Şimdi Ara

Uno 60S hakkında tavsiye-yorum istiyorum (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
90.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sonmezhasan kardeşim,forumu dikkatli okursan yukarıda da belirttiğim gibi kendi başıma gelenleri aktardım,zevkte,karar da para da arabayı alacak olan arkadaşın.Benim tek maksadım ben bunları çektim başkası çekmesin.
  • Yanlış anladın arkadaşım amacım seni eleştirmek değildi sadece ucuz yollu tamir bakım imkanının bulunduğunu anlatmaktı, benimde bir çok kötü anım oldu ama uğraştırdı beni, tabiki bütçeye göre arabada bukadar oluyor her şeye rağmen tavsiye ediyorum.
  • ben 1 yıldır 94 model uno 60s kullanıyorum. izlenimlerimi anlatayım:
    1-80 miyonluk benzinle şehir içinde 350-400 km gidebiliyorum.
    2-arabanın özellikle soğuk havalarda sabah ilk çalışırken ısınma problemi var. ben termostatını ve soğutucusunu değiştirdim, karbüratörünü temizlettim ancak hala tam sonuç alabilmiş değilim. araba yine de sabah ilk çalıştırdığında 3-4 dakika jikle istiyor. ayrıca bu jikle işine alışmak da kolay değil. sanki insanmış gibi huyunu öğrenmen gerekiyor.
    3-çekiş konusunda hiç sorun yaşamadım. ben kağıthanede oturuyorum ve her taraf yokuş ama araba çok iyi tırmanıyor.
    4-aksesuar yok, zaten benim de kesinlikle böyle bir beklentim yok.
    5-debriyaj balatası ve tüm ön takımı tamircide 300 milyona değiştirdim. parça sorunundan tamirci de bahsetti fakat bulmakta zorlanmadılar.
    6-fiyat konusuna gelince ben 1 yıl önce 5.250'ye almıştım. araba son derece temizdi ve daha 60000 km'de idi. şu an 70000'de. galericilere götürünce 5'ten fazla vermiyolar. ben sıfır araba almak için yıl sonunu bekliyorum, arabayı bayide takas edicem.

• değerli arkadaslar uno kulübümüzde unoyla ilgili her türlü sorunu ve çözüm önerilerini paylaşabilirsiniz. Girmek için aşağıdaki imzama tıklamanız yeterlidir
  • Son cevabı ben veriyim...Geçen sene sattığım 1992 model bordo 60s imde yaşadığım problemler ve çözümleri...

İlk aldığımda amortisörler iflas etmiş ve rotların değişmesi gerekiyordu değişti maliyet 190+10 tl bahşiş 200TL Parça sıkıntısı çekmedim...

Motor conta yaktı... Motor yapıldı üstkapak contası değişti sadece motor dişlilerini bulmakta zorluk çektik onlarında 2. elini bulduk eğer büyük kentlerde yaşıyorsanız bunlar problem değil...

şanzuman ve elektrik tesisatı biraz sorunlu elektrik tesisatını 85 liraya (malzemeleri ile beraber) hallettirdim.

Şanzuman ise ustanın dediğine göre '' lan olm bin böyle bişey olmaz o hepsinde war aslanım paran cebinde kalsın '' oldu Bu samimi öneriye uydum ve gerçekten bunun hiçbir sorun teşkil etmediğini yaşayarak gördüm...

Gelelim artılarına....

Yakıt konusunu açmıyorum bile inanılmaz ekonomik...

Direksiyonu sanki boş dönüyor gibi avuç içiyle çevriliyor...

Hava filtresi 24 tl imiş 20 sini atalım 4 ü doru ayda bir değiştiriyordum...

Buji kablosu 70 tl imiş 13 tl ye aldım ünlü otodan... (70 tye yağ yağ filtresi ve bujiyi bile değiştirebilirsiniz...)

Yapmanız gereken müzik tesisatınızı kurun helezonlardan 2 diş aldırın sislerinizi yakın Piyasa uno görsün....

• Arkadaşım Uno modellerinde yedek parça, kullanım ,iç ve dış aksesuar ve diğer özellikleri bakımından S modelleri tavsiye edilmez bu modelin sana 1.4iesx veya Uno hobby modelini tavsiye ederim.Uno 60s, 70s Arasındaki farklar
    Uno 60s ler Kasa olarak 70 lerden çok farklı değiller. Düşünmeye değer 2 farkı var. Birincisi Motor Gücü 1100, İkincisi ise Parça Bulma sorunu. 60lar türkiyede üretilmediği için parça temini biraz zor. 95'den sonra 60s üretilmedi.Sx ie Camları otomatik, Enjeksiyonludur. Bazı modellerde Hidrolik Direksiyon, Klima gibi özelliklerde mevcut.
    bu özelliklere rağmen hala s almak istiyorsan o senin seçimin deriz.Unutma sxie lerdeki motor tipo ,palio,siena motoru ona göre yedek parca bakımından tüm aksam parcaları birbirine uyabilmekte bazı elektronik ve motor parçaları hariç
  • slm mıllet bendede 60 s var tek sorunum benzin otomatiği bozuk olması bazen calısmıyo boğuluyo araba nerden bulabilirim yardımcı olurmusunuz?
  • SELAM ARKADAŞLAR BENDE UNO 60 VAR ARABAM ÇOK TEMİZDİR FAKAT ACİL İHTİYAÇTAN DOLAYI SATIYORUM İLGİLENEN VARSA BENİ ARASIN UYGUN FİYATA VERECEM ACİL SATILIK ÇÜNKÜ 543 725 53 79
  • Bazı forumdaşlar Fiat Uno 60s araçlar hakkında bilerek veya bilmeyerek yorumda bulunuyorlar. Ben de 1993 model 60s kullanıcısıyım. Evet yeni araçlar kadar ABS, hava yastığı, klima gibi donanimları yok. Ama vergiler düşük: 24 TL yatırdım 6 ay için. Basit karbüratörlü araç olduğundan, ustalar için tamiri çok zor değil. Ama bazı ustaların veya kişilerin bazı marka ve modelleri beğenmeme hakkı mutlaka vardır.

