Şimdi Ara

Üniversiteyi kazandım ama ailemin sosyal güvencesi yok. Ne yapmam lazım??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktada belirttiğim gibi bu sene üniversiteyi kazandım. 18 yaşındayım. Ailemin sosyal güvencesi yok. Yani şu anda sağlık sigortası olarak ailemin üstüne kalamam. Ne yapmam gerekli lütfen yardım edin.
    Şu anda benimde sigortam yok gözüküyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kasova kullanıcısına yanıt
    Öncelikle eğitim hayatında başarılar.Yerinde olsam Avm magazalarından birinde işe girer ve part time çalışırdım.
    Gençsin ve enerjin yüksek bunu yapman faydalı olacaktır. Eğitimini ikinci planda tut.
    Böylelikle sosyal sigortan da saglanmış olur.
    Daha kolayı üniversitenin sosyal yardımlaşma dayanışma birimi olur oraya başvuru yapıp üniversitenin sağladığı sosyal güvenceye dahil olabilirsin.
    Biri zor seçenek diğeri kolay seçenek hangi daha iyi olacak senin için düşün, karar senin.
  • ikikere2 İ kullanıcısına yanıt
    Bugün yine doktora gittim. Kayıt sırasına girdim ve kaydımı yaptım. Kayıt yapan kadına sordum sigorta olayını. Muayene olabilirsin ama ilaç parasını falan devlet karşılamaz dedi. Sonra ilaçları almak için eczaneye gittim. Ordaki bayanda yine böyle dedi. İlaçları kendi paramla aldım. Sonra bayan şöyle dedi. Sgk bürosuna öğrenci belgenle gidersen sigortan geçerli olur dedi. Bu konu hakkında bilginiz var mı? Yani böyle bi olay olabilir mi?
    Eğer sigortalı işe girersem burslarım falan kesilir. O yüzden o olay iptal yani.

• Her durumda SGK ile git görüş. Ögrenci belgeni de yanında götür.
    Kanunlar pek çok kez değişti.
    Öğrenci olduğun için GSS li olmaman gerekiyor.
  • ikikere2 İ kullanıcısına yanıt
    E devletten baktım gss borcum falan yok. Ama sanırım babamın var ve ben hala onun üzerinde gözüküyorum. Çünkü yine eczanedeki hanım öyle dedi. Ya senin yada üzerine kayıtlı olduğun kişinin borcu var dedi. Ama benim yok gözüküyor. Valla çok karışık hale gelmiş bu işler. Bakalım napacağız. Sağlık bu sonuçta insan ikinci planada atamıyor. Bir an önce halletmen lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.