Şimdi Ara

Ups sürekli ötüyor Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bugün bir ups aldım. Elektriğe taktım ötmeye başladı. Şarj olana kadar ötmesi mi lazım anlamadım. Geri götürmeli miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiko. -- 3 Aralık 2014; 21:37:49 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

UPS Kesintisiz Güç Kaynağı Cihazı Sürekli Ötüyor

UPS (kesintisiz güç kaynağı) cihazları, elektrik kesintileri sırasında kritik cihazları korumak için kullanılan önemli ekipmanlardır. Ancak, bazı durumlarda UPS cihazları sürekli ötebilir ve bu da endişe yaratabilir.

Ötme Nedenleri

UPS cihazlarının sürekli ötmesinin birkaç nedeni olabilir:

• Düşük pil: UPS cihazının pili zayıfladığında veya boşaldığında, şarj edilmesi gerektiğini bildirmek için ötebilir.
    • Aşırı yük: UPS cihazı, kapasitesini aşan bir yük tarafından aşırı yüklendiğinde ötebilir.
    • Yüksek sıcaklık: UPS cihazı aşırı ısınırsa ötebilir.
    • Dahili arıza: UPS cihazında dahili bir arıza varsa ötebilir.

Ötme Konusunda Yapılması Gerekenler

UPS cihazınız sürekli ötüyor ise şu adımları izlemeniz önerilir:

• Cihazı yükten ayırın ve pili çıkarın.
    • Pili şarj edin veya gerekirse değiştirin.
    • Cihazı tekrar takın ve yükü yeniden bağlayın.
    • Cihaz hala ötüyor ise, dahili bir arıza olabilir. Bu durumda yetkili bir servis teknisyenine başvurulması önerilir.

Önemli Notlar

• Makelsan, Tunçmatik ve Inform gibi markalara ait UPS cihazları da dahil olmak üzere, tüm UPS cihazları benzer ötücü uyarı sistemlerine sahip olabilir.
    • UPS cihazının sürekli ötmesi, cihazın arızalı olduğu anlamına gelebilir ve cihazın derhal onarılması veya değiştirilmesi gerekebilir.
    • UPS cihazının sürekli ötüyor olması durumunda cihazı kullanmaya devam etmek tehlikeli olabilir ve yangın veya elektrik çarpması riskine neden olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim bildiğim tam tersi olması gerek:
    Ups açık konumda prize takılıysa ses çıkartmaması gerek, bu esnada elektrik kesilirse ötmeye başlar; akünün doluluk oranı düştüğünde ses hızlanır ve akü biter.
    Kullanma kılavuzunu bir inceleyiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jüpiter

Benim bildiğim tam tersi olması gerek:
    Ups açık konumda prize takılıysa ses çıkartmaması gerek, bu esnada elektrik kesilirse ötmeye başlar; akünün doluluk oranı düştüğünde ses hızlanır ve akü biter.
    Kullanma kılavuzunu bir inceleyiniz.

İnceledim hocam aşırı yük varsa öter diyor. Direkt prize takıyorum hiçbir cihaz bağlamadan ötüyor. Anlamadım.
  • Büyük ihtimalle sigortası atmış olabilir.
    Sanırım yeni satın almışsınız, satın aldığınız yere durumu bildirin hocam, gerekeni yapsınlar.
  • jüpiter kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • Rica ederim,
    Sigorta eğer sizin kullandığınız yerde attıysa şebeke hatalı veya aşırı yüklenmeden (cihaz bağlamadıysanız hiç dikkate almayın)
    Yukarıdakileride dikkate alın. Ups lerde sigorta genelde arka kısımda fuse diye yazan bölümde olur, bilginiz olsun.
  • jüpiter kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam. Sadece fişe taktım ötmeye başladı. Yarın değiştirirler umarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Değiştirirler hocam sorun olmaz bence.
    Sadece sigortayı sizde değiştirebilirsiniz, gideceğiniz yer maliyetli,zahmetli bir yer değilse yerine götürmek daha mantıklı tabiki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.