Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.547
Cevap
110
Favori
744.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam cok para yaw aklima yatmasina yattida cebime pek yatmadi desek yeridir
    neyse ya ozaman ben senın su önerdigini sipariş verim biraz kullanayim olmassa yollarim geri kılıfına uydururuz inş.

konuya ek olarak tek benı düşündüren bu ürünlerin çalişma sirasinda ses cikartip cikartmadiklari fan sesi veya çalişma sesi gibi vs vs . . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCarty -- 29 Kasım 2008; 0:49:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: McCarty

Hocam cok para yaw aklima yatmasina yattida cebime pek yatmadi desek yeridir
    neyse ya ozaman ben senın su önerdigini sipariş verim biraz kullanayim olmassa yollarim geri kılıfına uydururuz inş.

konuya ek olarak tek benı düşündüren bu ürünlerin çalişma sirasinda ses cikartip cikartmadiklari fan sesi veya çalişma sesi gibi vs vs . . .

çalışma sırasında birtek uyarı verir 3 sn veya 5 sn arayla tek bip akü azaldığında artar. Açma tuşuna bikere kısa süre basarsan sessiz olur.

Alınca haberim olsun bir kaç şeyvar söylemem gereken kullanımı vs

• tamam saol hocam alinca zaten ilk işim burada senı bulmak olucak
  • işlemci:Q6600 3.0 ghz ttbig typ ile.
    anakart:gigabyte g31 s2l
    ekran kartı:hıs ıceq4 4850 turbox
    ram:2 gb kingston ddr2 800 mhz
    sabit disk:500+160 gb sata.
    bir tane dvd rom
    4 tane 12 lik kasa fanı
    samsung 22" lcd
    airtires rt-205 modem.
    güç kaynağı 500 watt.

sürekli eletrik gittiği için psuya ihtiyacım var.bi 5 dk dayansa yeter,benim için önemli olan elektrik kesintilerinin pc ye zarar vermesini engellemek.bütçem oldukça sınırlı,internetten almayı düşünmüyorum,bunu almayı düşünüyorum:

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=31725

nasıl?

tavsiyelerini mümkünse vatandan yapın.

• Gamlı Baykuş

hocam sizin en az 600 watt ups e ihtiyacınız var ve linkde verdiğiniz ups 360 watt (600 VA)

Bütce ne kadarla sınırlı. Sistemi kurarken bütce sınırı yokdu galiba sınır ups e geldi. Ups de en az sistem kadar önemlidir sisteminizin güvenliği onun elinde

1000 VA gücünde bir ups öneririm

BNT-1000AP 1000VA LINE INTERACTIVE UPS öneririm vatanda var
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

Gamlı Baykuş

hocam sizin en az 600 watt ups e ihtiyacınız var ve linkde verdiğiniz ups 360 watt (600 VA)

Bütce ne kadarla sınırlı. Sistemi kurarken bütce sınırı yokdu galiba sınır ups e geldi. Ups de en az sistem kadar önemlidir sisteminizin güvenliği onun elinde

bütçe 100 ytl falan.zaten zor çıktım o kadara.peki eletrik kesintilerinde ekran kartı ve işlemci zarar görür mü?anakart 60 ytl zaten,ramleri de 55 e bulmuştum.zaten eletrik kesintilerinin hepsi hemen zarar verecek diye bir şey yok?
    bu arada sistem 900 küsür etti.dolar 1.15 falanken aldım

• quote:

Orjinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Gamlı Baykuş

bütçe 100 ytl falan.zaten zor çıktım o kadara.peki eletrik kesintilerinde ekran kartı ve işlemci zarar görür mü?anakart 60 ytl zaten,ramleri de 55 e bulmuştum.zaten eletrik kesintilerinin hepsi hemen zarar verecek diye bir şey yok?

