Şimdi Ara

UPS elektrik kaçağı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1)pc kapalıyken elimi kasaya sürttüğümde titreşim hissettim ve kontrol ettiğimde kasada elektrik kaçağı vardı. pc ups den besleniyor ve ups in arka tarafında da elektrik kaçağı var, hatta ups i kapattığımda bile pc de elektrik kaçağı devam ediyor. ups i devre dışı bırakıp pc yi direk prize takınca kaçak meydana gelmiyor, ups de olan bu elektrik kaçağını bilgisayara aktaran nedir? ve pc yi ups siz mi kullanmam daha mantıklı "sanırım daha mantıklı" (=

2)bir hafta önce elektriğin gidip gelmesiyle pc açılmadı(ups hiç bir işe yaramadı), statik elektriklenme diyerek
    tüm fişleri söktüm ve 15 dk sonra taktım. çalıştırdığımda ekran kartı yandı(dış yanık meydana geldi). bu olayada ups in neden olmuş olabilme ihtimali var mı?

edit: ups in girişinde faz-nötr değiştirdim sorun devam etti. hatta kasayı ups ile bağladığımda ekran kartında, hdd lerde kaçak gözüküyor. kasayı direk prize takınca kaçak meydana gelmiyor. sanırım ups e çöp yolu gözüktü :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokberkfb -- 17 Mart 2011; 2:22:11 >

• ups çıkış prizinde topraklama bağlantı hatası olabilir....
    buradaki toprak bağlantısını söküp deneyin...
  • Hocam ups'e topraklama gelmiyor ancak yinede topraklama gelmese dahi böyle bir sorun olmaması lazım. Elektronikçiye götür bir baksınlar herhangi bir sorun vs var mı diye. Baktın ki olmuyo yeni ups al derim. Bir de ups'in topraklama kısmına bir bak kaçak var mı diye. Eğerki yoksa sorun senin psu'dada olabilir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.