Herkese selamun aleykum.Yasim 17 Bu sene 12.sinifa gectim ve aylardir kafama takilan arastirdigim ve istedigim bir sey universiteyi yurtdisinda okumak istiyorum okuduklarima gore en onemli kriterler Okul Puani ve Ingilizce seviyem suan allaha sukur diploma puanim 92 ve bu sene insallah 93 e yukselir (meslek lisesindeyim ve okul 1.siyim) arkadaslar lutfen yanlis anlamayin okul 1.ligini soylememdeki sebep belki benim icin bi avantajinin olup olmayacagini ogrenmek ciddi ciddi kanadaya gitmek istiyorum sorularinizi sorabilirsiniz dusuncelerinizi belirtebilirsiniz fakt benim sorunum ingilizcede ne yazik ki. Bilgili arkadaslar yardim etmek isterlerse gercekten cok ama cok sevinirim.
İngilizce eğitimi al şimdiden.
quote:
Orijinalden alıntı: consumeobeydie
İngilizce eğitimi al şimdiden.
Arti en az 30 bin dolar yillik gozden cikarman lazim.
Meslek lisesindeyimden sonrasını
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-CEAB9D72D
senin sorunun ingilizce değil dostum senin sorunu money anlatabiliyor muyum yıllık 60 bin lirayı geçen fiyatlar var anlatabiliyor muyum onu demek istedim
The Outsider
kullanıcısına yanıt
Benim kanadayi secmemdeki sebeplerden bir taneside amerika ve ingiltereye gore cok daha ekonomik olmasidir ve ortalama yillik 45000 tl gibi bi fiyat oluyor.
Ben de Rusya'da okumak için araştırırken hazırlık sınıfının olduğunu görmüştüm, büyük ihtimal kanadada da vardır ama bence ilk bi ingilizce öğren öyle git zorluk çekme, 1yıl zorlarsan kendini gündelik hayatta yetecek kadar öğrenirsin hazırlık sınıfın kolay geçer
Meslek liselerine ve ogrencilerine neden muamele yapiliyor anlamis degilim ayrica alim sartlarinda okul turunun oneminin olmadigini ogrenincede cok sevindim bu arada okulumu cogu anadolu lisesine degismem.
quote:
Orijinalden alıntı: gresitozgur
Benim kanadayi secmemdeki sebeplerden bir taneside amerika ve ingiltereye gore cok daha ekonomik olmasidir ve ortalama yillik 45000 tl gibi bi fiyat oluyor.
Sen hangi universiteye baktinda bu fiyatlari gordun? Mesela en basiti university of british columbia masraflarin bukadar diyor :
Bide bunun ustune yeme icme ekle.
Sat sınavı vardı sanırım ona gireceksin kazanacaksın sonradan üniversiteye puanına göre yerleşeceksin bu ünilerde bedava değil para lâzım ki yıllık tahminen en dandik üni 15 bin dolar istiyordur şevkini kırmak istemem ama durum bu sınava girenlerde kolay değil diyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Gözlüklü Kör
Sat sınavı vardı sanırım ona gireceksin kazanacaksın sonradan üniversiteye puanına göre yerleşeceksin bu ünilerde bedava değil para lâzım ki yıllık tahminen en dandik üni 15 bin dolar istiyordur şevkini kırmak istemem ama durum bu sınava girenlerde kolay değil diyor.
yıllık 250 milyar ayırabilirsen neden olmasın çok pahalı be aga bende zamanında çok gitmek istedim
Asiri zeki caliskan ve girisimci degilseniz cok zor tabii para da lazim
Para varmı onu söyle. O kadar araştırmışsın fakat para yoksa olmayacağını göremediysen sıkıntı var
Ailen herşey dahil yıllık sana minimum 120-130 bin tl yollayabilecek durumdamı ?
quote:
Orijinalden alıntı: barisbasturk
Hangi lise de okuyorsa okur, farklı muammele yapamassın herkesin kendi tercihi.
Kardeşim hevesini kırmak gibi olmasın, nereden okudun bilmiyorum ama meslek lisesi olman seni geriye atıyor. Bakıyorlar bunlara. Adamlar biliyor yani her yerdeki sistemi, araştırıyorlar. Tabi puanın ve okul sıran iyi buna bişey demiyorum.
Birçok şeyi yukarıda yazmışlar zaten. Aylardır ne araştırdın bilmiyorum ama oralarda okuyabilmek için ya çok çok paran olması lazım ki Türkiyenin %99.5'unun karşılayamayacağı paralar bunlar, yada aşırı zeki ve çalışkan olman (meslek lisesinde birinci olmaktan çok çok daha iyisi) lazım maalesef. Sana tavsiyem yukarıdaki kriterlerden sana uyduğunu düşündüğün varsa git ama pek sanmıyorum, o yüzden diyebileceğim en iyi şey git Avrupa ülkelerini araştır. Yukarıda yazılanlar olmadan Ingilizce konuşulan bir ülkede okuman imkansıza yakın, gidip başka gelişmiş ülkelerde (Almanya, Avusturya, Belçika vs..) okuman lazım tabi bunun için de onların dilini öğrenmen gerekecek. Bu ülkelerde okul ücretleri ya yok yada en fazla 1000€ civarı. Forumda Almanyada okuyanlar var, ben de Belçikadan kabul edildim seneye gidiyorum, soru sorabileceğin çok kişi var yani.
Yurt dışında ve iyi bir ülkede okumak sanıldığı kadar imkansız değil, ama Amerika, Ingiltere, Kanada, Avustralya gibi ülkeler için öyle. Çok istiyorsan söyleyeyim, en en iyi şansın istediğin bölüm neyse burada iyi bir üniversitede o bölümü kazanıp iyi bir ortalama ile bitirmek (en az 3.5/4 bu da 87.5/100 yapar) ve Amerika Kanada gibi ülkelerde yüksek lisansa başvurup burs kovalamak. Bak en yüksek şansın bu diyorum düşün.
Yıllık en az 150.000 gerekiyor. Kolay değil öyle
quote:
Orijinalden alıntı: Lionel Fusco
Yıllık en az 150.000 gerekiyor. Kolay değil öyle
Kanada pahalı bir ülke o yüzden çok para lazım, Türkiye'den giden ortalama öğrenciler ancak polonya, ukrayna, rusya, litvanya gibi yerlere girebiliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: A.F.Y.D
Kanada pahalı bir ülke o yüzden çok para lazım, Türkiye'den giden ortalama öğrenciler ancak polonya, ukrayna, rusya, litvanya gibi yerlere girebiliyor.
Alıntıları Göster
ya siz ne sanıyorsunuz yurt dışında okuma işini,burada babanız trilyoner değilse en fazla dil 6 aylık dil okulu ile maltaya gidersiniz
3-4 sene yurt dışında okumak hele hele abd,kanada,ingiltere gibi ülkelerde en az 500 bin liranın kapısı
malaustasıM
kullanıcısına yanıt
Valla hiç de zor değil aslında Avrupada özellikle. Girer bi işe çalışırsın yaşamını sağlarsın. Ama o ülkelerde olmaz tabi. Ücretin düşük olduğu yerlerde oluyor bu