Elektrik kesintisinin veya dalgalanmanın anakartı zarar sadece veya sadece ekran kartı zarar görür diye bir durum yok. Bir dalgalanma olur ve psu ile birlikte üzerine bağlı bileşenler gidebilir. En iyi ihtimal pc açıken elektrikler kesilir hdd bad sektör oluşur veya işletim sistemi çöker.

Bilgisayar toplarken nasıl psu ya önem veriyorsak ups in kapasiyesine de dikkat etmeliyiz sizin sistemi ancak 1000 VA destekler 800 VA da oyun oynarken veya sistem tam performanslı çalıştığı uygulamalarda ups yükü kaldıramaz ve kapanır veya pc ye restart attırır. Bunlar olmaz sa bile 3-5 ay içinde zamanla zayıflayan akü sınır değerde alınan ups i tam besleyemez ve yarı yolda bırakır.

Burum bundan ibâret

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 4 Aralık 2008; 22:37:27 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Gamlı Baykuş

Elektrik kesintisinin veya dalgalanmanın anakartı zarar sadece veya sadece ekran kartı zarar görür diye bir durum yok. Bir dalgalanma olur ve psu ile birlikte üzerine bağlı bileşenler gidebilir. En iyi ihtimal pc açıken elektrikler kesilektrik kesintisinin veya dalgalanmanın anakartı zarar sadece veya sadece ekran kartı zarar görür diye bir durum yok. Bir dalgalanma olur ve psu ile birlikte üzerine bağlı bileşenler gidebilir. En iyi ihtimal pc açıken elektrikler kesilirlir hdd bad sektör oluşur veya işletim sistemi çöker.

Bilgisayar toplarken nasıl psu ya önem veriyorsak ups in kapasiyesine de dikkat etmeliyiz sizin sistemi ancak 1000 VA destekler 800 VA da oyun oynarken veya sistem tam performanslı çalıştığı uygulamalarda ups yükü kaldıramaz ve kapanır veya pc ye restart attırır. Bunlar olmaz sa bile 3-5 ay içinde zamanla zayıflayan akü sınır değerde alınan ups i tam besleyemez ve yarı yolda bırakır.

Burum bundan ibâret

başımız sağ olsun.alacağız bir tane.

saol ilgin için.keşke pc yi toplar iken,dolar düşükken buna dikkat etseydim

• Ricaederim hocam
  • Q9400 İşlemci
    2 GB ATI RADEON HD4870X2 Ekran Kartı
    500 GB HDD
    4 GB Ram (1.8V)
    CM COSMOS Kasa
    CM 850 W PSU

Arkadaşlar Bugün Yukarıdaki Sistem İçin Aşağıda Linki Bulunan, POWERCOM IMD-1000AP 1000VA LINE INTERACTIVE UPS Aldım.

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=18983

UPS' ye Sadece Kasayı Bağlayacağım, Monitör Bağlanmayacak...

Voltajı Regüle Etsin. 5dk-10 dk İdaret Etmesin Önemli Değil, Elektrik Kesintisinde En Kısa Sürede Sistemi Otomatik Olarak Kapatsın Yeter. Yani UPS' yi Elektrtikler Kesildiğinde Beni İdare Etsin Diye Almıyorum, Anında Sistemi Kapatsın, Ben De Rahat Edeyim... (Özellikle Geceleri Torrent İndirirken)

1000 VA' Lık UPS 550 W Güç Veriyormuş, Cihazı Aldıktan Sonra Öğrendim... Sistem Açısından Bir Sıkıntı Olur Mu? Ne Yapayım, Acil Cevaplarınızı Bekliyorum...

