Şimdi Ara

ups akülerini scooter da kullanabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar motorsikletim için yeni bir akü almaya karar verdim
    mondial 150hs scooter,sanırım üzerinde 5a lik bir akü var(tam emin değilim)
    forumda bir yerde rastladım,bilgisayar ups ler için aküler motorsikletler için de kullanılabilir mi?bir sorun çıkar mı? onlar biraz daha hesaplı ve aynı fiyata daha yüksek amperli bir akü almak istiyorum
    bu şekilde kullanan var mı acaba?

• ben scooter motoruma 12V 7A kuru akülerden (bahsettiğin UPS aküleride bunlardandır) takıp 6 ay kullandım. Hiçbir problemde olmadı. Daha sonra sattım motoru. alan arkadaşta halen o aküyle kullanıyor.
  • kullanabilirsin ben scooterimda bundan kullanıyor. vision markayı tavsiye ederim.
  • anladım hocam
    elektrik depolama olayı aynı mantık diyorsunuz yani
    teşekkürler...
  • Kutup uçlarındaki giriş yerlerini değiştirip kullanmıştım.
  • Evet olur.

Moturun amperi 5 ise 7 amper akü grubu uyar.
    eğer 12 ise, 12 amper akü grubu alman lazım. Bu da ağır ve hacimli olur... (-)

Motorun 24 Volt kullanıyor ise, 2 adet X 12 Volt - 7 Amper aküyü seri bağlayacaksın. (12 X2 =) 24 Volt - 7 Amper olacak.
    Motorun 36 Volt kullanıyor ise, 3 adet X 12 Volt - 7 Amper aküyü seri bağlayacaksın. (12 X 3 =) 36 Volt - 7 Amper olacak.
    Motorun 48 Volt kullanıyor ise, 4 adet X 12 Volt - 7 Amper aküyü seri bağlayacaksın. (12 X 4 =) 36 Volt - 7 Amper olacak.

Ancak aküler aynı marka ve model olsun, değişik akü kullanılmayacak..

Seri bağlı akü sayısı arttıkça, sistem nazikleşir. Zamanla, eğer bir akün su koyar ise, sistem hızla devreden çıkar. O yüzden, 2 ayda bir akülerin performansını tek tek kontrol et, şarj ve performans olarak. Zayıflayanı değiştir, sıfırla..

Alacağın akü, derin deşarja uygun, KURU TİP ve yan durduğunda sızdırmaz tip olmalı.Bunun maaliyeti çok ekonomik olur. (+)
    Ancak, montaj yeri çıkıntı vs. yapar, kozmetik olarak (-)

Ayrıca, buna göre uygun şarj cihazın olacak. 6-8 saat de akülerin şarj tutar. 400 kez tam şarjı kaldırır. Sonra zayıflar.

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.