Şimdi Ara

Upload latency neden yüksek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İki aydır Turknet kullanıyorum. Altyapım VDSL ve en fazla 100 mbps destekliyor. Modem: Tenda V12.

İlk günlerde upload latency sorunu yaşamıyordum. Ama son günlerde oldukça yüksek geliyor. Bu da oyun performansını etkiliyor. Bu değer neden yüksek ve nasıl düşürebilirim?

Hız testini ethernet ile bağlı bilgisayarda yaptım.

• Upload latency genelde modemden kaynaklı Qos ayarları yapılmadığı zaman yaşanıyor. Tenda modemlerde Qos sağlıklı çalışmıyordu, bunu ben de eski modeli olan Tenda Ac1200 modelinde tecrübeledim.

Farklı bir modem deneme şansınız varsa deneyebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efe R.A. E kullanıcısına yanıt

Elimde bir de Türk Telekom'un verdiği kronik sorunlu Zyxel 3312-B10B var. Qos ayarını araştıracağım. Teşekkürler.

• elite_n1nja kullanıcısına yanıt

Hocam 3312'de de Qos yok diye hatırlıyorum. Rica ederim.

Tenda V12 ana konuda bir arkadaş yazmış: Yazılımı değiştirerek oluyormuş. Ona da güvenemedim açıkçası.

Turknet'i aradım. Altyapının desteklediği hızdan (100 mbps download ve 20 mbps upload) daha düşük bir hıza ayarlamalarını rica ettim. Şu an 75 mbps download ve 15 mbps upload hızlarına ayarlandı. Bir miktar iyileşme var ama sorun hâlâ tam olarak çözülmedi. Duruma göre daha düşük hıza ayarlanmasını isteyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elite_n1nja -- 1 Şubat 2025; 19:6:40 >

• Bufferbloat test sonucu:

Turknet'in hızınızı düşürmesi bir anlam ifade etmez hocam. Qos'un mantığında, sizin modemden hız düşürmeniz gerekir. Bunu her modem sağlıklı yapmıyor maalesef.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

CFW'yi yükledim. "Bantgenişliği Kontrolü" paneli açıldı. Deneme amaçlı download'u 50 mbps, upload'u 10 mbps yaptım. Sonuçlar inanılmaz :D

Gecikmenin düşük olduğu en yüksek hızı bulana kadar deneyeceğim.

Tekrar teşekkürler hocam. Çok yardımcı oldun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elite_n1nja -- 1 Şubat 2025; 20:0:48 >

Rica ederim hocam ben pek birşey yapmadım. Keyifli kullanımlar dilerim.

Merhaba aynı modemi kullanıyoruz ve aynı sorun bende de vardı. Firmware güncelleyip gerekli QoS ayarlarını yapınca tertemiz oldu kesinlikle tavsiye ederim.

Her oyuna girdiğimde böyle yapıyorum ve en düşük gecikme hızını alıyorum tabii sizde gelen hıza bağlı ayar yapmanız gerekecek.

• Ömürcan kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Ben de önce Tenda'nın sitesinden en güncel firmware'i denedim. İşe yaramadı. Sonra CFW'yi yükledim. Bantgenişliği Kontrolü paneli açıldı. Oradan benzer ayarları yaptım. Wi-Fi'a da 5 Ghz'den bağlanıyorum. Şu an her şey çiçek gibi oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elite_n1nja -- 2 Şubat 2025; 20:50:27 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.