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @forever -- 5 Aralık 2008; 23:02:40 >

• hocam ürünü açmadıysanız iyade edip 1500 VA modelini alın

1000 VA o sistemde sıkıntı yaratır
  • bende 600ap powercom ups var 2 senedir bir sorun yoktu ama bu aralar elektrik gidince devreye girmeden bilgisayar kapanıyor akü ömrümü bitti anlamadım kendim enerjiyi kestiğimde ise devretye giriyor bilgisayar kapanmıyor ancak tekrar enerjiyi geri verdiğimde bilgisayar kapanıyor ne mantıktır anlamadım bir fikir verirseniz sevinirim
  • quote:

hocam ürünü açmadıysanız iyade edip 1500 VA modelini alın

1000 VA o sistemde sıkıntı yaratır

Hocam Vatan' dan Aldım, 1500 VA Modeli 320 YTL, Arada Ciddi Fark Var. Vatan Ürün İadesi Alıyor Mu Acaba, Bunu Versem De Mavi' den 130 YTL' ye Boost 1500 VA' lık modeli Mi Alsam ?

Ben 1000 VA' lık Yeterli Gelir Diye Düşünüyordum...
  • ürünü 7 gün içinde iyade edip bir üst modelini alırsanız belki problem çıkmaz. Bence bir danışın

mcclaynn

akülerin ömrü zaten 2 sene (çok kaliteli bir akü olmadıkça)
  • sistemim e7300 + his hd4850 iceq turbo + 2 harddisk + 1dwd-wr + 3 usb + 20 inch lcd

acaba powercom imd 1000 lik yeter mi 1500 lüğü ile arada baya bi fiyat farkı var bana şöyle 10 dak gitmesi yeterli
  • yahu bu sayfaya yazan herkes icin su kadar gunluk cezasi kaldi diyo
    ben de yazdim diye simdi bi si olmasin :)

46inch lc tv, ps3, ses sistemi
    baglamak icin ups alacagim
    online ups dusunuyorum

informer nasildir ? kullanan memnun olan var mi ?
    http://www.hepsiburada.com/informer-3000-mini-3kva-sinus-cikisli-ups/productDetails.aspx?categoryid=36&productid=bd61388
    bi de bu online ups in elektrik faturasinda yaratacagi fark interactive olanlara gore cok mu fazla olur ?

• Arkadaşlar merhaba. Bir konuda bilgiye ihtiyacım var. Mart 2005 de aldığım Powercom BNT-1000AP UPS cihazımı bugüne kadar sorunsuz bir şekilde kullandım ta ki düne kadar. UPSMON diye bir programdan verileri izleyebiliyorsunuz. 2 ayda bir filan "Kendini Test Et" butonuyla ups mi test ederim. Dün de o tuşa bastım ve basmamla beraber ups kapandı doğal olarak bilgisayarda kapandı. Ups mi açıp bir kere daha denedim ve sonuç aynı. Daha sonra çeşitli testlerim sonucu şebeke cereyanı bağlıyken ve ups normal açıkken bilgisayar çalışıyor. Ama şebekeyi kesince besleme moduna geçmiyor ve ups kapanıyor. Sizce aküler ömrünü mü tüketti yoksa ups nin anakartıyla ilgili bir problem mi var? Daha önce aküsünün ömrü bitenler nasıl anladı bu durumu benimki gibi bir sorunla karşılaştılar mı merak ediyorum.

Aküleri ups içinden çıkarttım ve ayrı ayrı voltlarını ölçtüm biri 13 küsür biri 10 küsür gösteriyor. Ups si kendi başına çalıştırınca ayrı ayrı voltmetre bağladığımda 13 küsür gösteren akü açılınca 12 küsüre, 10 küsür gösteren 8 küsüre düşüyor ve 3 sn sonra otomatik kapatıyor. Voltu düşük olan akü ölmüş olabilir mi? Acaba ömrü tükendiği için gerekli amperi aküden sağlayamadığı için mi kapatıyor acaba. Bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magnaflux -- 21 Aralık 2008; 20:31:30 >

• @magnaflux aküleriniz ömrünü doldurmuş 8 volta düşen akü yü direkt geri dönüşüm kutularına atın. 13 volt gösteren belki işe yarayabilir ama upsler de aküleri değiştirirken hepsinin birden değiştirilmesi tavsiye olunur.

