Şimdi Ara

ups'in aküsü değiştirdim ama sorun var. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
3
Favori
4.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar biliyoru benim ki çözüm değil, sorum olacak . Benim UPS elektrik gittiğinde veya prizden çıkardığımda çalışmıyor. Hatta prizdeyken bile bilgisayarı açmıyor. içindeki kaploları ölçüm hiç kıbırdamıyor bile ekran. Ve son olarak arkadaki priz çıkışında 2 yuva (tek pirizdeki delikler) da da elektirk var nasıl olur bu. biri toprak , yani boş olması gerekmezmi.
    Arkadaşlar şimdiden ilginizden dolayı teşekkürler.

Model: UPS D06 tunçmatik digitech
  • benim akü sorun yarattığı dömende elektrik gittiği zaman pc'yi kaldıramıyordu. Yani akünün ömrü bitmiş, akü tutamıyordu. Eğer senin ups yeni değilse akü ömrünü tamamlamış olabilir.O durumdaysa pc'yi bağlama derim. Çünkü akü tutmadığı zaman ben pc'den sökseydim. O akülerden elekt. geçmiyecek ısınmasına ve erimesine neden olmayacaktı. Bende akü değiştirip kullanmaya devam edecektim. Şimdi akü değiştirdim ve tamir gördü. Sanırım erime oldu. sıra devrelerden biri hasar gördü ve elektrik olsa dahi pc'ye aküden dolaşıp eletrik veriyor ve ısı üretiyordu. Senin de sorunun böyle olmasını istemiyorsan pc bağlantılarını sök. Ama yok ups yeni ise üründe bir şekilde hata olmuş ve akü tutmuyor olabilir.Çünkü elektrik gittiğinde taşıyamıyan ve elektrik olsa dahi elekt. geçişine izin vermiyen ups'in aküsü sorulu olabilir.

• ups nin devresin de sorun var trafoya 50 hz 10V luk akım girmiyor olabilir ölçü aletinde 888 rakamlarının çıkması trafonda sorun olduğuna işaret Devreyi kontrol et yanık çıkık patlar parça varmı.
  • yanık patlak yok ama dediğiniz gibi trafoya akın yerterli girmiyor olabilir. Sonuçta benim halledeceğim bir şey değilmiş. Mecburen tamire gidecek.Zaten kenarda öyle bekliyor.
  • dostum sana bir öenrim var. 2 adet pc fanı al. bunları aküden direk 12 volt yada 10 volt çek. bu fanları transistörlere gelecek şekilde çalıştır. fanlar çalışınca transistörlerin soğuyacak. ben ups imin aküsü bitince 60 AH lik araba aküsü bağladım. bir baktım transistörler tutuşacak. sonra bir sitede böyle fanları gördüm uyguladım sorun kalktı. haydi kolay gelsin.
  • kusura bakmazsanız bir yardımda ben isticem bana bu ups in devre şeması lazım yardımcı olursanız sevinirim.
  • Eski mesajlara yaziyorum ama tam yerisi burası. Benim 650 vah olan ups min bataryasi bitikti yeni bir tane aldım taktim. Ama aşırı derecede ısınıyor. Lm317t olan devre elektrik bağlantısı kapalı iken yani akuden beslenirken 30saniye 1 dk. Sonra bu devrenin sogutucusuna dokunamiyorun bile asiri sicak.

Az bir sure birkaç dk. Tv ve uydu cihazini besliyor. Ama elektrige takili iken bile ki voltaj sorunu yok evde bu halde bile bir muddet sonra uzun uzun ötüp kapaniyor. Sorun 317 devresinde mi ne yapayim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardes ups arızalarında Ankarada
    Upsan Kesintisiz Güç Kaynaklarıolarak tamirat ve satış yapan bir firma var oradan güç kaynağı konusunda yardımcı oluyorlar bilginize.

ups'in aküsü değiştirdim ama sorun var. ups'in aküsü değiştirdim ama sorun var. ups'in aküsü değiştirdim ama sorun var.

• bu jel akü kuru akü diye cesitleri varmiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.