Bugün değil ama geçmişte dünyanın en popüler araçlarından biriydi. Hâlâ trafikte temiz ve düzgün çok sayıda Uno'nun dolaştığını görürsünüz ve yalnız olmadığınızı anlarsınız. Motoru küçük olmasına rağmen seriliğine sadece siz değil, trafikteki çok yeni araç sahipleri de şaşırırlar. Hâlâ yaygın olduğu için parça sorunu olmayan bir araçtır. Parçalar 1,4 motorlu Unolara göre birazcık daha pahalı olabilir. Ama siz bir de başka marka araçlarla kıyaslayın.

Bir de paranız çoksa tabii ki 16 yaşından fazla nispeten geri teknolojiye sahip bir otomobil almayacaksınız. Ama bütçeniz kısıtlıysa, çok talepkar değilseniz, küçük ve sağlam bir araç istiyorsanız, Uno sizin için iyi bir alternatif olabilir.

• Selam arkadaşlar şöyle bir araç buldum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-fiat-uno-satilik-uno-lpg-li-37192871/detay

sizce nasıl
    araçtan klima gibi aksesuar beklentim yok.Sadece yazları memlekete gitmek ve şehir içinde arasıra dolaşmak.
    Araç lpg li çekişi felan nasıl.
    Bu konuda yorum yazarsanız sevinirim.
  • fiyatı pahalı (5600tl pazarlık payı yoktur yazılmış)

aynı fiyata daha yaygın olan 70S modelini bulabilirsiniz

quote:

Orijinalden alıntı: demrelicom

Selam arkadaşlar şöyle bir araç buldum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-fiat-uno-satilik-uno-lpg-li-37192871/detay

sizce nasıl
    araçtan klima gibi aksesuar beklentim yok.Sadece yazları memlekete gitmek ve şehir içinde arasıra dolaşmak.
    Araç lpg li çekişi felan nasıl.
    Bu konuda yorum yazarsanız sevinirim.

• Merhabalar 7500 TL param var ve bende uno almayı düşünüyorum 70 sx mi yoksa sxie mi alayım kararsızım.Yoksa bu paraya başka araçlara mı yöneleyim.???...Kimden duyduysam sxie modeli yani enjeksiyonlu olanları LPG'de sorun veriyomuş..Eger LPG'de bineceksen sx al diyolar...Sizlerin tavsiyesine ihtiyacım var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssselcukkk

Merhabalar 7500 TL param var ve bende uno almayı düşünüyorum 70 sx mi yoksa sxie mi alayım kararsızım.Yoksa bu paraya başka araçlara mı yöneleyim.???...Kimden duyduysam sxie modeli yani enjeksiyonlu olanları LPG'de sorun veriyomuş..Eger LPG'de bineceksen sx al diyolar...Sizlerin tavsiyesine ihtiyacım var...

arkadaşların doğru söylemiş sxielerin çoğunda lpg problemi oluyor(7 ay önce taktırdık bizimkinde de oldu) lpg ile kullanıcaksan sx öneririm.
  • birinci vitesi çok güçlü her yere tırmanır.çok seri bir araç direksiyonu hidrolik olmamasına rağmen hidrolikten bile yumuşak döner.Su eksiltmesi kronik problemidir.Uzun yolda motor ufak olduğundan şişer ve çekiş düşer zorlanır.Araba uzun süre kullanımda(uzun yolda) can sıkıcıdıdr.Kısa mesafelerde verimli ve tatmin edici.Yakıtı lpg de uygun.
  • 70S den baska hangi aracı alırsanız basınız agırır kesin ve net söylüyorum 1 ay önce 70s aldım soruun yok devam ediyorum 96 mod 148 binde 6900 e aldım..

60s parca zorlugu

70s sxe 1.4ie hobby.. enjeksiyon lpg ye uyum saglamıyor rölanti tutmuyor,silkeliyor vs .. canından bezdirir en sorunsuzu 70s dir ..
  • 60 s piyasada cok yok sanırım agırlıklı olarak 70s

"TATLIHIZ " e katılıyorum
  • 5.Ayım oldu.Aracımla 150.000 e dayandı..Sorunsuz olarak devam ediyorum..

70S ten baskası yalan.. 60S de tamam ama Sx ler olmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TATLIHIZ

5.Ayım oldu.Aracımla 150.000 e dayandı..Sorunsuz olarak devam ediyorum..

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: TATLIHIZ

5.Ayım oldu.Aracımla 150.000 e dayandı..Sorunsuz olarak devam ediyorum..

Forever sx.bakimlArini aksatmadikca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.