2 - 3 ayda bir akülerinizi yazılımdaki test ile değil kendi yapacağınız test ile kontrol ederseniz daha iyi olur.

pekiyi bu testi nasıl yapacaksınız.

ups in çıkışına bir yük(elektrik tüketen cihaz) bağlıyorsunuz. 60W masa lambası olabilir. kendi pc niz olabilir. tv olabilir. ups inizin maximum gücünü aşmamaya dikkat edin. yükün ideali 40-100W arası masa lambasıdır.
    yükü bağlayıp çalıştırdıktan sonra, çalışırken ups inizin fişini çekiyorsunuz. ups devreye girip çıkıştaki yükü çalıştırmaya devam edecektir.

akü alarmı verinceye kadar bekliyorsunuz. akü alarmı verince ups in fişini takıyorsunuz.

bu şekilde akülerinizin şarjı tazelenmiş olur. hem de elektrik kesintisinde ne kadar süre dayanmış olduğunu görürsünüz.

• Çok teşekkür ederim alperian değerli bilgilerin için. Dün aküleri tamamen söküp yaklaşık akülerden 1,75 A çeken bir oto lambasıyla aküleri teker teker bitirdim. 13 volt gösteren akü 1,5 saatte, 10 volt gösteren aküde 45 dk da boşaldı. Dediğinizle uyuşacak biçimde 10 volt göstren akü ömrünü tamamlamış büyük ihtimalle. Tekrar ups ye bağlayıp 12 saat boyunca şarj oldu ve upsnin çıkışına 40W lık bir ampül bağladım. Upsyi enerjisiz bıraktım ve yaklaşık 1 dk ampülü yaktı. Dediklerinizi de düşünerek akülerimin ikisinide değiştirmeye karar verdim. Diğerine nazaren daha iyi olan aküyü değerlendiririm artık bir şekilde. Engin bilgilerinize dayanarak bir sorum daha var. İnternette bazı yerlerde şöyle okudum akülerinizin amperinin 1,5 katını geçmeyecek şekilde upsye daha büyük Ah li bir akü bağlayabilirsiniz diyorlar. Eski akülerimin 7 Ah olduğunu düşünürsek yerlerine 9 Ah lik aküler bağlamam bir problem teşkil eder mi sizce? Bunu sadece enerji gidince bilgisayarımı daha uzun açık tutabilmek için yapmayı düşünüyorum. Daha fazla yük çekmek için değil.
    Kolay gelsin..

edit: yazım hatası..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magnaflux -- 23 Aralık 2008; 12:08:04 >

• 9 ah lik aküleri bağlamanız bir sorun oluşturmaz. Yanılmıyorsam 7 ah olanlar ile aynı ebattaydılar.
    Akü büyütürken kullanılan cihazın yük durumu önemlidir. Maximum kapasitesine yakın yük ile çalışan ups lerde akü büyütmek istenmeyen durumlara yol açabilir. Büyütmeyi kontrollü yapmak gerekir. Akü büyüttükten sonra bir süre Ups i test edip gözlemlemek gerekir.

Düşük kapasiteli akü var iken aküler nasıl olsa uzun süre destek vermediği için cihaz kendini kapatıp(akü bittiği için) soğutabiliyordu. Şimdi daha büyük kapasiteli akü olduğu için ups daha uzun süre çalışmış olacak. Daha uzun süre çalışan upste ısıl problemlerden veya devre elemanlarının kapasite limitlerinden kaynaklı sorunlar oluşabilir.

Ups aküden çalışırken ısısı ne durumda diye bir kontrol etmenizi tavsiye ederim(bilgisayarlarınız ups e bağlı iken). sizdeki büyütme önemli bir büyütme değil.
    daha ciddi büyütmeler için benim geçmişte bu konu içinde yazdığım mesajlara bakabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.