Şimdi Ara

uno rölanti sorunu (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
5
Favori
103.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    teşekkür ederim.ben bu araçları arıza tespit cihazına bağlanmaz sanırdım.(sanayideki ustalar sağ olsun.bu araçların öyle bir sistemi yok dediler hep)
  • salim1 S kullanıcısına yanıt
    mraba salım abı 97 s ie unom var ılk calıstırdıgımda rolantı dusuk araca gaz verdıgımde motor ısınsın dıye ayagımı cektıgım anda stop edıo arada yolda gıderken gaz kesıo abı napmam gerek yardımcı olursan sevınırım
  • merhaba arkadaslar silkeleme devir dalgalanmasi gibi seyler digiplexten yaptigi dogru cozumunu anlaticam digiplexin sase almamasindan kaynaklaniyor zamanla sase sase oksit yapiyor ve tamiri yok ben karburatorcume gittim elinde digiplex vardi yeni deneme amacli benim aunoma takti 10 dak surdum sorun digiplextemis bende arastirmam sonucu sase almamasi bunuda digiplexin uzerindeki metal bolumden bir kablo bagladim arabanin amortisor kulesinin vidasina sase verdim sorunum cozuldu bende asiri silkeleme vardi 2000 km oldu sorun yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slmaleykum arkadaslar bende 70 s uno var bu araba kendi kendine rolanti yükseltiyor gecen ay komple garbiratör söktürdüm temizlettim icinde diyafram contalarını değiştirdim yine aynı tüp komple taktıedım yine aynı bugun garbiratör altındaki takoz conta değiştirdim yine aynı anazı sewerseniz yardımcı olun sıyırdım artık benzinde allahın emri zaten 1.5 2000 dewirxe calısıyor 😔 yardımlarınızı beklıyorum

• Tüm Uno kullanıcılarına selamlar,
    Benim delikanlıya bir 2000 model HD UNO aldım ve rölanti sorunları ile o zaman karşılaştım. Otomasyonlu makineler ile de uğraştığım için bu işe biraz kafa yordum.
    Şimdi beni iyi dinleyin, araç orijinal ve benzinli, hiç bir yerinde oynama yoktu.Yakıt çok masraflı olmaya başlayınca LPG taktırmaya karar verdim.LPG yi taktım bir hafta sonra sorunlar başladı..Benzinde jikle çalışmamaya, araç ilk çalışmada gaz yememeye, rölanti alçalma ve aşırı yükselme, giderken silkeleme vs..
    En önemli konu bu araçlara hiç bir lpg markası uyumlu değil.Bu araçlar basit olmasına rağmen enjektörlü. Yani bir beyni var. LPG taktığınızda benzin ve lpg kullanımını değiştirerek yaparsanız aracın beyni karışıyor.
    Her usta bunların dilinden anlamaz. Hiç bir parça arızalı olmayabilir. Bu araçlarda beyni sıfırlarsanız problem çözülüyor. Adamın zaten bilgisayarlı kontrol cihazı var, eğer arızalı bir parçası varsa makine söylüyor.Bu iş karbüratörcü işi değil...Boşuna parça parası vermeyin, zaten orijinal parçaları yok.Yan sanayilerde uyumsuz. İstanbul Bostancı sanayi sitesinde Karbüratör/Enjektör
    işleri yapan bir Yüksel usta var, ona gidin 50 ₺ ye araç beynini sıfırlatın, ve ayarları yaptırın....olsun bitsin.Boşuboşuna parça almayın.

• Arkadaşlar herkese merhaba, 96 model uno sxie aracı yeni aldım. Rolanti araci ilk çalıştırmamda sürekli düşük ve sarsintili çalışıyordu. Rolanti motorundan olabileceğini düşünerek motoru sıfıriyla değiştirdim. Şu anda da aynı sorunu yaşıyorum araç soğukken sürekli düşük rolanti de ve sarsintili çalışmaya devam ediyor. (ilk çalıştırmada) araçla 3-5 km yol yaptıktan sonra sarsıntı düzeliyor ancak rolanti de 0.8 ile 1 arasında dalgalanma devam ediyor. Ve aracım ilk çalıştırmada zor çalışmaya başladı.( rolanti motorunu değiştirdikten sonra). beynin fişini çekip resetleme denedim sorun düzelmedi. Bujilerde yeni.

Öncelikle rolanti motorunun çalışip çalışmadığını nasıl anlayabilirim?

İsi musuru için nette video vardı fişini çekince rolanti motorunun hareket etmesi gerekiyor diyordu denedim ama fişi çekince motor hareket etmiyor, musur arızalı olabilir mi? (aracın hararet göstergesinde vs bi sorunda yok.)

Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Bulunduğum ilde bu işten anlayan çok fazla usta yok, İstanbula geleceğim bildiğiniz onereceginiz usta varsa paylaşabilir misiniz? Herkese şimdiden çok teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.