalı ben yetkili bir kişi değilim. Bu derece hassas konularda bilgi almak istersen KYK'yı ara. Onlar sana krediyi almaya devam etmemeni önerecek, eğer almak istiyorsan bu riske gireceksin. 3 dönem üst üste başarısız olduğun için krediye devam ettirmeme gibi bir karar alırlar mı bunların inisiyatifinde. Sizin bulunduğunuz durumun her senaryosu piyango.
-
Hayır, olamaz. YÖKSİS'ten kaydınızı sildirip yerleştiğiniz üniversiteye kayıt olabilirsiniz.
-
ders kaydı yapmadığımı nasıl anlarlar ya da kaç gün kaç ay sonra anlarlar?Bildirmezsem ceza yermiyim.
-
burs alıyorsan bursun kesldi mi? yanıt verdiğin için teşekkürler
-
Ders kaydı yaptırmayan öğrenci, "Pasif Öğrenci" statüsüne düşer. KYK'da pasif öğrencileri tarayarak kredilerini kesebilir. Bunu daha önce yaptı, eğer yapmazsa gözden kaçırılırsa vs almaya devam edersin. Fark edilirse kredin kesilir, tekrar durumu anlatman gerekir dilekçeyle vs. Uğraşırsın o olur. Tabi tekrardan aktif öğrenci olduğunda yapabilirsin bunu geçen süre de ilave edilmez kredine.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ribas0 -- 4 Ocak 2021; 20:31:43 > -
Arkadaşlar İyi günler. diyelim ben bu sene yks ye girip yerleştim ama tekrar yks ye girmeye karar verdim.2021 yks de full tyt çalisip tercih yapmayinca obp puanımız kırılır mi?Hani tyt 2 sene geçerli ya..
Ardindan 2022 yks icinde full ayt kasıp 2021 in tytsjni kullansak. 2022de olayi kapatsak ve yerleşsek olurmu?
Böyle bir durum söz konusu olur mu
-
Ulaştım. 162 binden 20 bine çektim. Şuan hukuk fakültesindeyim. O konu hakkında herhangi bir fikrim yok ama sıkıntı çıkmaması için eğer sonucunuz istediğiniz gibi gelmişse erkenden kayıt sildirmenizde fayda var diye düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kredi alıyordum ben.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X